Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 | 19:31

Πράσινο φως στην ZDF για την μετάβαση σε DVB-T2

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς κρυπτογράφηση σε ποιότητα HD. Ο συνδυασμός ανάλυσης Full HD (1080p50) με το πρότυπο συμπίεσης βίντεο HEVC, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά.

Οι εκπομπές DVB-T2 θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2016 ως πρώτο βήμα σε διάφορες αστικές περιοχές. Η ZDF θα λάβει μέρος σε αυτές με το πρώτο της κανάλι, ZDF HD. Οι κανονικές υπηρεσίες DVB-T2, με το σύνολο των 40-45 καναλιών – τα περισσότερα σε ποιότητα HD – θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017, αρχικά στις αστικές περιοχές της Γερμανίας. Η μετάβαση στο σύστημα DVB-T2 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.

Εκτός από την ZDF, οι δύο εμπορικοί όμιλοι μίντια, RTL και ProSiebenSat.1, έχουν επίσης επιλέξει την Full HD μετάδοση. Ο επίσης δημόσιος γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της ARD εξετάζει ακόμα όλες τις επιλογές.

Αν και τα δημόσια κανάλια θα μεταδίδονται χωρίς κρυπτογράφηση σε DVB-T2, η RTL και η ProSiebenSat.1 θα μεταδίδουν κρυπτογραφημένα τα HD κανάλια, και θα ζητούν συνδρομή από τους τηλεθεατές, όπως κάνουν σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες διανομής.

Για τη λήψη είναι απαραίτητη η κατοχή μίας τηλεόρασης συμβατής με το σύστημα DVB-T2/HEVC ή αντίστοιχου αποκωδικοποιητή. Οι συσκευές αυτές είναι ήδη διαθέσιμες στα γερμανικά καταστήματα. Οι υφιστάμενοι δέκτες DVB-T δεν είναι συμβατοί.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/03/22/zdf-gets-green-light-for-transition-to-dvb-t2/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Inverto Twin High Gain

Η αγορά σήμερα

20-02-2017

Inverto Twin High Gain

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι το καλύτερο LNB της εταιρίας Inverto και ένα από τα καλύτερα της αγοράς, είναι το γνωστό High Gain, το οποίο παρουσιάζει υψηλή ευαισθησία σχεδόν σε όλο το δορυφορικό φάσμα συχνοτήτων, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εύκολες λήψεις. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έλλειψη στο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Τεύχος 102

22-02-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό της τηλεόρασης υπερυψηλής ευκρίνειας UHD. Πρώτα απ’ όλα, θα βρείτε σχετικό αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια UHD. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ο δορυφόρος παραμένει η πλέον αξιόπιστη πηγή για όλους όσους έχουν κάνει επένδυση σε TV τεχνολογίας 4Κ. Ταυτόχρονα στο ίδιο άρθρο θα βρείτε και τα κανάλια του νέου πρότυπου DVB-S2X. Επειδή το πρότυπο DVB-S2X, είναι ειδικά σχεδιασμένο για δορυφορικές εκπομπές UHD, κάναμε ένα ειδικό άρθρο για αυτό, ώστε όλοι να γνωρίζεται γιατί ακριβώς επιλέχθηκε αυτό το πρότυπο για την διαμόρφωση των δορυφορικών εκπομπών υπερ-υψηλής ευκρίνειας. Σε επίπεδο ειδησε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved