Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
NetSurfer_g7 | 29-March-2020 | 23:46:29

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
vasilisp | 29-March-2020 | 23:19:29


Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 29-March-2020 | 18:55:29

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
NetSurfer_g7 | 29-March-2020 | 14:21:29

Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 | 13:59

H SES παρουσιάζει την πρώτη της δορυφορική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος 8Κ

Η SES ανακοίνωσε ότι θα εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα 8Κ μέσω δορυφορικού συστήματος για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των ετήσιων ημερίδων του SES, που πραγματοποιούνται στο Λουξεμβούργο στις 23 και 24 Μαΐου. Στηριζόμενη στο νέο πρότυπο DVB-S2X που επιτρέπει μεγαλύτερη απόδοση, η μετάδοση θα διεξαχθεί σε έναν απλό αναμεταδότη 36 MHz στον δορυφόρο ASTRA 3B...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η SES ανακοίνωσε ότι θα εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα 8Κ μέσω δορυφορικού συστήματος για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των ετήσιων ημερίδων του SES, που πραγματοποιούνται στο Λουξεμβούργο στις 23 και 24 Μαΐου.

Στηριζόμενη στο νέο πρότυπο DVB-S2X που επιτρέπει μεγαλύτερη απόδοση, η μετάδοση θα διεξαχθεί σε έναν απλό αναμεταδότη 36 MHz στον δορυφόρο ASTRA 3B. Με ανάλυση 7680x4320 εικονοστοιχείων, το βίντεο θα κωδικοποιηθεί σε HEVC και θα μεταδοθεί με ρυθμό 80 Mbit/s, ο οποίος είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από ό,τι για ένα σήμα 4Κ. Επιπλέον, η δοκιμαστική μετάδοση θα χρησιμοποιήσει ένα εγγενές σήμα μορφοποίησης IP, παρέχοντας κάποια εικόνα σχετικά με τις απαιτήσεις μιας μελλοντικής υποδομής εκπομπής All-IP για την τηλεόραση.

Για αυτή την επίδειξη, η SES συνεργάζεται με την Spin Digital, η οποία ανέπτυξε την τεχνογνωσία για την αποκωδικοποίηση και αναπαραγωγή σημάτων HEKC 8K σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας μια λύση λογισμικού και επίσης κωδικοποίησε το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή HEVC. Επιπλέον, η SES συνεργάστηκε με τη Sharp / UMC, η οποία παρέχει τις οθόνες 8Κ.

Το περιεχόμενο 8K, με ρυθμό καρέ ανά 60 δευτερόλεπτα και βάθος χρώματος 10 bits, αποτελείται από εγγενείς λήψεις κάμερας 8K από την PSNC (Poznan Supercomputing and Network Center) και 8K animation (CGI) από την Unigine Corp.

https://www.ses.com/press-release/ses-showcases-its-first-broadcast-8k-television

 

Κατηγορία News HDTV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Redline Red 360

Η αγορά σήμερα

11-03-2020

Redline Red 360

Η εταιρία Astra Sat διαθέτει στην ελληνική αγορά ένα νέο TV Box που μετατρέπει την τηλεόραση του χρήστη σε Smart TV. Πρόκειται για τo Red 360 της Redline, τo οποίo βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K UHF με συμπίεση H.265/HEVC και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.