Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 | 19:31

Πράσινο φως στην ZDF για την μετάβαση σε DVB-T2

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς κρυπτογράφηση σε ποιότητα HD. Ο συνδυασμός ανάλυσης Full HD (1080p50) με το πρότυπο συμπίεσης βίντεο HEVC, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά.

Οι εκπομπές DVB-T2 θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2016 ως πρώτο βήμα σε διάφορες αστικές περιοχές. Η ZDF θα λάβει μέρος σε αυτές με το πρώτο της κανάλι, ZDF HD. Οι κανονικές υπηρεσίες DVB-T2, με το σύνολο των 40-45 καναλιών – τα περισσότερα σε ποιότητα HD – θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017, αρχικά στις αστικές περιοχές της Γερμανίας. Η μετάβαση στο σύστημα DVB-T2 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.

Εκτός από την ZDF, οι δύο εμπορικοί όμιλοι μίντια, RTL και ProSiebenSat.1, έχουν επίσης επιλέξει την Full HD μετάδοση. Ο επίσης δημόσιος γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της ARD εξετάζει ακόμα όλες τις επιλογές.

Αν και τα δημόσια κανάλια θα μεταδίδονται χωρίς κρυπτογράφηση σε DVB-T2, η RTL και η ProSiebenSat.1 θα μεταδίδουν κρυπτογραφημένα τα HD κανάλια, και θα ζητούν συνδρομή από τους τηλεθεατές, όπως κάνουν σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες διανομής.

Για τη λήψη είναι απαραίτητη η κατοχή μίας τηλεόρασης συμβατής με το σύστημα DVB-T2/HEVC ή αντίστοιχου αποκωδικοποιητή. Οι συσκευές αυτές είναι ήδη διαθέσιμες στα γερμανικά καταστήματα. Οι υφιστάμενοι δέκτες DVB-T δεν είναι συμβατοί.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/03/22/zdf-gets-green-light-for-transition-to-dvb-t2/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Η αγορά σήμερα

20-10-2017

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Τα νέα OTT TV Box της γερμανικής Golden Interstar είναι διαθέσιμα από την Ψηφιακή Τεχνολογία. Τα G-150/G-200 επιτρέπουν στο χρήστη να σερφάρει στο internet, να μένει πάντα συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθεί ελληνικά και ξένα προγράμματα χωρίς την ανάγκη να πληρώνει κάποια συνδρομή. Επιπλέον, έρχονται με προεγκατεστημένο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Τεύχος 109

20-09-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.Είναι γνωστό ότι οι πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της παγκόσμιας αγοράς προβάλλονται σε Α προβολή, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στην Αμερική, αποκλειστικά από τα συνδρομητικά πακέτα NOVA και COSMOTE TV. Εμείς, ενόψει νέας σαιζόν, συλλέξαμε τις καλύτερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.Ο Οκτώβριος αναμένεται καυτός για την ψηφιακή TV στη χώρα μας, αφού έχει εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός των αδειών TV. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο, καθώς και άλλα θέματα επικαιρότητας, όπως την ακύρωση του διαγωνισμού των 156 πομπών της ΕΡΤ, μέσα από την στήλη Media News, της Ματίνας Παπαχριστούδη.Η νέα σεζόν ξεκίνησε και τα πρώτα νέα π...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved