Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
TM 492
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24 Απριλίου 2021 11:18

Μεγάλη Εβδομάδα με τις Ορχήστρες και τη Χορωδία της ΕΡΤ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fe5d56af3fb6437eda55f0f873f37436a XL

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ μεταφέρουν το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από συναυλίες, βυζαντινούς ύμνους, εγκώμια και ηχογραφήσεις γνωστών και νέων έργων εμπνευσμένων από τα Πάθη και την Ανάσταση. Νέες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών…

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ μεταφέρουν το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από συναυλίες, βυζαντινούς ύμνους, εγκώμια και ηχογραφήσεις γνωστών και νέων έργων εμπνευσμένων από τα Πάθη και την Ανάσταση. Νέες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», την Ιερά Μονή Πεντέλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και νέες ηχογραφήσεις από τα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συντονιστείτε και ανακαλύψτε τη μουσική σε: ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ World, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Η Φωνή της Ελλάδας και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 (9.58fm & 102fm).

Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου 2021, έως Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021

Μεταδόσεις σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Εν Οργάνοις – Ύμνοι και Εγκώμια

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, παρουσιάζει τέσσερις ύμνους και εγκώμια από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, σε νέα ενόργανη διασκευή του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη για ορχήστρα και παραδοσιακά όργανα. Πρόκειται για τις γνωστές και συγκινητικές μελωδίες των βυζαντινών ύμνων Αλληλούια, Τον νυμφώνα σου βλέπω, Ω Γλυκύ μου Έαρ και Χριστός Ανέστη. Η ΟΣΜ συμπράττει με τους μουσικούς από το Polis Ensemble: Γιώργο Κοντογιάννη (κρητική λύρα), Νίκο Παραουλάκη (νέυ), Στέφανο Δορμπαράκη (κανονάκι) και Αλέξανδρο Καψοκαβάδη (πολίτικο λαούτο).

Οι ύμνοι κινηματογραφήθηκαν στην Ιερά Μονή Πεντέλης και αποτελούν νέα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς «Ενός λεπτού Μουσική».

 

ΕΡΤ2 |ΕΡΤ3 | ΕΡT World |

Δεύτερο Πρόγραμμα | Τρίτο Πρόγραμμα | Η Φωνή της Ελλάδας | 9.58fm | 102fm

————-

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου

To Πάθος

Πασχαλινή Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύει έργα J. Haydn και W.A. Mozart σε μια κατανυκτική συναυλία από το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα εξής έργα:

Joseph Haydn – Συμφωνία ν. 49 “Το Πάθος” (La Passione) σε φα ελασ. Hob.I:49

Joseph Haydn – “Οι επτά τελευταίοι λόγοι του Ιησού πάνω στο Σταυρό” Hob.XX:1

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τις δύο τελευταίες σονάτες, την έκτη (Τετέλεσται) και την έβδομη (Πατέρα, στα χέρια σου παραδίδω το Πνεύμα μου), καθώς και τον επίλογο του έργου με τίτλο «Ο Σεισμός».

Wolfgang Amadeus Mozart – Maurerische Trauermusik, KV 477/449a

Wolfgang Amadeus Mozart – Missa brevis (Σύντομη λειτουργία) σε ρε ελασ. KV 65

Το ρόλο των σολίστ αναλαμβάνουν τέσσερις από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές με σημαντική πορεία εντός και εκτός Ελλάδας: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Μαίρη Έλεν Νέζη (μέτζο σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

ΕΡΤ2 στις 12:30 | ERT World στις 13:00 (ώρα Ελλάδος)

Τρίτο Πρόγραμμα στις 23:00 | 9.58fm | 102fm

———-

Μίκης Θεοδωράκης – Επιτάφιος (1958), Διόνυσος (1985)

Δύο σημαντικά δύο πολιτικά έργα θρησκευτικής φόρμας του Μίκη Θεοδωράκη, ο Επιτάφιος (1958) και ο Διόνυσος (1985) σε παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Επιτάφιος θα παρουσιαστεί σε νέα ενορχήστρωση του Γιάννη Μπελώνη, ενώ το έργο ερμηνεύει η Μπέττυ Χαρλαύτη, μια τραγουδίστρια με μεγάλη θητεία στο ρεπερτόριο του συνθέτη. Ο Διόνυσος παρουσιάζεται ξανά μετά από δεκαετίες, ερμηνευμένος από τον Ζαχαρία Καρούνη, έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της νέας γενιάς. To ενδεκαμελές μουσικό σύνολο διευθύνει η Λίζα Ξανθοπούλου. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο chórεs (Επιτάφιος) και η Χορωδία της ΕΡΤ (Διόνυσος).

Μουσική διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου

Σολίστ: Μπέττυ Χαρλαύτη (Επιτάφιος), Ζαχαρίας Καρούνης (Διόνυσος)

Διασκευή (Επιτάφιος): Γιάννης Μπελώνης

Διεύθυνση Χορωδίας της ΕΡΤ: Αγγελική Πλόκα

Καλλιτεχνική διεύθυνση chórεs: Μαρίνα Σάττι

Μουσική διδασκαλία chórεs: Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Πατσέα

Συμμετέχει ενδεκαμελές ενόργανο σύνολο, το φωνητικό σύνολο chórεs (Επιτάφιος) και η Χορωδία της ΕΡΤ (Διόνυσος)

 

ΕΡΤ2 στις 15:00

Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου 2021

Εαρινές Προσευχές

Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού

Πασχαλινή συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

Η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Αγγελικής Πλόκα, υμνεί τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση σε μια μοναδική συναυλία με συνθέσεις χορωδιακής μουσικής και εκκλησιαστικούς ύμνους, που θα μεταδοθεί από την αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο διαβάζει o ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει:

