Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
savvas70 | 31-March-2020 | 18:14:31

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
giannis 6 | 31-March-2020 | 10:23:31

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Latinsoapsfever | 31-March-2020 | 9:25:31

Καλώς ορίσατε στο forum του SatLeo.gr
arva | 31-March-2020 | 8:37:31

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
studio76 | 31-March-2020 | 1:39:31

Ειδήσεις . Music TV
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 | 11:35

«λπ» – Ένα ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος στην ΕΡΤ2

Είμαστε σε μια εποχή (μέσα 80ς) στην ακμή των συνθεσάιζερ, που γίνονται πια προσβάσιμα σε περισσότερους μουσικούς, δίνοντας είδη όπως π.χ. η σύνθποπ, που φτάνει να γίνει μέινστριμ, ενώ μόλις ανατέλλει η εποχή των σάμπλερ που θα ανανεώσουν την ποπ που τελικά ακούμε έως σήμερα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:00

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2017.

Διάρκεια: 68΄

Είμαστε σε μια εποχή (μέσα 80ς) στην ακμή των συνθεσάιζερ, που γίνονται πια προσβάσιμα σε περισσότερους μουσικούς, δίνοντας είδη όπως π.χ. η σύνθποπ, που φτάνει να γίνει μέινστριμ, ενώ μόλις ανατέλλει η εποχή των σάμπλερ που θα ανανεώσουν την ποπ που τελικά ακούμε έως σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε τρεις δίσκους της Λένας Πλάτωνος, που κυκλοφόρησαν διαδοχικά μέσα σε τρία χρόνια, δηλαδή «Μάσκες Ηλίου» 1984, «Γκάλοπ» 1985, «Λεπιδόπτερα» 1986.

Οι δίσκοι αυτοί, εκτός από το ότι κυκλοφόρησαν σχεδόν μαζί κι έχουν έναν χαρακτηριστικό ηλεκτρονικό ήχο (παρά την ποικιλία του), βγαίνουν σ’ ένα ελληνικό δισκογραφικό περιβάλλον που ήταν πολύ άγονο τότε για τέτοια μουσική.

Η Πλάτωνος σπουδάζει κλασικό πιάνο στη Βιέννη και στο Βερολίνο, αρχίζει την καριέρα της συμμετέχοντας στη μουσική της ραδιοφωνικής «Λιλιπούπολης» του Μάνου Χατζιδάκι και κάνει δύο επιτυχημένους εμπορικά δίσκους από το 1980 ώς το 1983.

Το 1984 κυκλοφορεί τον πρώτο της, απολύτως προσωπικό δίσκο, «Μάσκες Ηλίου» σε δική της μουσική πάλι, αλλά αυτή τη φορά γράφει και τους στίχους.

Ο ήχος της αλλάζει δραματικά, γίνεται ωμά ηλεκτρονικός. Ο στίχος είναι ένα μέσα-έξω στον πιο πεζό ρεαλισμό και στον πιο άπιαστο υπερρεαλισμό, αλλά μιλάμε για τραγούδια (θα ήταν υπερβολή να μιλούσαμε για σύνθποπ). Ενώ η υποδοχή από το κοινό της εποχής είναι αμήχανη.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αυτά τα τρία άλμπουμ, θέλοντας να ξαναθυμίσει σε κάποιους και να κάνει γνωστή σε άλλους, μια μουσικό ιδιότυπη, τολμηρή και ευαίσθητη, με παγκόσμια απήχηση.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη δημιουργία αυτών των άλμπουμ, μιλάνε για την εμπειρία, την εποχή, τους τρόπους, τη Λένα. Επίσης, αρχειακό υλικό από την ΕΡΤ που έχει καταγράψει τη Λένα του 1984-1987, δίνει μια εικόνα της λοξής εκείνης εποχής.
Το λπ «ακούει» τη μουσική της Λένας Πλάτωνος και «διαβάζει» τους στίχους της.

Σ’ αυτό βοηθάνε μουσικοί Έλληνες και ξένοι, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν γεννηθεί όταν βγήκαν οι δίσκοι και αποδίδουν / μεταγράφουν / ρημιξάρουν μερικά από τα καλύτερα κομμάτια των δίσκων, αποδεικνύοντας τη διαχρονική αξία του υλικού, όπως οι Alexis Taylor (HotChip), Red Axes, Flako, Lena Willikens και άλλοι, καθώς και ο Josh Cheon (Dark Entries) που επανακυκλοφόρησε δύο από τους δίσκους 30 χρόνια μετά.

Συμμετέχει η Λένα Πλάτωνος του σήμερα, κινηματογραφημένη με VHS αναλογικό βίντεο του χθες, ενώ αφηγείται η ίδια (και παίζει Σκριάμπιν στο πιάνο).

  • Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρήστος Πέτρου.
  • Μουσική: Λένα Πλάτωνος.
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας.
  • Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης.
  • Ήχος: Νίκος Κωνσταντίνου.
  • Colour grading: Μάνος Χαμηλάκης.
  • Παραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης.
  • Παραγωγή: Heretic.
  • Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, με τη συνεργασία 2/35, Dark Entries, SAE.
  • Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.
Κατηγορία Music TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.