02/11/2016

Απομακρυσμένη αναβάθμιση δεκτών ΟΤΕ TV

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Η αναμονή των συνδρομητών του ΟΤΕ TV για αναβάθμιση των δεκτών τους, έφτασε στο τέλος. Οι συνδρομητές της πλατφόρμας, κάτοχοι των δεκτών Technicolor DSI 810 PVR η Kaonmedia NS1110, λαμβάνουν σταδιακά την αναβάθμιση απομακρυσμένα (OTA). Η αναβάθμιση αυτή μετατρέπει τους δέκτες σε υβριδικούς, αποκτώντας το ίδιο μενού και δυνατότητες με τα νεότερα μοντέλα Hybrid KAON NS1110H και Technicolor DSI810HYB, τα οποία διατίθενται με κάθε νέα συνδρομή.

Η αναμονή των συνδρομητών του ΟΤΕ TV για αναβάθμιση των δεκτών τους, έφτασε στο τέλος. Οι συνδρομητές της πλατφόρμας που είναι κάτοχοι των δεκτών Technicolor DSI 810 PVR και Kaonmedia NS1110, λαμβάνουν σταδιακά την αναβάθμιση απομακρυσμένα (OTA). Η αναβάθμιση αυτή μετατρέπει τους δέκτες σε υβριδικούς, αποκτώντας το ίδιο μενού και δυνατότητες με τα νεότερα μοντέλα Hybrid KAON NS1110H και Technicolor DSI810HYB, τα οποία διατίθενται με κάθε νέα συνδρομή.

Η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται χωρίς να απαιτείται καμία έξτρα σύνδεση στον δέκτη ο οποίος όμως θα πρέπει να είναι συντονισμένος σε κάποιο κανάλι του OTE TV. Ο Kaonmedia NS1110 που είχαμε στην διάθεσή μας μετά την αποστολή σχετικού SMS (στο 54994 γράφοντας τη λέξη “HYBRID” κενό και τον αριθμό της συνδρομητικής σας κάρτας) ή εναλλακτικά με μια κλήση στο 13888, ξεκινά αυτόματα να λαμβάνει την αναβάθμιση, διαδικασία η οποία εμφανίστηκε με την κατάλληλη κάρτα στην τηλεόρασή μας. Όταν η μπάρα που μας ενημέρωνε για την πρόοδο έφτασε στο 100%, ο δέκτης έκανε επανεκκίνηση. Εμφανίστηκε μία νέα κάρτα (εικόνα 2), η οποία ήταν η τελευταία πριν ο δέκτης ξεκινήσει με το νέου του μενού.

Η διαδικασία διήρκησε συνολικά περίπου 20 λεπτά. Μετά το τέλος της, ο δέκτης ξεκίνησε και εμφάνισε το νέο του υβριδικό μενού, όπου επιλέξαμε σύνδεση σε δορυφορική λειτουργία. Στο πεδίο που ζητήθηκε ο κωδικός pin της συνδρομητικής κάρτας (εικόνα 3), εισάγουμε το PIN της συνδρομητικής κάρτας που χρησιμοποιούσαμε στο παλιό μενού. H default τιμή είναι 0000.

Στην λειτουργία HYBRID, αφού πρώτα είχαμε συνδέσει καλώδιο ethernet στην αντίστοιχη θύρα του δέκτη για να υπάρχει σύνδεσή του στο internet, μας ζητήθηκε να εισάγουμε την ταυτότητα του συνδρομητή και τον αριθμό της συνδρομητικής μας κάρτας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια απαιτείται ο συνδρομητής να εισάγει το PIN του βάσει των οδηγιών που έχει λάβει στο SMS.

- Εάν έχει GO βάζει το ίδιο PIN με το GO.

- Εάν δεν έχει GO, βάζει σαν PIN τον αριθμό της κάρτας (default τιμή είναι το 0000).

Αφού δώσαμε όλα τα στοιχεία, ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στο νέο μενού. Ο δέκτης μας έγινε πλέον υβριδικός, αποκτώντας νέες δυνατότητες θέασης. Στη διάθεσή μας πλέον έχουμε δυνατότητα Replay TV (εικόνα 4), όπου θα μπορούμε να παρακολουθούμε προγράμματα των τελευταίων 48 ωρών ετεροχρονισμένα.

Υπάρχει πρόσβαση στην υπηρεσία ΟΤΕ Cinema On Demand για την ενοικίαση ταινιών πρώτης προβολής καθώς επίσης και στη νέα δωρεάν on demand υπηρεσία OTE TV Plus (εικόνα 5).

Προστέθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε σκληρό δίσκο (εικόνα 6) για εγγραφές προγραμμάτων και λειτουργία time-shift.

Τέλος, να τονίσουμε ότι η Hybrid λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές, ανεξαρτήτως ADSL/VDSL σύνδεσης.

Καλή θέαση!

Περιγραφές φωτογραφιών 

Λεζάντες

1 Αυτό που απεικονίζεται στην Εικόνα 1 είναι το 2ο βήμα της αναβάθμισης (firmware update) Το πρώτο βήμα της αναβάθμισης (Bootloader update) μοιάζει με το πρώτο αλλά το background της εικόνας είναι μαύρο.

2 Η τελευταία κάρτα της αναβάθμισης, πριν μπούμε στο νέο μενού.

3 Στο βήμα αυτό καταχωρούμε το PIN της Συνδρομητικής Κάρτας που χρησιμοποιούσε ο συνδρομητής στο παλιό μενού. H default τιμή είναι 0000.

4 Η κάρτα Replay TV.

5 Η κάρτα Cinema On Demand.

6 Δυνατότητα προσθήκης εξωτερικού σκληρού δίσκου για εγγραφές και time shift.

1. Αυτό που απεικονίζεται στην Εικόνα 1 είναι το 2ο βήμα της αναβάθμισης (firmware update) Το πρώτο βήμα της αναβάθμισης (Bootloader update) μοιάζει με το πρώτο αλλά το background της εικόνας είναι μαύρο.

2. Η τελευταία κάρτα της αναβάθμισης, πριν μπούμε στο νέο μενού.

3. Στο βήμα αυτό καταχωρούμε το PIN της Συνδρομητικής Κάρτας που χρησιμοποιούσε ο συνδρομητής στο παλιό μενού. H default τιμή είναι 0000.

4. Η κάρτα Replay TV.

5. Η κάρτα Cinema On Demand.

6. Δυνατότητα προσθήκης εξωτερικού σκληρού δίσκου για εγγραφές και time shift.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.