21/07/2020

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Μαραθώνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στις 21:30, παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης μία ξεχωριστή συναυλία-φόρο τιμής στα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018. Τιμώντας τη μνήμη των 102 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, οι μουσικοί της ΕΡΤ...

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στις 21:30, παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης μία ξεχωριστή συναυλία-φόρο τιμής στα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018.

Τιμώντας τη μνήμη των 102 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, οι μουσικοί της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χαλιάσα παρουσιάζουν τρία έργα που είναι γραμμένα για τη ζωή και το θάνατο.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα εξής έργα:

  • Το εμβληματικό έργο «3 Equali» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, που είναι γραμμένο για τον θρήνο και την απώλεια.
  • Το «Ειδύλλιο του Ζίγκρφριντ» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, που είναι μια ωδή στην ελπίδα και την αναγέννηση.
  • Η «Συμφωνία αρ.41» γνωστή και ως «Συμφωνία του Διός» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που είναι το τελευταίο συμφωνικό έργο του μεγάλου συνθέτη και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ύμνους στη χαρά της ζωής.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνος, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ λόγω των μέτρων που θα τηρηθούν για την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.

Κατηγορία Music TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.