Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 | 13:43

Η ZDF επιλέγει τη Eutelsat για παρουσίαση περιεχομένου Ultra HD

Ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ZDF θα παρουσιάσει επιλεγμένα προγράμματα Ultra HD (UHD) στο κανάλι 4K1 της Eutelsat στους Hotbird (13° ανατολικά) κατά τη διάρκεια της έκθεσης ANGA COM 2018. Η πρωτότυπες σειρές της ZDF Bergdoktor και Bergretter θα προβάλλονται ελεύθερα σε συνεχή επανάληψη στο δορυφορικό κανάλι από τις 12 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ZDF θα παρουσιάσει επιλεγμένα προγράμματα Ultra HD (UHD) στο κανάλι 4K1 της Eutelsat στους Hotbird (13° ανατολικά) κατά τη διάρκεια της έκθεσης ANGA COM 2018.

Η πρωτότυπες σειρές της ZDF Bergdoktor και Bergretter θα προβάλλονται ελεύθερα σε συνεχή επανάληψη στο δορυφορικό κανάλι από τις 12 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Οι δοκιμαστικές μεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας εταιρικής σχέσης καινοτομίας μεταξύ της ZDF και της Eutelsat, σύμφωνα με τον δορυφορικό οργανισμό. Οι δύο εταιρείες θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις εκπομπές για να ελέγξουν την κατανομή UHD, την αλυσίδα του σήματος και την ποιότητα του βίντεο.

Το κανάλι 4K1 χρησιμοποιεί τη συχνότητα 12,539 GHz, H, SR 30,000, FEC 5/6. Για τη λήψη του οι θεατές χρειάζονται ένα δορυφορικό κάτοπτρο στραμμένο στις 13° ανατολικά και μια τηλεόραση UHD. Οι επισκέπτες της ANGA COM μπορούν να δουν τη μετάδοση στο περίπτερο της Eutelsat (Boulevard MB1).

"Ως πρωτοπόρος της UHD στην Ευρώπη, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεχιζόμενη εταιρική σχέση καινοτομίας με την ZDF. Τα τέσσερα επεισόδια των δημοφιλών σειρών Bergretter και Bergdoktor είναι μια ελκυστική προσθήκη στο ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας γερμανικών και διεθνών παραγωγών 4K με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας στο κανάλι Ultra HD 4K1 στους Hotbird", δήλωσε ο Markus Fritz, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Εμπορικής Ανάπτυξης & Στρατηγικών Συνεργασιών της Eutelsat.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/06/12/zdf-selects-eutelsat-for-ultra-hd-showcase/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.