28/12/2020

Αλλάζουν οι κανόνες για τις ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες που έχουν έδρα στο ΗΒ μετά το brexit

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Μετά το Brexit, οι υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και video on-demand με άδεια στο ΗΒ επηρεάζονται από την 1η Ιανουαρίου 2021, εφόσον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Γαλλία διατήρησε με επιτυχία τον οπτικοακουστικό τομέα έξω από τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το brexit, με μεγάλο πλήγμα...
Μετά το Brexit, οι υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και video on-demand με άδεια στο ΗΒ επηρεάζονται από την 1η Ιανουαρίου 2021, εφόσον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Γαλλία διατήρησε με επιτυχία τον οπτικοακουστικό τομέα έξω από τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το brexit, με μεγάλο πλήγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο φιλοξενεί περίπου 1.400 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, περίπου το 30% όλων των καναλιών στην ΕΕ.

Οι υπηρεσίες τηλεόρασης και video on-demand της Βρετανίας δεν θα μπορούν πλέον να προσφέρουν πανευρωπαϊκές υπηρεσίες σε ευρωπαίους θεατές, εκτός εάν μεταφέρουν μέρος της λειτουργίας τους σε κράτος μέλος της ΕΕ. ;Όμως οι περισσότεροι διεθνείς ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, όπως τα Discovery, A+E Networks, ακόμη και τα διεθνή κανάλια του BBC, έχουν ήδη λάβει νέες άδειες σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Την 1η Ιανουαρίου, η οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (AVMSD) και η αρχή "της χώρας προέλευσης" δεν θα ισχύουν πλέον για υπηρεσίες υπό τη δικαιοδοσία του ΗΒ που μεταδίδονται στην ΕΕ.

Ωστόσο, το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τη Διασυνοριακή Τηλεόραση (ECTT) θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Αυτό σημαίνει ότι οι είκοσι χώρες της ΕΕ που έχουν εγγραφεί στο ECTT πρέπει να επιτρέπουν την ελεύθερη λήψη σε υπηρεσίες υπό τη δικαιοδοσία του ΗΒ. Το πώς εφαρμόζεται αυτό το δικαίωμα σε κάθε χώρα μπορεί να εξαρτάται από την εθνική νομοθεσία και τον τρόπο με τον οποίο η ECTT έχει εφαρμοστεί τοπικά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επίσης να επιτρέπει την ελευθερία λήψης για υπηρεσίες που προέρχονται από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο ECTT.

Ωστόσο, επτά ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν εγγραφεί στο ECTT: Βέλγιο, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες και Σουηδία.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η Sky Ireland απέσυρε έναν αριθμό τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών από το EPG της στην Ιρλανδία.

Πηγή: broadbandtvnews.com
Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.