04/07/2017

Μεγαλώνει η απειλή για κλείσιμο του Al Jazeera

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η απειλή για το κλείσιμο του κανάλι ειδήσεων Al Jazeera δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Στις 3 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πραγματοποίησε ειδική επίσκεψη για να μιλήσει με διαμεσολαβητές στο Κουβέιτ για την ελάφρυνση των απαιτήσεων της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στο Κόλπο - μεταξύ άλλων - να κλείσει το Al Jazeera και να αφαιρεθεί η υπονοούμενη...

Η απειλή για το κλείσιμο του κανάλι ειδήσεων Al Jazeera δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Στις 3 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πραγματοποίησε ειδική επίσκεψη για να μιλήσει με διαμεσολαβητές στο Κουβέιτ για την ελάφρυνση των απαιτήσεων της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στο Κόλπο - μεταξύ άλλων - να κλείσει το Al Jazeera και να αφαιρεθεί η υπονοούμενη απειλή για κλείσιμο του beIN Sports αν κλιμακωθούν τα γεγονότα.

Η ομάδα που καθοδηγείται από την Σαουδική ομάδα έχει συνολικά 13 σκληρές απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης έληξε την 1η Ιουλίου. Ο κατάλογος περιλαμβάνει το κλείσιμο μιας μικρής Τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ και τον τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν, που η Σαουδική Αραβία θεωρεί κράτος παρίας. Η προθεσμία παρατάθηκε κατά 48 ώρες, και λήγει στις 4 Ιουλίου.

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί υπουργική συνάντηση στο Κάιρο των αποκαλούμενων «χωρών του αποκλεισμού» (Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν και ΗΑΕ). Το ίδιο το Al Jazeera λέει ότι ελπίζει για μια σημαντική εξέλιξη. Η Γαλλία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Τουρκία και οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν επίσης να διαμεσολαβήσουν.

Αλλά η διπλή απειλή για το Al Jazeera και των αδελφών καναλιών του beIN Sports είναι μόνο η αρχή. Είναι σίγουρο ότι απειλείται η φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 2022 στο Κατάρ, εάν η διαμάχη δεν τελειώσει σύντομα. Επίσης στόχος θα μπορούσε να είναι και το τηλεοπτικό κανάλι Al-Araby που εδρεύει στο Λονδίνο, το οποίο υποστηρίζεται επίσης από το Κατάρ.

Ήδη ορισμένες από τις διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες που εργάζονται στο Κατάρ σε στάδια και εγκαταστάσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο, λένε ότι διαθέτουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να φύγουν αν επιδεινωθεί η διένεξη.

Το Al Jazeera έχει περίπου 3000 υπαλλήλους στην μισθοδοσία του, όταν συμπεριλαμβάνονται το Al Jazeera English και οι άλλες γλωσσικές παραλλαγές.

http://advanced-television.com/2017/07/04/al-jazeera-closure-threat-mounting/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.