Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
TM 492
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20 Ιουλίου 2018 11:55

«Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ»

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F4670ded2a60371acb8a30c55127881d1 XL

Το πρόγραμμα των θεματικών συναυλιών της ΕΡΤ στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» για την Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουλίου. Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Παρασκευή…

Το πρόγραμμα των θεματικών συναυλιών της ΕΡΤ στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» για την Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουλίου.

Παράδοση και Jazz»

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, στις 21:00

Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, το συγκρότημα «Μετέωρον», η Ζωή Τηγανούρια, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Μανώλης Κουτσουνάνος, έρχονται στο προαύλιο του Ζαππείου για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά, όπου η παράδοση συναντά την τζαζ.

Ειδικότερα, η συναυλία ανοίγει με το «Μετέωρον», ένα μελωδικό ροκ συγκρότημα με δυνατή φωνή και όραμα, που το απαρτίζουν οι εξής μουσικοί: Ανδρέας Ε. Παπακώστας (κιθάρες-φωνητικά), Κωστής Κόδρος (κιθάρες), Αχιλλέας Παπαγεωργίου (μπάσο), Λάμπρος Γκόρδας (ντραμς-κρουστά), Meg Alcantara (τραγούδι).

Στη συνέχεια, η Ζωή Τηγανούρια  παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Έτσι είναι η… Ζωή», με τη σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου. Η δημοφιλής συνθέτις, σολίστ του ακορντεόν και performer παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πέρασμα σε συνθέσεις της, διασκευές της πάνω στο ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και σε παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα.

Εξαιρετικοί συντελεστές πλαισιώνουν τη παράσταση: Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Μάνος Λούτας (μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (κρουστά).

Guesτ: Κώστας Τηγάνης, Πελαγία, Λάμπρος Βασιλείου, Στάθης Γκαντζούρας, Νίκος Βολάκος.

Ακολουθεί ο δεξιοτέχνης της λύρας και διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος με το Folk trio, που θα παρουσιάσει επιλογές οργανικών κομματιών και τραγουδιών σε οργανική διασκευή από τις παραδόσεις του ελληνικού χώρου.

Θ’ ακουστούν κομμάτια με επίκεντρο τις μουσικές του Αιγαίου, κομμάτια από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία και τα νησιά.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο) και ο Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα).

Ηχοληψία: Γιάννης Σκανδάμης

Η συναυλία κλείνει με τον Μανώλη Κουτσουνάνο, ο οποίος μας ταξιδεύει με τους ήχους της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς «Ταξίδι from tradition to jazz». Ένα μουσικό ταξίδι αποτέλεσμα της ανάγκης και επιθυμίας του, να ενώσει δύο κόσμους. Ο ήχος κινείται μεταξύ της Μακεδονίτικης μουσικής, όπου τα χάλκινα της Κοζάνης αναμιγνύονται με το ηχόχρωμα της τζαζ.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Γιώργος Τζούκας (πιάνο), Φώτης Τσιοτίκας (κλαρίνο), Μιχάλης Γκατζιούρας (τρομπέτα), Νίκος Καρδογιάννης (τρομπόνι).

Τη συναυλία παρουσιάζει o Πανταζής Τσάρας.

Είσοδος ελεύθερη.

«Σινεμά και θέατρο»

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21:00

Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, το Trio Lyrico και η ERT Cinematic Band έρχονται στο προαύλιο του Ζαππείου για να μας χαρίσουν μια απολαυστική βραδιά αφιερωμένη στη μουσική και στα τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ειδικότερα, η συναυλία ανοίγει με το Trio Lyrico, που παρουσιάζει μια μικρή ανθολογία ελληνικής και ξένης κινηματογραφικής μουσικής.

Το Trio Lyrico απαρτίζουν οι: Μαριέττα Δελώτη (σοπράνο), Θανάσης Κατερινάκης (κλαρινέτο) και Άγγελος Βελεγράκης (πιάνο). Μαζί τους συμπράττει στο μπάσο ο σολίστ Πέτρος Κρεμυζάκης.

Στη συνέχεια, δώδεκα ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις μελωδίες και στους στίχους ελληνικών τραγουδιών από την οπερέτα, την επιθεώρηση και τον κινηματογράφο.

Θα τους συνοδεύει ορχήστρα από μουσικούς της ΕΡΤ, με τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Συγκεκριμένα, θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές τους οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννα Βασιλείου, Βασίλης Γισδάκης, Δώρος Δημοσθένους, Ιωάννα Εμμανουήλ, Ερωφίλη, Κρίστυ Καθάριου, Αργυρώ Καπαρού, Ζαχαρίας Καρούνης, Άννα Μελίτη, Μαρία Ρεμπούτσικα, Βικτωρία Ταγκούλη.

