Ειδήσεις . News HDTV
Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 | 11:50

Η SES μεταφέρει 22 κανάλια UHD

Η SES αναφέρει ότι μεταφέρει πλέον 22 κανάλια Ultra HD στους δορυφόρους της, αυξημένα κατά 47% από έτος σε έτος. Κατά την Ημέρα των Επενδυτών, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου, η SES δήλωσε ότι σήμερα μεταφέρει 7610 τηλεοπτικά κανάλια στο στόλο των δορυφόρων της (αύξηση 4%) και από αυτά τα 2496 ήταν σε High Definition (αύξηση 6% σε ετήσια...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η SES αναφέρει ότι μεταφέρει πλέον 22 κανάλια Ultra HD στους δορυφόρους της, αυξημένα κατά 47% από έτος σε έτος.

Κατά την Ημέρα των Επενδυτών, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου, η SES δήλωσε ότι σήμερα μεταφέρει 7610 τηλεοπτικά κανάλια στο στόλο των δορυφόρων της (αύξηση 4%) και από αυτά τα 2496 ήταν σε High Definition (αύξηση 6% σε ετήσια βάση), που αντιπροσωπεύει ποσοστό διείσδυσης HD 33%. Ο αριθμός των ευρωπαϊκών καναλιών της SES ήταν περίπου 1800 κανάλια απλής ανάλυσης και 740 HD.

Η MX1, ιδιόκτητη εταιρεία δορυφορικής διανομής της SES, διαχειρίζεται πλέον 2750 κανάλια σε όλο τον κόσμο.

Η SES παρέθεσε τα στοιχεία του Euroconsult, τα οποία προβλέπουν ότι μέχρι το 2025 θα υπάρχουν περίπου 1116 κανάλια UHD (όχι όλα διαθέσιμα στους δορυφόρους της SES) από ένα σύνολο περίπου 47.300 καναλιών. Από αυτόν τον αριθμό, περίπου 22.485 θα είναι σε High Definition και αυτά τα κανάλια πιθανότατα θα αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό περίπου 10% (CAGR).

Οι δυνατότητες για UHD ήταν σημαντικές και η "επιτάχυνση του UHD προσδίδει δυναμικό ανοδικού ρυθμού" όσον αφορά την εικόνα των εσόδων της SES.

Επιπλέον, η SES προσδοκούσε να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για τηλεόραση στις αναπτυσσόμενες και τις αναδυόμενες αγορές, κυρίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική, όπου η Euroconsult προβλέπει αύξηση άνω του 35 τοις εκατό στον αριθμό των καναλιών μεταξύ των ετών 2016-2025.

http://advanced-television.com/2017/06/30/ses-carrying-22-uhd-channels/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.