Ειδήσεις . News HDTV
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 | 17:39

Το BBC ετοιμάζεται για τις εκπομπές Ultra HD / HDR

Το BBC μαζεύει κατάλληλο υλικό προετοιμαζόμενο για την έναρξη ενός καναλιού Ultra HD / 4K. Η εταιρεία, σε συνάρτηση με τη σχέση της με το εμπορικό τμήμα BBC Worldide, παράγει πρόγράμματα 4Κ αρκετά χρόνια. Το περιεχόμενο αυτό έρχεται συνήθως από το τμήμα Natural History Unit του BBC στο Μπρίστολ, και αποτελείται κυρίως...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Το BBC μαζεύει κατάλληλο υλικό προετοιμαζόμενο για την έναρξη ενός καναλιού Ultra HD / 4K. Η εταιρεία, σε συνάρτηση με τη σχέση της με το εμπορικό τμήμα BBC Worldide, παράγει πρόγράμματα 4Κ αρκετά χρόνια. Το περιεχόμενο αυτό έρχεται συνήθως από το τμήμα Natural History Unit του BBC στο Μπρίστολ, και αποτελείται κυρίως από συναρπαστικό factual πρόγραμμα, γυρισμένο - τουλάχιστον - σε ανάλυση 4Κ και HDR.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Ultra HD κανάλι θα ξεκινήσει περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα, ξεκινώντας με τη κάλυψη του τουρνουά τένις Wimbledon του 2017. Το BBC - συνήθως με τη βοήθεια της Sony - πραγματοποιεί δοκιμές 4Κ στο All England Club από το 2013. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στο κεντρικό γήπεδο του Wimbledon, και μεταδόσεις κλειστού κυκλώματος 8Κ, τις οποίες διαχειριζόταν η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

H NHK συνεργάζεται ήδη με το BBC για την από κοινού ανάπτυξη της τεχνολογίας HLG (Hybrid Log-Gamma) που είναι προς τα πίσω συμβατή με τις σημερινές κανονικές τηλεοράσεις απλής δυναμικής κλίμακς (Standard Dynamic Range).

Το BBC έχει πραγματοποίησει δοκιμές των διαδικασιών του workflow 4Κ από το 2014, καθώς και διάφορες τεχνολογίες συμπίεσης δεδομένων, προετοιμαζόμενο για την έναρξη των εκπομπών. Σε κάποιο στάδιο πιστευόταν ότι οι εκπομπές 4Κ θα ανακοινώνταν για το 2016, αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε.    

Την προηγούμενη εβδομάδα το GfK ανακοινωσε στατιστικές που δείχνουν ότι έως το τέλος του 2017 γύρω στα 5 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα είναι εξοπλισμένα με τηλεοράσεις 4Κ.

Οι τηλεθεατές έχουν ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα 4Κ/UHD, από υπηρεσίες όπως η Netflix και η Amazon Prime, καθώς και από συσκευές αναπαραγωγής δίσκων UHD Blu-ray.

http://advanced-television.com/2016/06/27/bbc-readies-for-uhdhdr-transmissions/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Inverto Twin High Gain

Η αγορά σήμερα

20-02-2017

Inverto Twin High Gain

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι το καλύτερο LNB της εταιρίας Inverto και ένα από τα καλύτερα της αγοράς, είναι το γνωστό High Gain, το οποίο παρουσιάζει υψηλή ευαισθησία σχεδόν σε όλο το δορυφορικό φάσμα συχνοτήτων, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εύκολες λήψεις. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έλλειψη στο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Τεύχος 102

22-02-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό της τηλεόρασης υπερυψηλής ευκρίνειας UHD. Πρώτα απ’ όλα, θα βρείτε σχετικό αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια UHD. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ο δορυφόρος παραμένει η πλέον αξιόπιστη πηγή για όλους όσους έχουν κάνει επένδυση σε TV τεχνολογίας 4Κ. Ταυτόχρονα στο ίδιο άρθρο θα βρείτε και τα κανάλια του νέου πρότυπου DVB-S2X. Επειδή το πρότυπο DVB-S2X, είναι ειδικά σχεδιασμένο για δορυφορικές εκπομπές UHD, κάναμε ένα ειδικό άρθρο για αυτό, ώστε όλοι να γνωρίζεται γιατί ακριβώς επιλέχθηκε αυτό το πρότυπο για την διαμόρφωση των δορυφορικών εκπομπών υπερ-υψηλής ευκρίνειας. Σε επίπεδο ειδησε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved