17/09/2018

SES: Το 4Κ κερδίζει έδαφος. Περισσότερο 8Κ σε δύο χρόνια

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της SES Video, Ferdinand Kayser, μιλώντας στην IBC, δήλωσε ότι έρχεται η τηλεόραση 8Κ, αν και περιμένει τα πρώτα δείγματα εκτός της Κίνας και της Ιαπωνίας να γίνουν σε δημόσιες προβολές. "Οι οθόνες 8Κ είναι τώρα στην αγορά και, ενώ δεν είναι ακριβώς φθηνές, διατιμώνται σε προσιτά επίπεδα για πολλούς. Αναμένουμε επίσης ότι οι...

Ο διευθύνων σύμβουλος της SES Video, Ferdinand Kayser, μιλώντας στην IBC, δήλωσε ότι έρχεται η τηλεόραση 8Κ, αν και περιμένει τα πρώτα δείγματα εκτός της Κίνας και της Ιαπωνίας να γίνουν σε δημόσιες προβολές. "Οι οθόνες 8Κ είναι τώρα στην αγορά και, ενώ δεν είναι ακριβώς φθηνές, διατιμώνται σε προσιτά επίπεδα για πολλούς. Αναμένουμε επίσης ότι η δορυφορικές μεταδόσεις 8K θα αυξηθούν ραγδαία για τη διανομή μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, άλλα όχι ακόμα για τηλεοπτικές εκπομπές. "

Ο Kayser επιβεβαίωσε ότι δεν περιμένει οι 8K μεταδόσεις για το κοινό να ξεκινήσουν τα επόμενα δύο χρόνια. Αλλά ήταν πολύ πιο αισιόδοξος για την ανάπτυξη και τις προοπτικές για της 4Κ. "Αυτό που βλέπουμε είναι μια επανάληψη αυτού που είδαμε με την HDTV. Οι πρώτοι υιοθετούντες ήταν οι συνδρομητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Το ίδιο συμβαίνει με την UHD. Οι φορείς εκμετάλλευσης συνδρομητικής τηλεόρασης υιοθετούν τώρα πολύ επιτυχημένα την 4Κ και θεωρούν ότι συμβάλλουν στην προώθηση νέων συνδρομών και στη διατήρηση των επιχειρήσεων. Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι η 4Κ διανέμεται καλύτερα μέσω δορυφόρου για την πανταχού κάλυψή της και στη συνέχεια επίγεια. Οτιδήποτε άλλο παράγει πραγματική καθυστέρηση και προβλήματα ποιότητας και είναι εξαιρετικά απογοητευτικό για τους χρήστες. Ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός στη Γαλλία, το Canal+, επιλέγει τον δορυφόρο ως τη βασική του μέθοδο παράδοσης για να εγγυηθεί την ποιότητα της εικόνας και της αμεσότητας."

"Τώρα βλέπουμε σημαντικό ενδιαφέρον από εμπορικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, και κατά το 2019 θα δούμε τους πρώτους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να ξεκινούν με την UHD. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η προσαρμογή της υφιστάμενης τεχνολογικής τους υποδομής. Πρέπει να αναβαθμίσουν ολόκληρη την τεχνολογική τους λειτουργία και αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Για ορισμένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς αυτή είναι μια πρόκληση και είναι λίγο πιο δύσκολη από ό, τι πίστευαν αρχικά, αλλά η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη. "

"Η Γαλλία και η Γερμανία προετοιμάζονται, και στη Γερμανία αυτό περιλαμβάνει την προσαρμογή των περιφερειακών στούντιο. Για το πραγματικό UHD πρέπει να επαναξοπλιστεί πλήρως η αλυσίδα παραγωγής. Η πρόβλεψη για το χρονικό πλαίσιο 2020-2022 για την υιοθέτηση του UHD είναι λίγο δύσκολη, διότι κάθε ευρωπαϊκή αγορά έχει διαφορετικά τοπικά ανταγωνιστικά στοιχεία. Πρώτον, οι μεμονωμένες αγορές πρέπει να υιοθετήσουν την συμπίεση HEVC. Η τεχνική πρόσβαση πρέπει να επιτευχθεί και να ενημερωθούν οι πελάτες. Μερικοί θα χρησιμοποιήσουν το HEVC για τα υπάρχοντα κανάλια HD, αλλά οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν επίγνωση των πλεονεκτημάτων των βελτιωμένων εικόνων με 4Κ και είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουν την αγορά τους και να εξασφαλίσουν ότι οι παραδοσιακές γραμμικές εκπομπές θα παραμείνουν επίκαιρες.

https://advanced-television.com/2018/09/17/ses-4k-gathering-pace-more-8k-in-2-years/

 

Κατηγορία News HDTV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.