27/04/2018

Η ΕΕ συνεχίζει τις επιδρομές σε πρακτορεία διαχείρισης αθλητικών δικαιωμάτων

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκαναν επιδρομή στα γραφεία της IMG και της MP & Silva στο Λονδίνο, στα πλαίσια της έρευνας πιθανών καρτέλ για τα αθλητικά δικαιώματα. Οι Ευρωπαίοι ερευνητές μπήκαν στα γραφεία της IMG και στις 10 Απριλίου στο πλαίσιο ταυτόχρονων επιδρομών, που συμπεριλάμβαναν την θυγατρική Fox Networks της 21st Century, την Ziggo Sport, ολλανδική θυγατρική...

Υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκαναν επιδρομή στα γραφεία της IMG και της MP & Silva στο Λονδίνο, στα πλαίσια της έρευνας πιθανών καρτέλ για τα αθλητικά δικαιώματα.

Οι Ευρωπαίοι ερευνητές μπήκαν στα γραφεία της IMG και στις 10 Απριλίου στο πλαίσιο ταυτόχρονων επιδρομών, που συμπεριλάμβαναν την θυγατρική  Fox Networks της 21st Century, την Ziggo Sport,  ολλανδική θυγατρική της Vodafone και της Liberty Global, σύμφωνα με τον Guardian.

Η IMG διαχειρίζεται δικαιώματα όπως το Wimbledon, το ATP Tour Tennis καθώς και την παραγωγή αγώνων της Premier League σε ορισμένες διεθνείς αγορές.

"Η IMG Media αποτέλεσε αντικείμενο επιτόπιου ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε η IMG. "Συνεργαζόμαστε με την ΕΕ και δεν θα γίνουν άλλα σχόλια αυτή τη στιγμή".

Η MP & Silva έχει πουλήσει τηλεοπτικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Premier League στη Μέση Ανατολή και της Serie A της Ιταλίας, σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Οι επιδρομές της ΕΕ -  που όπως αναφέρεται περιλαμβάνουν επίσης τα γραφεία στο Λονδίνο της εταιρείας διαχείρισης διεθνών αθλητικών δικαιωμάτων B4 Capital - αφορούν την εικαζόμενη κατάχρηση «αντιμονοπωλιακών κανόνων που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές» στην αγορά των αθλητικών δικαιωμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι συμφωνίες για αθλητικά δικαιώματα με τις οποίες ασχολείται η έρευνα και τονίζει ότι οι επιδρομές δεν σημαίνουν ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες είναι ένοχες.

https://advanced-television.com/2018/04/25/ec-raids-sport-rights-agencies-in-antitrust-probe/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.