31/05/2018

Την 1η Ιουνίου η εκτόξευση του SES-12

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Καιρού επιτρέποντος, ένας πυραύλος Falcon 9 της SpaceX πρόκειται να τοποθετήσει σε τροχιά τον δορυφόρο SES-12 την 1η Ιουνίου από το Pad 40 του Cape Canaveral. Ο SES-12, που έχει κατασκευαστεί για την SES από την Airbus Defense & Space, θα αντικαταστήσει τον δορυφόρο NSS-6 και θα τοποθετηθεί μαζί με τον SES-8 στις 95 μοίρες ανατολικά, επεκτείνοντας...

Καιρού επιτρέποντος, ένας πυραύλος Falcon 9 της SpaceX πρόκειται να τοποθετήσει σε τροχιά τον δορυφόρο SES-12 την 1η Ιουνίου από το Pad 40 του Cape Canaveral.

Ο SES-12, που έχει κατασκευαστεί για την SES από την Airbus Defense & Space, θα αντικαταστήσει τον δορυφόρο NSS-6 και θα τοποθετηθεί μαζί με τον SES-8 στις 95 μοίρες ανατολικά, επεκτείνοντας την δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη και άλλες μορφές συνδεσιμότητας, στην Ινδία, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή προσφέροντας κάλυψη μέχρι την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η εκτόξευση του Falcon 9 θα είναι η 6η αποστολή που πραγματοποιεί η SpaceX για την SES. Ο Falcon 9 θα είναι μια έκδοση "πλήρους ώθησης" (full thrust) και το πρώτο στάδιο του πυραυλικού φορέα είχε προηγουμένως πετάξει στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 (μεταφέροντας το διαστημικό σκάφος Boeing X-37B).

Ο SES-12 είναι ένας δορυφόρος βαρέος τύπου και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στις ζώνες Ku και Ka με συνολικά 76 ενεργούς αναμεταδότες και είναι εξοπλισμένος με οκτώ κεραίες. Τη στιγμή της εκτόξευσης του βάρος του θα είναι 5.300 κιλά, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε δορυφόρο της SES μέχρι σήμερα, με δυνατότητα ηλεκτρικής ισχύος περίπου 19 kW. Το ηλεκτρικό του σύστημα πρόωσης θα του επιτρέψει να φτάσει στην γεωστατική του τροχιά σε διάστημα τριών έως έξι μηνών. Ο SES-12 σχεδιάστηκε για να παραμείνει στην υπηρεσία σε τροχιά για περίπου 18 χρόνια.

https://advanced-television.com/2018/05/30/june-1st-launch-for-ses-12/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.