08/10/2021

Όλα τα κανάλια στο ΕΣΡ λόγω διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα σπάνιο περιστατικό θα εξετάσουν τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν θα ασχοληθούν με μια ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή αλλά με ένα... διάγγελμα του πρωθυπουργού. Αυτό κατά το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Για «δυσμενείς διακρίσεις» που αφορούν τα ΑΜΕΑ.

Ένα σπάνιο περιστατικό θα εξετάσουν τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν θα ασχοληθούν με μια ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή αλλά με ένα... διάγγελμα του πρωθυπουργού. Αυτό κατά το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Όπως αναφέρει η τελευταία ημερήσια διάταξη του ΕΣΡ όλα τα κανάλια του ανταγωνισμού, δηλαδή ο ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1, το Open, το Star, ο Alpha, η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ3, καλούνται για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση διατάξεων του Συντάγματος, του Χάρτη της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και άλλων νόμων του κράτους, που αφορούν την «αξία του ανθρώπου» και την «προστασία ατόμων με αναπηρίες (δυσμενείς διακρίσεις)», επειδή μετέδωσαν διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που χρονολογείται από τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Το ΕΣΡ δεν γίνεται πιο συγκεκριμένο αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την απουσία νοηματικής κατά τη μετάδοση του διαγγέλματος. Και το Συμβούλιο θεωρεί πως αποτελεί υποχρέωση των καναλιών. 

Πηγή: e-tetradio.gr

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.