J. Brahms – Selig sind die da Leid tragen για μικτή χορωδία και πιάνο

Β. Καραγκεζίδης – Secret Supper για μικτή χορωδία a cappella

G.B.Martini – In monte Oliveti για 9μελή ανδρική χορωδία

C. Franck – Deus Meus για μικτή χορωδία και όργανο

H. Schütz – Musikalische Exequien I για μικτή χορωδία, σολίστες και όργανο

K. Nystedt – Immortal Bach για μικτή χορωδία a cappella

Αι γενεαί πάσαι σε διασκευή του Κανάρη Κεραμάρη για μικτή χορωδία

F. Liszt – O Filii et filiea για γυναικεία χορωδία και όργανο

Χριστός Ανέστη σε διασκευή της Αγγελικής Πλόκα για μικτή χορωδία.

Συνοδεύει στο πιάνο και στο όργανο ο Θάνος Μαργέτης.

Χορωδία της ΕΡΤ

Μουσική διεύθυνση: Αγγελική Πλόκα

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης

 

ΕΡΤ2 στις 11:00 | ERT World στις 22:00 (ώρα Ελλάδας)

Τρίτο Πρόγραμμα στις 14:30| 9.58fm | 102fm

Ραδιοφωνικές Μεταδόσεις

Σάββατο του Λάζαρου 24 Απριλίου έως Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου

Μεταδόσεις σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ερμηνεύει τρεις ψαλτικές μελωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Τον Νυμφώνα σου βλέπω σε επεξεργασία για μικτή χορωδία του Κώστα Κλάββα, καθηγητή μουσικής στην Πατριαρχική Σχολή και λαμπαδάριου του Μητροπολιτικού ναού της Αδριανουπόλεως μέχρι το 1916.

Η ζωή εν τάφω σε επεξεργασία για μικτή χορωδία του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου συνθέτη, μαέστρου και φωτισμένου δημιουργού της εξαίρετης Παιδικής Χορωδίας Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Χριστός Ανέστη σε επεξεργασία για μικτή χορωδία της μαέστρου Αγγελικής Πλόκα

Δεύτερο Πρόγραμμα | Τρίτο Πρόγραμμα | Η Φωνή της Ελλάδας | 9.58 | 102fm

———

Η εκπομπή «Πρώτος Όροφος», που μεταδίδει ηχογραφήσεις που παράγουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στα στούντιο της Ραδιοφωνίας ειδικά για το Τρίτο Πρόγραμμα, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Διονύση Μαλλούχου, παρουσιάζει τρεις εκπομπές στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών.

Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου 2021, ώρα 14:30

«Ο την φύσιν ωραΐσας του παντός», έργα θρησκευτικής έμπνευσης με τον ήχο της άρπας της Λίλια Εσίποβα και μικρά σύνολα από μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Συμμετέχουν:

Ιρίνα Σαλένκοβα, βιολί – Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο – Αγγελική Πουλημένου, κόρνο – Σπύρος Αρκούδης, τρομπέτα και Γιώργος Κρίμπερης, τρομπόνι. Έκτακτη συμμετοχή της σοπράνο Μαρίνας Ρετσκάλοβα.

Μεταγραφές: Λίλια Εσίποβα

Ακούγονται έργα Γ.Σ.Μπαχ, Τζ. Κατσίνι, Φρ. Σούμπερτ, Σ. Γκουνώ, Aν. Σωσιέ, Γκ. Φωρέ, Κ. ΣενΣανς, Γκ. Ντονιτσέτι, Μπ. Μπρίτεν, Τζ. Ντάουλαντ και Α. Πιατσόλα.

Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, ώρα 19:00

Stabat Mater του ιταλού συνθέτη Τζ. Περγκολέζι, μια από τις πιο γνωστές μελοποιήσεις του παλαιού λατινικού θρησκευτικού κειμένου (Ίστατο η Μήτηρ τεθλιμμένη ενώπιον του Σταυρού) με σολίστ δύο μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ, τη σοπράνο Σταυρούλα Γιαννακοπούλου και τη μέτζο σοπράνο Ευδοκία-Ειρήνη Ρεβίδη.

Στο πιάνο ο Θάνος Μαργέτης.

Μ. Σάββατο, 1η Μαΐου 2021, ώρα 14:30

Εαρινές Προσευχές

Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού

Πασχαλινή Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ σε διεύθυνση Αγγελικής Πλόκα

Θα ακουστούν επίσης τα έργα του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι Μάιος από τις «Εποχές» και το Χριστός Ανέστη από την Εσπερινή Λειτουργία/Αγρυπνία, έργο 52, με τα έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, καθώς και το lied του Φρ. Σούμπερτ Πίστη στην Άνοιξη σε μεταγραφή για τούμπα και άρπα με την Λίλια Εσίποβα και τον Σάκη Μυρώνη.

Τρίτο Πρόγραμμα |

Διαδικτυακή Μετάδοση

Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, ώρα 20:30

Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ – κατά Ματθαίον Πάθη (1781)

Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, οι μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ στα Kατά Ματθαίον Πάθη (1781) του Κ. Φ. Ε. Μπαχ.

Σολίστ: Γ. Καλύβας, Μ. Σαραντίδης, Χρ. Μαλιαμάνη, Β. Δημακόπουλος, Ι. Μαρμαράς

Διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Μιχάλης Παπαπέτρου

Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Ζωντανά στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...