Ειδήσεις . Music TV
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 | 11:13

To Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ 2019 στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της ΕBU

Το Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ, η ετήσια διοργάνωση που παρουσιάζει όπερες αποκλειστικά του Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, αποτελεί αναμφίβολα κορυφαίο θεσμό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και ένα από τα πιο επιτυχημένα φεστιβάλ, σε επίπεδο καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και επιρροής.

Το Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ, η ετήσια διοργάνωση που παρουσιάζει όπερες αποκλειστικά του Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, αποτελεί αναμφίβολα κορυφαίο θεσμό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και ένα από τα πιο επιτυχημένα φεστιβάλ, σε επίπεδο καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και επιρροής.

Το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μεταδώσει και φέτος -μέσω της EBU– τέσσερις παραγωγές που φιλοξενούνται στο ιστορικό θέατρο (Όπερα του Μπαϊρόιτ), τις εξής ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, ώρα 16:55

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 και ώρα 16:55, απευθείας μετάδοση της τρίπρακτης ρομαντικής όπερας «Ο Τανχόιζερ και ο διαγωνισμός τραγουδιού του Βάρτμπουργκ».

Λιμπρέτο-μουσική: Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Ο νεαρός τροβαδούρος Τανχόιζερ δεν μπορεί να βρει τη γαλήνη στον έρωτα. Ούτε στον σαρκικό έρωτα (τον οποίο εκπροσωπεί η Αφροδίτη), ούτε στον αγνό (τον οποίο εκπροσωπεί η Ελίζαμπετ). Τελικά θα βρει τη λύτρωση στο θάνατο – δίπλα στην Ελίζαμπετ.

Στο ρόλο του Τανχόιζερ ο τενόρος Stephen Gould.

Στο ρόλο της Ελίζαμπετ η σοπράνο Lise Davidsen.

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ διευθύνει ο Valery Gergiev.

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, ώρα 16:55

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 και ώρα 16:55, απευθείας μετάδοση της τρίπρακτης ρομαντικής όπερας «Λόενγκριν».

Ρομαντική όπερα σε τρεις πράξεις.

Λιμπρέτο-μουσική: Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Ένας νεαρός ιππότης σώζει την Έλσα και γίνεται ο νέος άρχοντάς της και σύζυγός της, θέτοντάς της έναν όρο: Δεν θα πρέπει ποτέ να προσπαθήσει να μάθει το όνομα και την καταγωγή του. Είναι ο Λόενγκριν, ο ιππότης του Άγιου Δισκοπότηρου.

Στο ρόλο του Λόενγκριν ο τενόρος Klaus Florian Vogt.

Στο ρόλο της Έλσας η σοπράνο Krassimira Stoyanova.

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ διευθύνει ο Christian Thielemann.

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, ώρα 16:30

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 16:30, απευθείας μετάδοση της τρίπρακτης όπερας «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης».

Λιμπρέτο-μουσική: Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Το χέρι της όμορφης κόρης του Εύας, υπόσχεται πως θα δώσει ο πλούσιος χρυσοχόος Φάιτ Πόγκνερ στον νικητή ενός διαγωνισμού τραγουδιού. Κι αυτός θα είναι ο νεαρός ιππότης Βάλτερ φον Στόλτσινγκ, ο οποίος δεν ανήκει στη συντεχνία των αρχιτραγουδιστών.

Στο ρόλο του Βάλτερ φον Στόλτσινγκ ο τενόρος Klaus Florian Vogt.

Στο ρόλο της Εύας η σοπράνο Camilla Nylund.

Στο ρόλο του τσαγκάρη Χανς Ζακς ο μπασοβαρύτονος Michael Volle.

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ διευθύνει ο Philippe Jordan.

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019, ώρα 16:55

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019 και ώρα 16:55, μετάδοση της τρίπρακτης όπερας  «Τριστάνος και Ιζόλδη».

Λιμπρέτο-μουσική: Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Το μίσος της Ιζόλδης για το δολοφόνο του μνηστήρα της, θα γίνει έρωτας. Ο νεαρός Τριστάνος θα την ερωτευτεί κι αυτός. Στο τέλος όμως θα πεθάνει μέσα στην αγκαλιά της. Χωρίς τον Τριστάνο η Ιζόλδη δεν έχει πια επιθυμία να ζήσει και τον ακολουθεί στο θάνατο.

Στο ρόλο του Τριστάνου ο τενόρος Stephen Gould.

Στο ρόλο της Ιζόλδης η σοπράνο Petra Lang.

Τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ διευθύνει ο Christian Thielemann.

Παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης.

Info:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 (ώρα 16:55), Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 (ώρα 16:55), Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 (ώρα 16:30) & Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019 (ώρα 16:55)

Το Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ 2019 στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της ΕBU

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.