Την ορχήστρα στελεχώνουν οι: Βασίλης Δήμος (βιολί), Στέλιος Τζανετής (μπουζούκι), Γιώργος Ζηκογιάννης (ηλ. μπάσο), Νίκος Κασαβέτης (τύμπανα), Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο-ενορχηστρώσεις).

Τη συναυλία παρουσιάζει o Νίκος Αϊβαλής.

Είσοδος ελεύθερη.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

«Fusion Night»

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, στις 21:00

Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, ο Χρήστος Ταμπουρατζής, ο Δημήτρης Ζαφειρέλης και ο Κυριάκος Σφέτσας με την Greek Fusion Orchestra του, έρχονται στο προαύλιο του Ζαππείου για να μας χαρίσουν μια απολαυστική «Fusion Night».

Τη συναυλία ανοίγει ο κιθαρίστας, συνθέτης και παραγωγός Χρήστος Ταμπουρατζής, που κινείται σε funk, jazz & rock μουσικούς δρόμους. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άλμπουμ: «Mirror», «Back Seat», «Symmetry of mind» και «Cargo». To «Symmetry of mind» κέρδισε Bronze Medal στα Global Music Awards για το έτος 2016, στην κατηγορία της νέας κυκλοφορίας.

Ως κιθαρίστας έχει συνεργαστεί σε lives και ηχογραφήσεις με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ως παραγωγός έχει ηχογραφήσει και έχει κάνει παραγωγή σε εκατοντάδες albums, ενώ έχει γράψει τραγούδια για πολλούς διάσημους καλλιτέχνες.

Τα μέλη του συγκροτήματός του είναι μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς της χώρας: o Δημήτρης Αντωνιάδης (drums), ο Μένιος Πασιαλής (drums), ο Αλέκος Ρούπας (perc), ο Δημήτρης Κεραμιδάκης (keybs) και ο Μπάμπης Μαρκουλής (bass).

Στη συνέχεια, Δημήτρης Ζαφειρέλης New Trio, με μια αναδρομή στην παλιά και τρέχουσα συνθετική περίοδο.

Το Δημήτρης Ζαφειρέλης New Trio απαρτίζουν οι: Δημήτρης Ζαφειρέλης (κιθάρα), Άκης Πετρινιώτης (μπάσο), Δημήτρης Βαρζαμπετιάν (ντραμς).

Ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης Δημήτρης Ζαφειρέλης και το New Trio, με rock κυρίως καταβολές, σε παρασύρει σ’ ένα ιδίωμα που περνάει πολύ εύκολα από την jazz στην ethnic, τη fusion και την classic. Με σύντομες αλλά μεστές αναφορές στη διαχρονική πορεία του συνθέτη, ολοκληρώνεται ένα μουσικό ταξίδι όπου η δυναμικότητα και αντίστοιχα ο ρομαντισμός συνυπάρχουν και κορυφώνονται σ’ έναν τόνο σύγχρονης μουσικής.

Η συναυλία κλείνει με τον συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα και το συγκρότημά του Greek Fusion Orchestra, για πρώτη φορά ζωντανά!

Ο Κυριάκος Σφέτσας, διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης συμφωνικής, κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής, μουσικής για μπαλέτο, για σύνολα δωματίου και για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, τζαζ κ.ά., δημιούργησε την Greek Fusion Orchestra το 1976, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία στην Ελλάδα, με την πτώση της χούντας. Ήταν η περίοδος που προσκλήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, για να δουλέψει ως εξωτερικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα στην Ελληνική Ραδιοφωνία. (Στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος 1982-1993).

Με την Greek Fusion Orchestra εκπλήρωσε τη φιλοδοξία που είχε από την avant-garde περίοδο της καριέρας του στο Παρίσι τη δεκαετία του ’60, να δημιουργήσει ένα έργο που θα διεύρυνε τα όρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει με τους εκεί υπάρχοντες μουσικούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα Progressive Jazz-Fusion αριστούργημα, που αποτελείται από περίπλοκες και συναρπαστικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις.

H Greek Fusion Orchestra δεν έπαιξε ποτέ ζωντανά την εποχή εκείνη. Σήμερα, 42 χρόνια μετά, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Μαρινάκη (αρχικό μέλος) και νέους μουσικούς που επιλέχτηκαν από τον Κ. Σφέτσα, παρουσιάζει για πρώτη φορά τη μουσική της ζωντανά μπροστά σε κοινό.

Την Greek Fusion Orchestra στελεχώνουν οι: Γιώργος Παλαμιώτης (μπάσο), Δημήτρης Καλαμαράς (ηλ. κιθάρα), Γιώργος Μπερερής (πιάνο, Fender Rhodes), Σπύρος Νίκας (κλαρίνο, άλτο σαξόφωνο), David Lynch (φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο), Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς).

Τη συναυλία παρουσιάζει o Δημήτρης Τρίκας.

Είσοδος ελεύθερη.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...