04/06/2018

Επιτυχημένη η εκτόξευση του SES-12

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Επιτυχημένη ήταν η εκτόξευση του νέου δορυφόρου SES-12 της SES, με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, από το Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 00:45 τοπική ώρα. Ο SES-12 θα ενταχθεί μαζί με τον SES-8 στις 95 μοίρες ανατολικά για να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες βίντεο, σταθερών δεδομένων, κινητικότητας και κυβερνητικών πελατών σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή...

Επιτυχημένη ήταν η εκτόξευση του νέου δορυφόρου SES-12 της SES, με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, από το Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 00:45 τοπική ώρα.

Ο SES-12 θα ενταχθεί μαζί με τον SES-8 στις 95 μοίρες ανατολικά για να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες βίντεο, σταθερών δεδομένων, κινητικότητας και κυβερνητικών πελατών σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή. Ο SES-12 είναι ο νεώτερος δορυφόρος που τοποθετεί η SES σε αυτή την τροχιακή θέση, και θα αντικαταστήσει και θα αυξήσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον δορυφόρο NSS-6. Ο SES-12 είναι αντικαταστάτης του NSS-6 (New Skies Satellite-6) που εκτοξεύθηκε το Δεκέμβριο του 2002. Η SES απέκτησε τη New Skies, που είχε έδρα στην Ολλανδία, το 2005. Ο SES-12 είναι ισχυρότερος από το NSS-6: μεταφέρει 68 αναμεταδότες Ku-band σε σχέση με τους 50 του προκατόχου του. Είναι επίσης εξοπλισμένος με οκτώ αναμεταδότες Ka-band.

Μαζί με τον SES-8, οι τηλεοπτικές εκπομπές από τον SES-12 θα φτάνουν σε 18 εκατομμύρια σπίτια από την τροχιακή του θέση. Οι δορυφόροι θα παρέχουν στους φορείς εκμετάλλευσης συνδρομητικής τηλεόρασης την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα για να αυξήσουν τις εμπειρίες προβολής προσθέτοντας περισσότερο περιεχόμενο και προσφέροντας ποιότητα εικόνας υψηλότερης ποιότητας, για να αντιμετωπίσουν τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση κοινού για περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας (HD) και Ultra HD.

Όπως και με τους SES-14 και SES-15 που εξυπηρετούν την Αμερική, το ωφέλιμο φορτίο υψηλής ταχύτητας του SES-12 είναι η λύση της SES για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των αεροναυτικών και ναυτιλιακών τομέων της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής. Ο SES-12 θα αποτελέσει επίσης κεντρικό στοιχείο για να δοθεί η δυνατότητα στις κυβερνήσεις να παρέχουν προγράμματα συνδεσιμότητας, για να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα και να επιτρέψουν στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, τους φορείς εκμετάλλευσης κινητών δικτύων και τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να παρέχουν πιο αξιόπιστο κυψελοειδές backhaul και ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Με έξι ευρείες δέσμες και 72 spot δέσμες υψηλής απόδοσης, o SES-12 είναι ένας από τους μεγαλύτερους γεωστατικούς δορυφόρους που έχει εκτοξεύσει ποτέ η SES. Το διαστημικό σκάφος διαθέτει επίσης έναν επεξεργαστή DTP (Digital Transparent Processor) που αυξάνει την ευελιξία του ωφέλιμου φορτίου, παρέχοντας περισσότερο προσαρμόσιμες ευρυζωνικές λύσεις στους πελάτες της SES. Το ηλεκτροκίνητο διαστημικό σκάφος SES-12 κατασκευάστηκε από την Airbus Defense and Space και βασίζεται στην ηλεκτρική πρόωση για την ανύψωση τους σε τροχιά και τους επακόλουθους ελιγμούς σε τροχιά. Ο SES-12 θα ενταχθεί στο δίκτυο της SES με τους επτά γεωστατικούς δορυφόρους και 16 δορυφόρους MEO σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής.

https://advanced-television.com/2018/06/04/ses-12-launch-success/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.