Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018 | 12:37

Επιτυχημένη η εκτόξευση του SES-12

Επιτυχημένη ήταν η εκτόξευση του νέου δορυφόρου SES-12 της SES, με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, από το Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 00:45 τοπική ώρα. Ο SES-12 θα ενταχθεί μαζί με τον SES-8 στις 95 μοίρες ανατολικά για να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες βίντεο, σταθερών δεδομένων, κινητικότητας και κυβερνητικών πελατών σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Επιτυχημένη ήταν η εκτόξευση του νέου δορυφόρου SES-12 της SES, με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX, από το Cape Canaveral στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 00:45 τοπική ώρα.

Ο SES-12 θα ενταχθεί μαζί με τον SES-8 στις 95 μοίρες ανατολικά για να καλύψει τις ποικίλες ανάγκες βίντεο, σταθερών δεδομένων, κινητικότητας και κυβερνητικών πελατών σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή. Ο SES-12 είναι ο νεώτερος δορυφόρος που τοποθετεί η SES σε αυτή την τροχιακή θέση, και θα αντικαταστήσει και θα αυξήσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον δορυφόρο NSS-6. Ο SES-12 είναι αντικαταστάτης του NSS-6 (New Skies Satellite-6) που εκτοξεύθηκε το Δεκέμβριο του 2002. Η SES απέκτησε τη New Skies, που είχε έδρα στην Ολλανδία, το 2005. Ο SES-12 είναι ισχυρότερος από το NSS-6: μεταφέρει 68 αναμεταδότες Ku-band σε σχέση με τους 50 του προκατόχου του. Είναι επίσης εξοπλισμένος με οκτώ αναμεταδότες Ka-band.

Μαζί με τον SES-8, οι τηλεοπτικές εκπομπές από τον SES-12 θα φτάνουν σε 18 εκατομμύρια σπίτια από την τροχιακή του θέση. Οι δορυφόροι θα παρέχουν στους φορείς εκμετάλλευσης συνδρομητικής τηλεόρασης την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα για να αυξήσουν τις εμπειρίες προβολής προσθέτοντας περισσότερο περιεχόμενο και προσφέροντας ποιότητα εικόνας υψηλότερης ποιότητας, για να αντιμετωπίσουν τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση κοινού για περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας (HD) και Ultra HD.

Όπως και με τους SES-14 και SES-15 που εξυπηρετούν την Αμερική, το ωφέλιμο φορτίο υψηλής ταχύτητας του SES-12 είναι η λύση της SES για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των αεροναυτικών και ναυτιλιακών τομέων της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής. Ο SES-12 θα αποτελέσει επίσης κεντρικό στοιχείο για να δοθεί η δυνατότητα στις κυβερνήσεις να παρέχουν προγράμματα συνδεσιμότητας, για να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα και να επιτρέψουν στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, τους φορείς εκμετάλλευσης κινητών δικτύων και τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να παρέχουν πιο αξιόπιστο κυψελοειδές backhaul και ταχύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Με έξι ευρείες δέσμες και 72 spot δέσμες υψηλής απόδοσης, o SES-12 είναι ένας από τους μεγαλύτερους γεωστατικούς δορυφόρους που έχει εκτοξεύσει ποτέ η SES. Το διαστημικό σκάφος διαθέτει επίσης έναν επεξεργαστή DTP (Digital Transparent Processor) που αυξάνει την ευελιξία του ωφέλιμου φορτίου, παρέχοντας περισσότερο προσαρμόσιμες ευρυζωνικές λύσεις στους πελάτες της SES. Το ηλεκτροκίνητο διαστημικό σκάφος SES-12 κατασκευάστηκε από την Airbus Defense and Space και βασίζεται στην ηλεκτρική πρόωση για την ανύψωση τους σε τροχιά και τους επακόλουθους ελιγμούς σε τροχιά. Ο SES-12 θα ενταχθεί στο δίκτυο της SES με τους επτά γεωστατικούς δορυφόρους και 16 δορυφόρους MEO σε όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής.

https://advanced-television.com/2018/06/04/ses-12-launch-success/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Η αγορά σήμερα

17-05-2019

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Ο πολύ επιτυχημένος εκτυπωτής επαγγελματικής σήμανσης εγκαταστάσεων BRADY BMP21Plus αναβαθμίστηκε στη version 2.0 και έγινε ακόμη καλύτερος. Ο εκτυπωτής σήμανσης εγκαταστάσεων διαθέτει πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα κεφαλαία, μικρά και με τόνους. Περιλαμβάνει επιπλέον σύμβολα (συνολικά 215) για ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές, εργαστηριακές σημάνσεις, ενώ επίσης εκτυπώνει Barcode 39...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.