Συζητήσεις στο satleo


Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
DINOS7 | 26-May-2020 | 13:24:26

Δορυφορικές λήψεις γενικά
deepbluesky | 26-May-2020 | 13:17:26

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
maarinos | 26-May-2020 | 13:09:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 26-May-2020 | 12:10:26

Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 | 14:45

Νέο τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση εξετάζει η κυβέρνηση

Την αύξηση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ και νέο τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση, εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% του ΑΕΠ για τη διετία 2017-2018, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Γράφτηκε από: N.D

Την αύξηση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ και νέο τέλος στην συνδρομητική τηλεόραση, εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού ύψους 1% του ΑΕΠ για τη διετία 2017-2018, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Τα παραπάνω μέτρα είναι κάποια από τα πολλά φοροεισπρακτικά που έχει προτείνει το κουαρτέτο και εξετάζει η Αθήνα, γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό σε στελέχη του οικονομικού επιτελείου που «βλέπουν» ότι θα διευρυνθεί η υπερφορολόγηση με πιθανές αρνητικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το μείγμα που συζητείται αυτές τις ημέρες στηρίζεται στη φορολόγηση όλων των βασικών υπηρεσιών και αγαθών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο έχει ζητήσει να καλυφθεί και το κενό που έχει προκύψει από τη μη πλήρη εφαρμογή των αλλαγών στο καθεστώς ΦΠΑ, καθώςαπό τη μη επιβολή στην εκπαίδευση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ έχει δημιουργηθεί κενό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι θεσμοί προτείνουν για την εξεύρεση πόρων 1% του ΑΕΠ τα εξής μέτρα:

• Αύξηση των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ, λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ώστε να διασφαλίζεται η είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ από τον φόρο. Παράλληλα, όμως, εξετάζεται και η αύξηση του συμπληρωματικού φόρου που αφορά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και συγκεκριμένα άνω των 300.000 ευρώ. Μάλιστα, από τις αλλαγές στον συμπληρωματικό φόρο θα πρέπει να προκύψουν επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ (δεν αποκλείεται να φθάσουν και στο επίπεδο των 400 εκατ. ευρώ, αν κριθεί απαραίτητο).

• Επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

• Αύξηση της φορολόγησης συνολικά στα καύσιμα.

• Αύξηση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία.

• Αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εμφιαλωμένα νερά, βιβλία, εφημερίδες, θέατρα και κινηματογράφο.

• Φορολόγηση των συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.).

• Μείωση αμυντικών δαπανών (κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2017 και περίπου 400 εκατ. ευρώ το 2018).

• Μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, όπως αυτή προκύπτει από το νέο μισθολόγιο.

• Διατήρηση του κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων στο Δημόσιο για άλλα δύο με τρία χρόνια τουλάχιστον.


Από την πλευρά της η κυβέρνηση απορρίπτει τις προτάσεις για την αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πολιτισμό, ενώ εξετάζει την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης μόνο.

Σε σχέση με τις προτάσεις των δανειστών, ωστόσο, τα μέτρα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο αποδίδουν 0,5% του ΑΕΠ.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τις επόμενες ημέρες να προσδιοριστούν επιπλέον παρεμβάσεις ύψους 0,5% του ΑΕΠ ή περίπου 900 εκατ.ευρώ, με τις επιλογές να είναι περιορισμένες.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει και πάλι ο φάκελος «φορολογία εισοδήματος». Δηλαδή, αν δεν βρεθούν παρεμβάσεις που να διασφαλίζουν την είσπραξη των 900 εκατ. ευρώ (ή κάποιου μικρότερου ποσού) από άλλα μέτρα, ενδεχομένως η κυβέρνηση να επιστρέψει στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για να καλύψει το κενό που θα απομένει είτε μειώνοντας το αφορολόγητο είτε προχωρώντας σε αλλαγές στις κλίμακες.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.