Ειδήσεις . News HDTV
Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 | 11:50

Η SES μεταφέρει 22 κανάλια UHD

Η SES αναφέρει ότι μεταφέρει πλέον 22 κανάλια Ultra HD στους δορυφόρους της, αυξημένα κατά 47% από έτος σε έτος. Κατά την Ημέρα των Επενδυτών, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου, η SES δήλωσε ότι σήμερα μεταφέρει 7610 τηλεοπτικά κανάλια στο στόλο των δορυφόρων της (αύξηση 4%) και από αυτά τα 2496 ήταν σε High Definition (αύξηση 6% σε ετήσια...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η SES αναφέρει ότι μεταφέρει πλέον 22 κανάλια Ultra HD στους δορυφόρους της, αυξημένα κατά 47% από έτος σε έτος.

Κατά την Ημέρα των Επενδυτών, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου, η SES δήλωσε ότι σήμερα μεταφέρει 7610 τηλεοπτικά κανάλια στο στόλο των δορυφόρων της (αύξηση 4%) και από αυτά τα 2496 ήταν σε High Definition (αύξηση 6% σε ετήσια βάση), που αντιπροσωπεύει ποσοστό διείσδυσης HD 33%. Ο αριθμός των ευρωπαϊκών καναλιών της SES ήταν περίπου 1800 κανάλια απλής ανάλυσης και 740 HD.

Η MX1, ιδιόκτητη εταιρεία δορυφορικής διανομής της SES, διαχειρίζεται πλέον 2750 κανάλια σε όλο τον κόσμο.

Η SES παρέθεσε τα στοιχεία του Euroconsult, τα οποία προβλέπουν ότι μέχρι το 2025 θα υπάρχουν περίπου 1116 κανάλια UHD (όχι όλα διαθέσιμα στους δορυφόρους της SES) από ένα σύνολο περίπου 47.300 καναλιών. Από αυτόν τον αριθμό, περίπου 22.485 θα είναι σε High Definition και αυτά τα κανάλια πιθανότατα θα αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό περίπου 10% (CAGR).

Οι δυνατότητες για UHD ήταν σημαντικές και η "επιτάχυνση του UHD προσδίδει δυναμικό ανοδικού ρυθμού" όσον αφορά την εικόνα των εσόδων της SES.

Επιπλέον, η SES προσδοκούσε να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για τηλεόραση στις αναπτυσσόμενες και τις αναδυόμενες αγορές, κυρίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική, όπου η Euroconsult προβλέπει αύξηση άνω του 35 τοις εκατό στον αριθμό των καναλιών μεταξύ των ετών 2016-2025.

http://advanced-television.com/2017/06/30/ses-carrying-22-uhd-channels/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.