Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 | 12:22

Επιτυχημένη η εκτόξευση του Amazonas 5 της Hispasat

Η Hispasat εκτόξευσε με επιτυχία τον ενδέκατο δορυφόρο της, Amazonas 5, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ τουΚαζακστάν, με φορέα εκτόξευσης πύραυλο Proton Breeze M της εταιρείας International Launch Services (ILS). Περίπου 9 ώρες και 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, ο δορυφόρος Amazonas 5 διαχωρίστηκε από το όχημα εκτόξευσης, οπότε ξεκίνησε και οι ανάπτυξη των ηλιακών συλλεκτών.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η Hispasat εκτόξευσε με επιτυχία τον ενδέκατο δορυφόρο της, Amazonas 5, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ τουΚαζακστάν, με φορέα εκτόξευσης πύραυλο Proton Breeze M της εταιρείας International Launch Services (ILS).

Περίπου 9 ώρες και 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, ο δορυφόρος Amazonas 5 διαχωρίστηκε από το όχημα εκτόξευσης, οπότε ξεκίνησε και οι ανάπτυξη των ηλιακών συλλεκτών. Από εκείνη την στιγμή άρχισαν οι ελιγμοί προκειμένου να τοποθετηθεί ο νέος δορυφόρος στο σημείο της γεωστατικής τροχιάς όπου θα διεξαχθεί η δοκιμαστική φάση για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά, η οποία προγραμματίζεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, ο δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην οριστική τροχιακή του θέση στις 61 μοίρες δυτικά. Ο έλεγχος του δορυφόρου θα γίνεται από τη θυγατρική της εταιρείας στην Βραζιλίας, την HISPAMAR.

Ο Amazonas 5 βασίζεται στην πλατφόρμα 1300 της Space Loral (SSL) και έχει ισχύ 9,9kw και εκτιμώμενη ωφέλιμη ζωή 15 ετών. Η ευελιξία που προσφέρει ο Amazonas 5 και οι μεγάλες τεχνολογικές του δυνατότητες του επιτρέπουν να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας.

Οι 24 αναμεταδότες του στην μπάντα Ku, θα καλύπτουν την Κεντρική και Νότια Αμερική, παρέχοντας τηλεοπτικές υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας (DTH). Ο Amazonas 5 θα δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους τηλεοπτικών υπηρεσιών που συνεργάζονται με τη Hispasat να μεταδίδουν 500 νέα κανάλια, τα οποία θα εδραιώσουν την τροχιακή θέση των 61 μοιρών δυτικά ως κορυφαία θέση για τη μετάδοση παρόμοιων υπηρεσιών στη Λατινική Αμερική. Ο δορυφόρους αυτός θα αποτελέσει το κλειδί για την προώθηση της τηλεόρασης 4K στην περιοχή.

http://www.broadcastprome.com/news/hispasat-successfully-launches-amazonas-5/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

CN-80 & CN-90, μεταλλικά φις TV από την Silver

Η αγορά σήμερα

15-05-2018

CN-80 & CN-90, μεταλλικά φις TV από την Silver

Διαθέσιμα από την εταιρία Silver είναι τα νέα εξαιρετικής ποιότητας φις TV, Class A. Είναι γωνιακού σχήματος και διαθέτουν μεταλλική κατασκευή 9.5mm. Τα CN-80 είναι αρσενικά φις TV και τα CN-90 θηλυκά. Διατίθενται σε μεγάλη συσκευασία 500 τεμαχίων και σε μικρή 10 τεμαχίων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Τεύχος 116

23-04-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Όπως κάθε μήνα, η Ματίνα Παπαχριστούδη σας μεταφέρει τις καλύτερες ειδήσεις από το χώρο των Media, με κυρίαρχες ειδήσεις τις δυσκολίες που παρουσιάζονται για μία ακόμα φορά για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πομπών της ΕΡΤ, αλλά και τις αλλαγές από την ΕΕΤΤ στο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης προσφορών για τους παρόχους δικτύου ραδιοφώνου. Από τη στήλη SPORT+ o Νίκος Μποζιονέλος ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αθλητική επικαιρότητα στον χώρο των μίντια. Ποια κανάλια συνεχίζουν να παίζουν στα Novasports, και τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των υπόλοιπων ομάδων; Όσον αφορά τη θεματογραφία του περιοδικού αυτό το μήνα ξε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV