Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 | 19:31

Πράσινο φως στην ZDF για την μετάβαση σε DVB-T2

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς κρυπτογράφηση σε ποιότητα HD. Ο συνδυασμός ανάλυσης Full HD (1080p50) με το πρότυπο συμπίεσης βίντεο HEVC, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά.

Οι εκπομπές DVB-T2 θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2016 ως πρώτο βήμα σε διάφορες αστικές περιοχές. Η ZDF θα λάβει μέρος σε αυτές με το πρώτο της κανάλι, ZDF HD. Οι κανονικές υπηρεσίες DVB-T2, με το σύνολο των 40-45 καναλιών – τα περισσότερα σε ποιότητα HD – θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017, αρχικά στις αστικές περιοχές της Γερμανίας. Η μετάβαση στο σύστημα DVB-T2 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.

Εκτός από την ZDF, οι δύο εμπορικοί όμιλοι μίντια, RTL και ProSiebenSat.1, έχουν επίσης επιλέξει την Full HD μετάδοση. Ο επίσης δημόσιος γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της ARD εξετάζει ακόμα όλες τις επιλογές.

Αν και τα δημόσια κανάλια θα μεταδίδονται χωρίς κρυπτογράφηση σε DVB-T2, η RTL και η ProSiebenSat.1 θα μεταδίδουν κρυπτογραφημένα τα HD κανάλια, και θα ζητούν συνδρομή από τους τηλεθεατές, όπως κάνουν σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες διανομής.

Για τη λήψη είναι απαραίτητη η κατοχή μίας τηλεόρασης συμβατής με το σύστημα DVB-T2/HEVC ή αντίστοιχου αποκωδικοποιητή. Οι συσκευές αυτές είναι ήδη διαθέσιμες στα γερμανικά καταστήματα. Οι υφιστάμενοι δέκτες DVB-T δεν είναι συμβατοί.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/03/22/zdf-gets-green-light-for-transition-to-dvb-t2/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Media Mania 810 HD

Η αγορά σήμερα

22-05-2017

Golden Media Mania 810 HD

Για τους περισσότερους, βασικά κριτήρια για την επιλογή μοντέλου επίγειου ψηφιακού δέκτη αποτελούν το κόστος και η απλότητα στη λειτουργία του. Ο γερμανικός Golden Media Mania 810 HD είναι ένας οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης με εύκολη λειτουργία και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει tuner που είναι συμβατό με το επόμενης γενιάς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Τεύχος 105

24-05-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Είναι γνωστό πλέον στους περισσότερους, ότι η συνδρομητική τηλεόραση έχει αλλάξει τρόπο διάθεσης. Πλέον ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που «αγοράζουν» ένα καθαρά δορυφορικό πακέτο, αφού προτιμούν η αγορά αυτή να γίνεται μέσα από ένα πακέτο προσφοράς που να τα περιλαμβάνει όλα: Τηλεόραση, internet και τηλέφωνο, στον ίδιο λογαριασμό. Στο νέο τεύχος λοιπόν σας παρουσιάζουμε όλες τις προτάσεις Triple Play της ελληνικής αγοράς. Η τεχνολογία οπτικής ίνας καταφθάνει και στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μέσα από την υπηρεσία Fiber to the Room. Στο νέο τεύχος σας παρουσιάζουμε την πρώτη εγκατάσταση Fiber to the Room στην Ελλάδα, που έγινε σε γνωστό ξεν...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved