Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 27-May-2020 | 2:11:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Ράφικ | 27-May-2020 | 1:00:27

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
NetSurfer_g7 | 27-May-2020 | 0:25:27

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
babis3g | 27-May-2020 | 0:11:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 26-May-2020 | 23:44:26

Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 | 12:15

Η "επίθεση" των νέων tuner της Dreambox

Ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία προγραμμάτων, ταχύτεροι χρόνοι μεταγωγής και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας! Αυτή είναι η υπόσχεση της μεγάλης επίθεσης των tuner που προσφέρονται για τους δημοφιλείς δέκτες Enigma2 Dreambox. Δύο ολοκαίνουργια tuner είναι διαθέσιμα τώρα στην αγορά: το DVB-S2X MS και το καινοτόμο FBC. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία προγραμμάτων, ταχύτεροι χρόνοι μεταγωγής και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας! Αυτή είναι η υπόσχεση της μεγάλης επίθεσης των tuner που προσφέρονται για τους δημοφιλείς δέκτες Enigma2 Dreambox. Δύο ολοκαίνουργια tuner είναι διαθέσιμα τώρα στην αγορά: το DVB-S2X MS και το καινοτόμο FBC. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Για πρώτη φορά, το Dreambox DM900 ultraHD και το μελλοντικό DM920 μπορούν να εξοπλιστούν με δέκτη FBC. Η συντομογραφία σημαίνει "Σύλληψη πλήρους ζώνης". Η τεχνολογία επιτρέπει ταυτόχρονη πρόσβαση σε τηλεοπτικά προγράμματα μέχρι και οκτώ αναμεταδοτών. Αυτό αυξάνει την ευελιξία, ειδικά στην περίπτωση παροχής τηλεόρασης μέσω συστημάτων με ένα καλώδιο. Ωστόσο, οι δομές διανομής που είναι εξοπλισμένες με απλό LNB και πολυδιακόπτες επωφελούνται επίσης από τον δέκτη FBC, καθώς το τμήμα λήψης μπορεί να έχει πρόσβαση μέχρι και σε οκτώ αναμεταδότες ταυτόχρονα αντί για ένα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα: Με την επικείμενη ενημέρωση λογισμικού, το FBC tuner προ-συντονίζει τα τηλεοπτικά προγράμματα και τα αποδιαμορφώνει πριν από την αλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος εναλλαγής μεταξύ δύο προγραμμάτων είναι μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Επιπλέον, ο δέκτης FBC απαιτεί μόνο το ήμισυ της κατανάλωσης ισχύος ενός συμβατικού tuner. Αυτό προστατεύει το περιβάλλον και μειώνει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τον χρήστη. Ο δέκτης FBC έρχεται με προτεινόμενη τιμή λιανικής 99,90 ευρώ στην αγορά.

Το νέο tuner DVB-S2X MS για τον DM900 ultraHD καθώς και για τους DM820 HD και DM7080 HD υποστηρίζει τη διαδικασία διαμόρφωσης για προγράμματα πολλαπλών ροών (Multistream), όπως για παράδειγμα στην Πορτογαλία, στην Ιταλία ή στην Γαλλία. Για την αναβάθμιση του γνωστού tuner Dreambox DVB-S2X, η Silicon Labs έχει αναπτύξει ένα νέο chipset, το οποίο χαρακτηρίζεται από μειωμένη παραγωγή θερμότητας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, ο δέκτης υποστηρίζει το blindscan και εντυπωσιάζει, όπως και το FBC tuner, με τους εξαιρετικά σύντομους χρόνους μεταγωγής. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του DVB-S2X MS είναι 89,90 ευρώ.

Και τα δύο Plug & Play tuner μπορούν εύκολα να εισαχθούν στην υπάρχουσα υποδοχή του Dreambox. Κατά την επόμενη εκκίνηση, το Dreambox αναγνωρίζει το νέο tuner και το ρυθμίζει αυτόματα, χωρίς παρέμβαση του χρήστη. Ωστόσο, μεμονωμένες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν στο μενού του ψηφιακού δέκτη που βασίζεται στο Linux.

Ο δέκτης FBC και το DVB-S2X MS αποτελούν την αρχή της καινοτομικής επίθεσης των tuner για όλα τα Enigma2 Dreambox. Στο μέλλον, οι θεατές καλωδιακής τηλεόρασης θα μπορούν να αποκτήσουν ένα νέο tuner με τεχνολογία FBC. Επιπλέον, προγραμματίζεται και μια Multistream έκδοση για το δημοφιλές Triple Tuner με δύο εισόδους για DVB-S2X και μία για DVB-C / T2.

Δελτίο Τύπου Dreambox

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.