31/05/2017

Το 18% από τα νοικοκυριά παγκοσμίως λαμβάνει FTA δορυφορικά προγράμματα

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Σχεδόν το ένα στα πέντε (18%), ή 314 εκατομμύρια, των τηλεοπτικών νοικοκυριών παγκοσμίως λαμβάνει ελεύθερες δορυφορικές υπηρεσίες (FTA). Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Dataxis, η τηλεθέαση αυτή γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και θα αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου το 2021. Ο ρυθμός διείσδυσης για την FTA...

Σχεδόν το ένα στα πέντε (18%), ή 314 εκατομμύρια, των τηλεοπτικών νοικοκυριών παγκοσμίως λαμβάνει ελεύθερες δορυφορικές υπηρεσίες (FTA). Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Dataxis, η τηλεθέαση αυτή γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και θα αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου το 2021. Ο ρυθμός διείσδυσης για την FTA δορυφορική λήψη (DTH) ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και σχεδόν δεν υπάρχει στη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, στη Λατινική Αμερική περιορίζεται στη Βραζιλία, στο 21% των νοικοκυριών.

Από την άλλη πλευρά, στην Ευρώπη, η FTA δορυφορική διανομή εξαρτάται από την χώρα: η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή με το 34% των νοικοκυριών, ακολουθούμενη από την Ουκρανία (26%), την Ιρλανδία (16%) και την Ιταλία (15%).

Στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, η FTA δορυφορική διανομή είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος λήψης της τηλεόρασης και το 65% των τηλεοπτικών νοικοκυριών λαμβάνουν τηλεόραση μέσω αυτής. Σε αυτήν την περιοχή, υπάρχει μια μεγάλη προσφορά δωρεάν κανάλια (περισσότερα από 1000) που διανέμονται μέσω FTA DTH. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Η Dataxis υποστηρίζει ότι η δορυφορική διανομή FTA είναι σημαντική στην Ασία, αντιπροσωπεύοντας το 64% των τηλεοπτικών νοικοκυριών στην Ταϊλάνδη, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (37%), την Κίνα (25%) και την Ινδία (12%). Στην Κίνα, υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα για τις απομονωμένες ζώνες, το οποίο υπογραμμίζει τη σημασία της FTA DTH στην περιοχή.

Η Dataxis προβλέπει ότι η σημαντικότερη δυνητική ανάπτυξη της δορυφορικής διανομής θα είναι στην Αφρική νοτίως της Σαχάρας. Στην περιοχή αυτή, πολύ λίγα νοικοκυριά διαθέτουν τηλεόραση και ο δορυφόρος έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνεχιζόμενη διαδικασία ψηφιοποίησης.

http://www.broadbandtvnews.com/2017/05/31/fta-satellite-tv-global-growth-regional-variations/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.