23/07/2021

ΣΗΠΕ, ΕΙΕΤ και ΕΔΙΠΤ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ

Να προσφύγουν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ έχουν αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΗΠΕ, η ΕIET και η ΕΔΙΠΤ. Οι ενώσεις του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου πρόκειται να προσφύγουν εις βάρος της πρόσφατης απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας, που στην ουσία έκανε δεκτή...
Να προσφύγουν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ έχουν αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΗΠΕ, η ΕIET και η ΕΔΙΠΤ.
 
Οι ενώσεις του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου πρόκειται να προσφύγουν εις βάρος της πρόσφατης απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας, που στην ουσία έκανε δεκτή την έγκριση -από το Υπουργείο Εργασίας- του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ ή με άλλα λόγια την υποχρέωση των μέσων να καταβάλλουν μηνιαίως 2% του τζίρου τους υπέρ του Οργανισμού.
 
Σημειώνεται, μάλιστα, πως πριν λίγες ημέρες ο ΕΔΟΕΑΠ απέστειλε στα μέσα (Περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, Περιοδικός Τύπος, Διαδικτυακά Μέσα) ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητα ρύθμισης σε δόσεις των οφειλών τους τόσο από ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων (εργατικές και εργοδοτικές) όσο και από το 2% για την περίοδο 1/2017 έως 12/2020.

Αξίζει να αναφερθεί πως μόλις στα μέσα του φετινού Μαρτίου o υφυπουργός στον πρωθυπουργό για θέματα Τύπου Θεόδωρος Λιβάνιος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Προέδρους των Ενώσεων Εκδοτών (ΕΔΙΠΤ, ΣΗΠΕ και ΕΙΕΤ) χαρακτήρισε παράλογο φόρο το 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και είχε ανακοινώσει ότι άμεσα προγραμματιζόταν να οριστικοποιηθεί η ΚΥΑ αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων ΜΜΕ στην επιδότηση των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ από το 2017 έως το 2020 σύμφωνα με το ν. 4779/2021. 
 
Καθώς, όμως, μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται εξελίξεις, οι Ενώσεις φαίνεται πως αποφάσισαν να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα, που έχουν στην διάθεση τους.

Πηγή: https://www.advertising.gr/media/sipe-eiet-kai-edipt-sto-evropaiko-dikastirio/

 
Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.