Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 | 12:22

Επιτυχημένη η εκτόξευση του Amazonas 5 της Hispasat

Η Hispasat εκτόξευσε με επιτυχία τον ενδέκατο δορυφόρο της, Amazonas 5, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ τουΚαζακστάν, με φορέα εκτόξευσης πύραυλο Proton Breeze M της εταιρείας International Launch Services (ILS). Περίπου 9 ώρες και 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, ο δορυφόρος Amazonas 5 διαχωρίστηκε από το όχημα εκτόξευσης, οπότε ξεκίνησε και οι ανάπτυξη των ηλιακών συλλεκτών.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η Hispasat εκτόξευσε με επιτυχία τον ενδέκατο δορυφόρο της, Amazonas 5, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ τουΚαζακστάν, με φορέα εκτόξευσης πύραυλο Proton Breeze M της εταιρείας International Launch Services (ILS).

Περίπου 9 ώρες και 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, ο δορυφόρος Amazonas 5 διαχωρίστηκε από το όχημα εκτόξευσης, οπότε ξεκίνησε και οι ανάπτυξη των ηλιακών συλλεκτών. Από εκείνη την στιγμή άρχισαν οι ελιγμοί προκειμένου να τοποθετηθεί ο νέος δορυφόρος στο σημείο της γεωστατικής τροχιάς όπου θα διεξαχθεί η δοκιμαστική φάση για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά, η οποία προγραμματίζεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, ο δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην οριστική τροχιακή του θέση στις 61 μοίρες δυτικά. Ο έλεγχος του δορυφόρου θα γίνεται από τη θυγατρική της εταιρείας στην Βραζιλίας, την HISPAMAR.

Ο Amazonas 5 βασίζεται στην πλατφόρμα 1300 της Space Loral (SSL) και έχει ισχύ 9,9kw και εκτιμώμενη ωφέλιμη ζωή 15 ετών. Η ευελιξία που προσφέρει ο Amazonas 5 και οι μεγάλες τεχνολογικές του δυνατότητες του επιτρέπουν να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας.

Οι 24 αναμεταδότες του στην μπάντα Ku, θα καλύπτουν την Κεντρική και Νότια Αμερική, παρέχοντας τηλεοπτικές υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας (DTH). Ο Amazonas 5 θα δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους τηλεοπτικών υπηρεσιών που συνεργάζονται με τη Hispasat να μεταδίδουν 500 νέα κανάλια, τα οποία θα εδραιώσουν την τροχιακή θέση των 61 μοιρών δυτικά ως κορυφαία θέση για τη μετάδοση παρόμοιων υπηρεσιών στη Λατινική Αμερική. Ο δορυφόρους αυτός θα αποτελέσει το κλειδί για την προώθηση της τηλεόρασης 4K στην περιοχή.

http://www.broadcastprome.com/news/hispasat-successfully-launches-amazonas-5/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Νέο προϊόντα CCTV της Dahua στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Η αγορά σήμερα

16-01-2018

Νέο προϊόντα CCTV της Dahua στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Είναι γνωστό στους περισσότερους τεχνικούς της αγοράς, ότι εδώ και μεγάλο διάστημα η Ψηφιακή Τεχνολογία, διαθέτει κάμερες και καταγραφικά της εταιρίας Dahua. Τον Δεκέμβριο η Ψηφιακή Τεχνολογία αποφάσισε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την γκάμα της εισάγοντας τα τελευταία μοντέλα της Dahua στο χώρο του CCTV. Νέες τετρα-υβριδικές κάμερες...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 112

Τεύχος 112

19-12-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 112

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, το νέο τεύχος δεν είναι ένα τεύχος «ψυγείο» με συναρμολόγηση θεμάτων σε περιοδικό, αλλά ένα τεύχος που ακολουθεί την αγορά, την επικαιρότητα και καταστρώνει την ύλη του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μήνα. Ένα περιοδικό με όνομα Ψηφιακή Τηλεόραση, τι άλλο θα μπορούσε να είχε εξώφυλλο αυτό το μήνα, εκτός από τις νέες υπηρεσίες HbbTV της ΕΡΤ. Για πρώτη φορά μετά το αναλογικό switch off, προσφέρεται στο κοινό, μια πρώτη «δόση» από τις πολλές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η ψηφιακή TV. Διαβάστε τι προσφέρει η νέα υπηρεσία ERT Hybrid και σε ποιες συσκευές είναι συμβατή. Ο νέος δορυφόρος Hellas Sat 3 βρίσκεται από το καλοκαίρι στις 39 μοίρες ανατολικά της ζώνης Clarke, αλλά το τελευταίο διάστημα άρχισε να απο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved