Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Valuable Inform | 29-March-20200:01:29

Αθλητικές Μεταδόσεις
ANDREASSAT | 28-March-202022:41:28

IPTV Γενικά
deepbluesky | 28-March-202022:08:28

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
cocu | 28-March-202020:28:28

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
first | 28-March-202019:41:28

Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 | 11:28

Η Samsung Electronics Υπογραμμίζει τη Δέσμευσή της στην 8Κ Τεχνολογία στο QLED Summit στη Νέα Υόρκη

Η Samsung Electronics Co., Ltd. υποστήριξε την τρίτη ετήσια διοργάνωση QLED Summit (8K Display Summit) με θέμα το παρόν και το μέλλον στην 8Κ τεχνολογία οθόνης. Κατά τη διάρκεια της QLED Summit παρουσιάστηκαν η τεχνογνωσία και τα πλάνα της Samsung και άλλων ειδικών της βιομηχανίας για οθόνες 8Κ, καθώς και οι καινοτομίες στην τεχνολογία αναβάθμισης του ΑΙ και στην ανάπτυξη του HDR10+...

Η Samsung Electronics Co., Ltd. υποστήριξε την τρίτη ετήσια διοργάνωση QLED Summit (8K Display Summit) με θέμα το παρόν και το μέλλον στην 8Κ τεχνολογία οθόνης. Κατά τη διάρκεια της QLED Summit παρουσιάστηκαν η τεχνογνωσία και τα πλάνα της Samsung και άλλων ειδικών της βιομηχανίας για οθόνες 8Κ, καθώς και οι καινοτομίες στην τεχνολογία αναβάθμισης του ΑΙ και στην ανάπτυξη του HDR10+, που συμβάλλουν στην προώθηση του 8Κ.

Στη QLED Summit, που διοργανώθηκε από την εταιρία συμβουλευτικής Insight Media, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών οθονών και εξοπλισμού, παραγωγών βίντεο, δημοσιογράφων και reviewers τεχνολογίας, επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις βασικές τεχνολογίες που σχετίζονται με την βιντεοσκόπηση και την αναμετάδοση εικόνων υψηλής ποιότητας, όπως η τεχνολογία δικτύου 5G, ο εξοπλισμός βιντεοσκόπησης και οι κωδικοποιητές συμπίεσης εικόνων.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η προβολή 8K. Σε μια μέρα, διεξάχθηκαν εντατικά σεμινάρια για:

  • 8K τεχνολογία και παρούσα κατάσταση της αγοράς
  • οικοσύστημα 8K περιεχομένου, και
  • τεχνολογίες σχετικές με 8K

Ειδικοί του 8Κ οικοσυστήματος μαζί με εταιρείες ερευνών -που προέρχονταν από τις βιομηχανίες κατασκευής πάνελ οθονών, εξοπλισμού βιντεοσκόπησης, παραγωγής περιεχομένου, με κατάρτιση στις τεχνολογίες συμπίεσης και αναμετάδοσης, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας- μοιράστηκαν την τρέχουσα κατεύθυνση των τεχνολογιών που σχετίζονται με το 8Κ, από διάφορες οπτικές γωνίες και συζήτησαν μελλοντικές προοπτικές.

Επίσης, συζητήθηκε η πορεία της δραστηριότητας του 8Κ Association μετά την διοργάνωση του πρώτου δημοσίου σεμιναρίου για τον εξοπλισμό broadcasting στην εκδήλωση NAB Show, τον Απρίλιο. Από τότε, το 8Κ Association συνέχισε τη δραστηριότητά του και τον σχεδιασμό πλάνων για να αυξήσει σταδιακά τα μέλη του, να εδραιώσει και να επεκτείνει την παρουσία του 8Κ οικοσυστήματος.

«Με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας ασύρματων δικτύων 5G, η αγορά οθονών 8Κ αναμένεται να σημειώσει σημαντική πορεία», δήλωσε η Sonia Chen, Director του Display Marketing στη Samsung Electronics Device Solutions America. «Συγκεκριμένα, θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από millennials, που είναι εξοικειωμένοι με την γρήγορη διαδικτυακή ταχύτητα και θέαση εικόνων υψηλής ποιότητας».

«Η 8Κ τεχνολογία προβολής δεν είναι μια μελλοντική τεχνολογία. Βρίσκεται εδώ σήμερα και είναι διαθέσιμη σε θεατές στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Chris Chinnock, Πρόεδρος της Insight Media και  πρόσθεσε: «Στον αντίποδα των ανησυχιών για έλλειψη 8Κ περιεχομένου, η ανάπτυξη όλων των τεχνολογιών και οι συνεργασίες στη βιομηχανία εξελίσσονται ταχύτατα. Οι προοπτικές της βιομηχανίας από τους ειδικούς που παρευρέθηκαν στο συνέδριο είναι, επίσης, πολύ θετικές».

Την ίδια στιγμή, οι παρευρισκόμενοι -μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί, εξειδικευμένα στελέχη της βιομηχανίας και εκπρόσωποι των ΜΜΕ- εγκωμίασαν τη δέσμευση της Samsung για την ώθηση της βιομηχανίας προβολής 8Κ και αναγνώρισαν την αξία της τεχνολογίας στην έκθεση των QLED 8K τηλεοράσεων.

Ο Hyogun Lee, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το ευρύ κοινό θα αγκαλιάσει την 8K TV δηλώνοντας: «Ακόμα και για την 4K TV υπήρξαν ανησυχίες για την έλλειψη περιεχομένου, στο αρχικό στάδιο, αλλά αυτές οι ανησυχίες εξαλείφθηκαν αφού οι καταναλωτές βίωσαν την εμπειρία εικόνας. Έτσι και τώρα, οι τηλεθεατές θα προτιμήσουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις QLED 8K TVs της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το https://www.samsung.com/gr/tvs/qled-tv/highlights/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 8K Display Summit, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.displaysummit.com.

Κατηγορία News HDTV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Redline Red 360

Η αγορά σήμερα

11-03-2020

Redline Red 360

Η εταιρία Astra Sat διαθέτει στην ελληνική αγορά ένα νέο TV Box που μετατρέπει την τηλεόραση του χρήστη σε Smart TV. Πρόκειται για τo Red 360 της Redline, τo οποίo βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K UHF με συμπίεση H.265/HEVC και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.