DIAGWNISMOS LEMCO 150x150
Ειδήσεις . News
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 | 13:12

Παππάς: "Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου (το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο) και πιο συγκεκριμένα στη θεματική συζήτηση: «Ψηφιακές Υπηρεσίες, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση», μαζί με την Υπουργό Διοικητικής...
 • Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτή τη διαφορά εμείς τη στηρίζουμε με τις νέες τεχνολογίες, με τις έξυπνες εφαρμογές, με το να μην αφήνουμε κανέναν πίσω»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου (το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο) και πιο συγκεκριμένα στη θεματική συζήτηση: «Ψηφιακές Υπηρεσίες, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση», μαζί με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, ανέφερε:

 • «Γνωρίζουμε την απομόνωση που έχουν βιώσει οι κάτοικοι των νησιών σας. Όπως γνωρίζουμε και τις δυνατότητες που έχει η Περιφέρειά σας, καθώς και τους τρόπους για να τις αξιοποιήσουμε».
 • «Θα πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας την αναγκαιότητα της περιφερειακής ανάπτυξης και την αναγκαιότητα της απάλειψης των ανισοτήτων, που αποτελούν ρίζες μεγάλων οικονομικών κρίσεων».
 • «Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτή τη διαφορά εμείς τη στηρίζουμε με τις νέες τεχνολογίες, με τις έξυπνες εφαρμογές, με το να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».
 • «Δυστυχώς, συζητάμε το 2018 εάν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών θα έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια. Για εμάς είναι δεδομένο και ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να έχουν. Έτσι, πάνω από 1.500 νοικοκυριά της περιοχής σας, μέσα από δράση που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, έχουν και πάλι πρόσβαση στην ενημέρωση και τη ψυχαγωγία. Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν εγκριθεί: 420 αιτήσεις για την Κάσο, 165 για τους Λειψούς, 157 για την Πάτμο, 211 για την Τήλο, 113 για τη Σύμη, 88 για τη Χάλκη, 48 για το Αγαθονήσι, 46 για την Κάλυμνο».
 • «Πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχουν όμως και 000 Έλληνες, κάτοικοι των “λευκών περιοχών” σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη και πολύ σύντομα αρχίζει η ανάπτυξη της σχετικής δράσης».
 • «Στόχος μας είναι να δώσουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Το έργο του Υπουργείου μας, Rural Broadband, για το οποίο βραβευτήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο αφορά την ανάπτυξη δικτύων ίντερνετ στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, ολοκληρώνεται. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε παραδώσει το έργο για εμπορική εκμετάλλευση σε 24 οικισμούς των Δωδεκανήσων και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε 122 οικισμούς των Κυκλάδων».
 • «Σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση για την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. Μέσω της δράσης παρέχουμε επιχορήγηση για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Όσον αφορά την Περιφέρειά σας, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και εγκριθεί 510 αιτήσεις».
 • «Ετοιμάζουμε τις κατάλληλες παρεμβάσεις, προκειμένου πολύ σύντομα τα νησιά που “σήκωσαν” το βάρος του προσφυγικού, να επιδοτηθούν για την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο».
 • «Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχουμε αναπτύξει το έργο για την Ψηφιακή Διαχείριση Εγγράφων και την Ψηφιακή Υπογραφή. Οι 600 εργαζόμενοι και η πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούμε την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής και μπορούμε να υπογράφουμε ακόμα και από το κινητό μας, ενώ τα έγγραφα διακινούνται ψηφιακά. Τις προηγούμενες μέρες, μαζί με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη παρουσιάσαμε την επέκταση του έργου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και την Αυτοδιοίκηση. Η συνολική ετήσια εξοικονόμηση θα ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ».
 • «Ως Υπουργείο εγκρίναμε έργα 27,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα λάβει 2,5 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα προχωρήσει ο εξοπλισμός με σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, servers, εκτυπωτές και πολυμηχανήματα σάρωσης».
 • «Η Ελλάδα δεν ήταν φιλική προς τις οπτικοακουστικές παραγωγές, όπως άλλες χώρες. Δεν υπήρχε ένα πλαίσιο αδειοδοτήσεων που θα τις διευκόλυνε. Πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και τη σύσταση ενός νέου πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση παραγωγών. Με τις Περιφέρειες θα υπάρξει συνεργασία για την ίδρυση κέντρων πληροφόρησης για το πως μπορούν να επιδοτηθούν οπτικοακουστικές παραγωγές. Το νομοσχέδιο είναι ήδη ψηφισμένο, ενώ έχουν εγκριθεί 75 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών».

http://mindigital.gr/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Triax TDX IPTV Headend

Η αγορά σήμερα

23-04-2018

Triax TDX IPTV Headend

Το κορυφαίο IPTV TDX της Triax έρχεται με ενσωματωμένο middleware για να τρέχει τις λίστες καναλιών, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται ανεξάρτητη μονάδα για τη λειτουργία αυτή. Το κέντρο TDX της Triax έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει έως 16 μονάδες εισόδου και 6 Quad μονάδες εξόδου. Είναι απόλυτα compact και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Τεύχος 116

23-04-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Όπως κάθε μήνα, η Ματίνα Παπαχριστούδη σας μεταφέρει τις καλύτερες ειδήσεις από το χώρο των Media, με κυρίαρχες ειδήσεις τις δυσκολίες που παρουσιάζονται για μία ακόμα φορά για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πομπών της ΕΡΤ, αλλά και τις αλλαγές από την ΕΕΤΤ στο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης προσφορών για τους παρόχους δικτύου ραδιοφώνου. Από τη στήλη SPORT+ o Νίκος Μποζιονέλος ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αθλητική επικαιρότητα στον χώρο των μίντια. Ποια κανάλια συνεχίζουν να παίζουν στα Novasports, και τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των υπόλοιπων ομάδων; Όσον αφορά τη θεματογραφία του περιοδικού αυτό το μήνα ξε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
 • Libra Press © Copyright 2014
 • All Rights Reserved