Ειδήσεις . News
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018 | 14:50

Λιγότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί μέσω DAB+ στην Ολλανδία

Όλοι οι τοπικοί πειραματικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούσαν μέσω DAB+ στην Ολλανδία, σταμάτησαν σήμερα. Η κίνηση αυτή μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών που μπορούν να ακουστούν μέσω του ψηφιακού ραδιοφωνικού δικτύου DAB+. Παρά τις προσπάθειες των διαφόρων δικαιούχων να μεταβούν σε τοπικές εκπομπές DAB+ το 2018...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Όλοι οι τοπικοί πειραματικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούσαν μέσω DAB+ στην Ολλανδία, σταμάτησαν σήμερα. Η κίνηση αυτή μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών που μπορούν να ακουστούν μέσω του ψηφιακού ραδιοφωνικού δικτύου DAB+.

Παρά τις προσπάθειες των διαφόρων δικαιούχων να μεταβούν σε τοπικές εκπομπές DAB+ το 2018, η ολλανδική ρυθμιστική αρχή και εκδότης των αδειών Agentschap Telecom αποφάσισε να σταματήσει τις πειραματικές εκπομπές σε τοπικό επίπεδο. Ο ρυθμιστής θα αξιολογήσει τις τοπικές εκπομπές DAB+ μαζί με τους κατόχους αδειών. Με βάση αυτό, καταρτίζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στο τοπικό ραδιόφωνο DAB+ να αποκτήσει μελλοντικά το οριστικό πλαίσιο λειτουργίας του.

Όχι μόνο τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και πρώην ραδιοερασιτέχνες και ραδιοφωνικοί σταθμοί του διαδικτύου ακούστηκαν τοπικά στον αέρα στην Ολλανδία τους τελευταίους μήνες. Με τη διακοπή των εκπομπών, η προσφορά καναλιών DAB+ στην Ολλανδία μειώθηκε κατά δεκάδες κανάλια. Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν ήδη ορισμένες απώλειες και σε εθνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, τα κανάλια Arrow Classic Rock, Classic FM, Retro Hits και Efteling Kids Radio εξαφανίστηκαν από τον αέρα για διάφορους λόγους.

http://www.totaaltv.nl/nieuws/tientallen-radiozenders-gestopt-op-dab/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI LR 22

Η αγορά σήμερα

23-07-2019

WISI LR 22

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics το νέο οπτικό Node LR 22 της Wisi. Πρόκειται για ένα υψηλής απόδοσης οπτικό mini Node που είναι πλήρως συμβατό για εφαρμογές DOCSIS 3.1 σε FTTC ή FTTB δίκτυα οπτικής ίνας. Έχει ενσωματωμένους διαχωριστές / διακλαδωτές εξόδου για ευέλικτη διαμόρφωση των δύο εξόδων RF.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.