05/02/2018

Η ολλανδική NPO επιλέγει DVB-T2/HEVC

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ο ολλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NPO πρόκειται να μεταβεί και αυτός σε σύστημα μετάδοσης DVB-T2 / HEVC για τις ελεύθερες εκπομπές, μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT). Αν και ο ίδιος ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τη μετάβαση από το DVB-T στο νέο πρότυπο, το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την επικοινωνία της KPN με τους πελάτες της Digitenne DTT.

Ο ολλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NPO πρόκειται να μεταβεί και αυτός σε σύστημα μετάδοσης DVB-T2 / HEVC για τις ελεύθερες εκπομπές, μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT).

Αν και ο ίδιος ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τη μετάβαση από το DVB-T στο νέο πρότυπο, το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την επικοινωνία της KPN με τους πελάτες της Digitenne DTT.

Εν τω μεταξύ, η KPN έχει αρχίσει να παρέχει νέους δέκτες στους πελάτες της. Η πλατφόρμα επέλεξε την ZTE ως προμηθευτή της για τους νέους δέκτες. Η KPN χρησιμοποιεί ήδη δέκτη της ZTE ως αποκωδικοποιητή 4K Ultra HD που χρησιμοποιείται για την υπηρεσία Interactieve IPTV.

Οι δέκτες ZTE είναι επίσης σε θέση να λαμβάνουν σήματα DVB-T, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για ταυτόχρονη μετάδοση, οπότε η ημερομηνία μετάβασης μπορεί να επιλεγεί όταν θα έχουν αντικατασταθεί όλοι οι δέκτες.

Η KPN ελπίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει ολόκληρη τη διαδικασία μετάβασης μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/02/05/npo-opts-for-dvb-t2-hevc-for-dtt/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.