Ειδήσεις . News HDTV
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 | 13:17

Η αγορά των τηλεοράσεων 4Κ προχωρά στην Ευρώπη

Σχεδόν 12 εκατομμύρια τηλεοράσεις 4K πωλήθηκαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2016, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 102% σε σύγκριση με το έτος 2015 (6 εκατομμύρια αποστολής τηλεοράσεων 4Κ). Σύμφωνα με την έρευνα της Dataxis, οι πωλήσεις προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο (2 εκατομμύρια), τη Γερμανία (2 εκατομμύρια), τη Γαλλία (1,7 εκατομμύρια)...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Σχεδόν 12 εκατομμύρια τηλεοράσεις 4K πωλήθηκαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2016, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 102% σε σύγκριση με το έτος 2015 (6 εκατομμύρια αποστολής τηλεοράσεων 4Κ).

Σύμφωνα με την έρευνα της Dataxis, οι πωλήσεις προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο (2 εκατομμύρια), τη Γερμανία (2 εκατομμύρια), τη Γαλλία (1,7 εκατομμύρια), τη Ρωσία (1,4 εκατομμύρια) και την Ιταλία (880,000). Επιπλέον, η Dataxis εκτιμά ότι οι πωλήσεις τηλεοράσεων 4K στην Ευρώπη θα φτάσουν τα 17 εκατομμύρια στο τέλος του 2017.

Το 2016, οι τηλεοράσεις 4K αντιπροσώπευαν το 22% των 53 εκατομμυρίων συσκευών που πωλήθηκαν στην Ευρώπη σε σύγκριση με μόλις το 10% για το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η αγορά τηλεοπτικών συσκευών 4K στην Ευρώπη παραμένει σε μεγάλη απόσταση από την Κίνα, η οποία είναι η κορυφαία αγορά. Πάνω από 25 εκατομμύρια τηλεοράσεις 4K έχουν πωληθεί στην Κίνα το 2016 και η Dataxis εκτιμά ότι το 40% των  αποστολών τηλεοράσεων, ήταν συσκευές 4Κ για το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι 33% για το έτος 2016.

Μετά την έρευνα, η Dataxis προβλέπει ότι οι πωλήσεις 4K στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να αυξάνονται γρήγορα παρά την έλλειψη περιεχομένου 4K και πτώσης των τιμών. Ο εκδημοκρατισμός των 4Κ από τους κατασκευαστές και ο δυναμισμός που παρατηρείται στην κινεζική αγορά δείχνουν ότι οι πωλήσεις 4K αναμένεται να αυξηθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

http://www.broadbandtvnews.com/2017/06/16/research-europe-progressing-in-4k-tv/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.