Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 | 11:28

Η Samsung Electronics Υπογραμμίζει τη Δέσμευσή της στην 8Κ Τεχνολογία στο QLED Summit στη Νέα Υόρκη

Η Samsung Electronics Co., Ltd. υποστήριξε την τρίτη ετήσια διοργάνωση QLED Summit (8K Display Summit) με θέμα το παρόν και το μέλλον στην 8Κ τεχνολογία οθόνης. Κατά τη διάρκεια της QLED Summit παρουσιάστηκαν η τεχνογνωσία και τα πλάνα της Samsung και άλλων ειδικών της βιομηχανίας για οθόνες 8Κ, καθώς και οι καινοτομίες στην τεχνολογία αναβάθμισης του ΑΙ και στην ανάπτυξη του HDR10+...

Η Samsung Electronics Co., Ltd. υποστήριξε την τρίτη ετήσια διοργάνωση QLED Summit (8K Display Summit) με θέμα το παρόν και το μέλλον στην 8Κ τεχνολογία οθόνης. Κατά τη διάρκεια της QLED Summit παρουσιάστηκαν η τεχνογνωσία και τα πλάνα της Samsung και άλλων ειδικών της βιομηχανίας για οθόνες 8Κ, καθώς και οι καινοτομίες στην τεχνολογία αναβάθμισης του ΑΙ και στην ανάπτυξη του HDR10+, που συμβάλλουν στην προώθηση του 8Κ.

Στη QLED Summit, που διοργανώθηκε από την εταιρία συμβουλευτικής Insight Media, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών οθονών και εξοπλισμού, παραγωγών βίντεο, δημοσιογράφων και reviewers τεχνολογίας, επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις βασικές τεχνολογίες που σχετίζονται με την βιντεοσκόπηση και την αναμετάδοση εικόνων υψηλής ποιότητας, όπως η τεχνολογία δικτύου 5G, ο εξοπλισμός βιντεοσκόπησης και οι κωδικοποιητές συμπίεσης εικόνων.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η προβολή 8K. Σε μια μέρα, διεξάχθηκαν εντατικά σεμινάρια για:

  • 8K τεχνολογία και παρούσα κατάσταση της αγοράς
  • οικοσύστημα 8K περιεχομένου, και
  • τεχνολογίες σχετικές με 8K

Ειδικοί του 8Κ οικοσυστήματος μαζί με εταιρείες ερευνών -που προέρχονταν από τις βιομηχανίες κατασκευής πάνελ οθονών, εξοπλισμού βιντεοσκόπησης, παραγωγής περιεχομένου, με κατάρτιση στις τεχνολογίες συμπίεσης και αναμετάδοσης, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας- μοιράστηκαν την τρέχουσα κατεύθυνση των τεχνολογιών που σχετίζονται με το 8Κ, από διάφορες οπτικές γωνίες και συζήτησαν μελλοντικές προοπτικές.

Επίσης, συζητήθηκε η πορεία της δραστηριότητας του 8Κ Association μετά την διοργάνωση του πρώτου δημοσίου σεμιναρίου για τον εξοπλισμό broadcasting στην εκδήλωση NAB Show, τον Απρίλιο. Από τότε, το 8Κ Association συνέχισε τη δραστηριότητά του και τον σχεδιασμό πλάνων για να αυξήσει σταδιακά τα μέλη του, να εδραιώσει και να επεκτείνει την παρουσία του 8Κ οικοσυστήματος.

«Με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας ασύρματων δικτύων 5G, η αγορά οθονών 8Κ αναμένεται να σημειώσει σημαντική πορεία», δήλωσε η Sonia Chen, Director του Display Marketing στη Samsung Electronics Device Solutions America. «Συγκεκριμένα, θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από millennials, που είναι εξοικειωμένοι με την γρήγορη διαδικτυακή ταχύτητα και θέαση εικόνων υψηλής ποιότητας».

«Η 8Κ τεχνολογία προβολής δεν είναι μια μελλοντική τεχνολογία. Βρίσκεται εδώ σήμερα και είναι διαθέσιμη σε θεατές στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Chris Chinnock, Πρόεδρος της Insight Media και  πρόσθεσε: «Στον αντίποδα των ανησυχιών για έλλειψη 8Κ περιεχομένου, η ανάπτυξη όλων των τεχνολογιών και οι συνεργασίες στη βιομηχανία εξελίσσονται ταχύτατα. Οι προοπτικές της βιομηχανίας από τους ειδικούς που παρευρέθηκαν στο συνέδριο είναι, επίσης, πολύ θετικές».

Την ίδια στιγμή, οι παρευρισκόμενοι -μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί, εξειδικευμένα στελέχη της βιομηχανίας και εκπρόσωποι των ΜΜΕ- εγκωμίασαν τη δέσμευση της Samsung για την ώθηση της βιομηχανίας προβολής 8Κ και αναγνώρισαν την αξία της τεχνολογίας στην έκθεση των QLED 8K τηλεοράσεων.

Ο Hyogun Lee, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το ευρύ κοινό θα αγκαλιάσει την 8K TV δηλώνοντας: «Ακόμα και για την 4K TV υπήρξαν ανησυχίες για την έλλειψη περιεχομένου, στο αρχικό στάδιο, αλλά αυτές οι ανησυχίες εξαλείφθηκαν αφού οι καταναλωτές βίωσαν την εμπειρία εικόνας. Έτσι και τώρα, οι τηλεθεατές θα προτιμήσουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις QLED 8K TVs της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το https://www.samsung.com/gr/tvs/qled-tv/highlights/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 8K Display Summit, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.displaysummit.com.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.