16/08/2017

Το DVB εγκρίνει τις προδιαγραφές για τους υποτίτλους επόμενης γενιάς

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η διοικητική επιτροπή του DVB ενέκρινε μια νέα προδιαγραφή για τον υποτιτλισμό, ώστε να καταστεί δυνατή η διανομή της επόμενης γενιάς υποτίτλων σε ροές μεταφορών για τηλεοπτικές εκπομπές. Η νέα προδιαγραφή για τον υποτιτλισμό βασίζεται στην W3C  Timed Text Markup Language (TTML) και συμπληρώνει τις λύσεις υποτίτλων που βασίζονται σε bitmap που έχουν χρησιμοποιηθεί για πάνω από 20 χρόνια...
Η διοικητική επιτροπή του DVB ενέκρινε μια νέα προδιαγραφή για τον υποτιτλισμό, ώστε να καταστεί δυνατή η διανομή της επόμενης γενιάς υποτίτλων σε ροές μεταφορών για τηλεοπτικές εκπομπές. Η νέα προδιαγραφή για τον υποτιτλισμό βασίζεται στην W3C  Timed Text Markup Language (TTML) και συμπληρώνει τις λύσεις υποτίτλων που βασίζονται σε bitmap που έχουν χρησιμοποιηθεί για πάνω από 20 χρόνια, σύμφωνα με το DVB. Οι υπότιτλοι TTML επιλέχθηκαν αρχικά από το DVB για την παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας το προφίλ DVB της τεχνολογίας MPEG DASH για να παράσχει μια αποτελεσματική λύση για ψηφιοποιήσεις SD, HD και UHD. Σύμφωνα με τον οργανισμό προτύπων τεχνολογίας ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, οι υπότιτλοι TTML υιοθετούνται όλο και περισσότερο, μεταξύ άλλων από τους οργανισμούς τυποποίησης ARIB, ATSC, EBU, SMPTE, ISO / MPEG στην προδιαγραφή Common Media Application Format και από πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών πλατφόρμας όπως το HbbTV. Η νέα προδιαγραφή θα επιτρέψει στους παρόχους υπηρεσιών να μεταβαίνουν με την πάροδο του χρόνου σε μια κοινή μορφή υπότιτλων TTML τόσο για τις υπηρεσίες εκπομπής όσο και για υπηρεσίες διαδικτύου.
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.