Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:49

Παππάς: Επένδυση άνω των 2 δισ. ευρώ για οπτικές ίνες σε κάθε σπίτι και επενδύσεις στην υψηλή τεχνολογία

Πάνω από 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν για την οριστική μετάβαση του δικτύου επικοινωνιών στις οπτικές ίνες, ώστε ο απλός πολίτης να απολαμβάνει πολλαπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης και οι επενδυτές στην υψηλή τεχνολογία να μπορούν, από οπουδήποτε στην Ελλάδα, να έχουν τις ίδιες υπερυψηλές ταχύτητες σαν να είναι δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών...

Πάνω από 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν για την οριστική μετάβαση του δικτύου επικοινωνιών στις οπτικές ίνες, ώστε ο απλός πολίτης να απολαμβάνει πολλαπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης και οι επενδυτές στην υψηλή τεχνολογία να μπορούν, από οπουδήποτε στην Ελλάδα, να έχουν τις ίδιες υπερυψηλές ταχύτητες σαν να είναι δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.

«Οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που περιμένουμε να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών, το πέρασμα στην εποχή των οπτικών ινών για το σύνολο του δικτύου στην Ελλάδα, καθώς κατά το μέγιστο ακόμη στη χώρα μας χρησιμοποιείται δίκτυο χαλκού ... μιλάμε για τεχνολογίες που πολλαπλασιάζουν, δεκάδες φορές, την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο», είπε ο κ. Παππάς. «Πρακτικά, θα αλλάξει ο τρόπος που απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία, το οπτικοακουστικό υλικό, τις τηλεπικοινωνίες ... Παράλληλα, θα επιταχυνθεί και η ανάπτυξη ... επειδή μπορούν να οικοδομηθούν υπηρεσίες πάνω στις υψηλών ταχυτήτων τηλεπικοινωνίες».

Θύμισε ότι «μέχρι σήμερα, όπου υπήρχε δίκτυο οπτικών ινών, πήγαινε μέχρι το ΚΑΦΑΟ (σ.τ.σ. τον υπαίθριο κατανεμητή), όχι μέχρι τα κτίρια», αλλά πλέον, «θα χρησιμοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια για να επιδοτήσουμε τη ζήτηση, να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πάρουν οπτική ίνα μέχρι και την είσοδό τους», όπως είπε.

«Θα αντιληφθούμε σταδιακά πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία μας, η ταχύτητα διασύνδεσης είναι από τα πράγματα που οι διεθνείς επενδυτές κοιτούν πάρα πολύ σοβαρά», συνέχισε ο υπουργός, «είμαστε χώρα με καταπληκτική φυσική ομορφιά και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που απασχολούν προσωπικό εύκολα μετακινήσιμο, νέους ανθρώπους, εάν έχουν σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στη χώρα και να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα όπως αν ήταν λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος».

Για την επένδυση στα δίκτυα οπτικών ινών θα αξιοποιηθούν «500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα», ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις υπάρχουν τόσο από τον κινεζικό κολοσσό της ZTE, την Cosmote, την Vodafone, τη Wind, την Forthnet ... συνολικά οι επενδύσεις «θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ», όπως εκτίμησε, ενώ σε άλλο σημείο σχολιάζοντας παλαιότερες μελέτες που ήθελαν τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να φτάνει στο μέλλον το 8% του ΑΕΠ, είπε ότι «μπορεί να πάνε και παραπάνω».

«Είναι ευρύτερο, στρατηγικό ζήτημα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς. «Εάν η Ελλάδα θέλουμε να γίνει κόμβος στην ευρύτερη περιοχή, χρειάζεται ισχυρά, αξιόπιστα, σύγχρονα δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων και των σιδηροδρόμων και των δικτύων ενέργειας και των δικτύων επικοινωνιών. Είμαστε σε ένα σημείο του χάρτη που έχουμε "από πάνω μας" μία ώριμη αγορά 400 εκατ. ανθρώπων και "από κάτω" τη βόρεια Αφρική, που έχουμε κάθε λόγο να δουλεύουμε για να σταθεροποιηθεί, να δημιουργηθούν έτσι μεγάλες δυνατότητες συνανάπτυξης και η Ελλάδα να αυξήσει το οικονομικό και γεωπολιτικό της εκτόπισμα».

Εξάλλου, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στους περίπου 400.000-500.000 πολίτες που θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ενημέρωση και το διαδίκτυο με το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξοπλισμού για το ψηφιακό σήμα, σε νησιά και ηπειρωτική περιφέρεια, καθώς η Digea δεν τα είχε καλύψει, ακόμη και στην περιοχή της Καλαμάτας του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, προανήγγειλε ότι τη δυνατότητα παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο στους επιβάτες τους θα έχουν οι ευρωπαϊκές πτήσεις, μέσω του νέου Hellas Sat 3, αλλά και την εκτόξευση συστήματος μικροδορυφόρων που δημιουργούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια, σε 1,5 χρόνο.

http://www.stokokkino.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TRIAX TDH HEADEND

Η αγορά σήμερα

30-05-2018

TRIAX TDH HEADEND

Διατίθεται νέα ξενοδοχειακά πακέτα για το TDH Headend της Triax με προεγκατεστημένες μονάδες. Το ένα πακέτο διατίθεται με δυνατότητα επιλογής εισόδου 8 σημάτων από δορυφορικούς ή επίγειους transponders, ανάλογα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου, ενώ αποδίδει στην έξοδο 4 DVB-T multiplex και 56 IP streams. Το άλλο πακέτο καλύπτει μεγαλύτερες...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Τεύχος 118

18-06-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα, τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα και όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Anga Com. Φυσικά, το κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού δεν θα μπορούσε να μην αφορά το Mundial. Ο Χάρης Ματθαίου σας ξεναγεί στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, η οποία σας προσφέρει δωρεάν έναν ξεχωριστό τρόπο θέασης του σπουδαιότερου ποδοσφαιρικού γεγονότος. Οι πληροφορίες για το Μundial, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς μέσα από αυτό το τεύχος μπορείτε να ενημερωθείτε για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το πολυσυζητημένο VAR (Video Assistant Referee). Με έντονες επιρροές από τον καλοκαιρινό ήλιο, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας ενημερώσει γ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.