02/01/2018

Λιγότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί μέσω DAB+ στην Ολλανδία

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Όλοι οι τοπικοί πειραματικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούσαν μέσω DAB+ στην Ολλανδία, σταμάτησαν σήμερα. Η κίνηση αυτή μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών που μπορούν να ακουστούν μέσω του ψηφιακού ραδιοφωνικού δικτύου DAB+. Παρά τις προσπάθειες των διαφόρων δικαιούχων να μεταβούν σε τοπικές εκπομπές DAB+ το 2018...

Όλοι οι τοπικοί πειραματικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούσαν μέσω DAB+ στην Ολλανδία, σταμάτησαν σήμερα. Η κίνηση αυτή μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών που μπορούν να ακουστούν μέσω του ψηφιακού ραδιοφωνικού δικτύου DAB+.

Παρά τις προσπάθειες των διαφόρων δικαιούχων να μεταβούν σε τοπικές εκπομπές DAB+ το 2018, η ολλανδική ρυθμιστική αρχή και εκδότης των αδειών Agentschap Telecom αποφάσισε να σταματήσει τις πειραματικές εκπομπές σε τοπικό επίπεδο. Ο ρυθμιστής θα αξιολογήσει τις τοπικές εκπομπές DAB+ μαζί με τους κατόχους αδειών. Με βάση αυτό, καταρτίζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στο τοπικό ραδιόφωνο DAB+ να αποκτήσει μελλοντικά το οριστικό πλαίσιο λειτουργίας του.

Όχι μόνο τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και πρώην ραδιοερασιτέχνες και ραδιοφωνικοί σταθμοί του διαδικτύου ακούστηκαν τοπικά στον αέρα στην Ολλανδία τους τελευταίους μήνες. Με τη διακοπή των εκπομπών, η προσφορά καναλιών DAB+ στην Ολλανδία μειώθηκε κατά δεκάδες κανάλια. Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν ήδη ορισμένες απώλειες και σε εθνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, τα κανάλια Arrow Classic Rock, Classic FM, Retro Hits και Efteling Kids Radio εξαφανίστηκαν από τον αέρα για διάφορους λόγους.

http://www.totaaltv.nl/nieuws/tientallen-radiozenders-gestopt-op-dab/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.