14/12/2017

Παίρνουν κι άλλα λεφτά από την ΕΡΤ για υποχρεώσεις της ΝΕΡΙΤ

Αναδημοσίευση από typologies.gr

Επιπλέον μέρισμα στο Ελληνικό Δημόσιο για το 2014 και το 2015 καλείται να πληρώσει η ΕΡΤ, όπως προκύπτει από το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2018. Για τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, η νυν ΕΡΤ ΑΕ καλείται να δώσει στο Ελληνικό Δημόσιο επιπλέον 38 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2017! Το ποσό αυτό είναι επιπλέον των 40 εκατ. ευρώ...
Επιπλέον μέρισμα στο Ελληνικό Δημόσιο για το 2014 και το 2015 καλείται να πληρώσει η ΕΡΤ, όπως προκύπτει από το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2018. Για τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, η νυν ΕΡΤ ΑΕ καλείται να δώσει στο Ελληνικό Δημόσιο επιπλέον 38 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2017! Το ποσό αυτό είναι επιπλέον των 40 εκατ. ευρώ που θα δώσει για αυτό το οικονομικό έτος. Δηλαδή, η ΕΡΤ, αν και κατάφερε το 2017 να παρουσιάσει κέρδη ύψους 40 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται τώρα ότι έχει ζημία ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Η κρατική τηλεόραση, αντί να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέα τηλεοπτικά προγράμματα και επενδύσεις σε εξοπλισμό και προσωπικό, αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ως τροφοδότης της «μαύρης τρύπας» του Ελληνικού Δημοσίου. Η επιλογή αυτή, εκτός όλων των άλλων, ελέγχεται για τη νομιμότητά της, αφού η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει έσοδα μόνο από το ανταποδοτικό τέλος και η αποστολή της προσδιορίζεται σαφώς από τους νόμους. Στους οποίους, φυσικά, δεν αναφέρεται ότι θα συμπληρώνει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού!

http://www.typologies.gr/pernoun-ki-alla-lefta-apo-tin-ert/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.