Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 12:46

Η SpaceX σχεδιάζει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Φλόριντα

Η Florida Today αναφέρει ότι η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει το μέγεθος των εγκαταστάσεων της στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τα σχέδια, που περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Kennedy Space Center (KSC), η SpaceX θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επέκταση των...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η Florida Today αναφέρει ότι η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει το μέγεθος των εγκαταστάσεων της στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, που περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Kennedy Space Center (KSC), η SpaceX θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεών της στο διαστημικό κέντρο κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Η έκθεση αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εκτοξεύσεων πυραύλων Falcon, που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και συντήρηση των επαναχρησιμοποιούμενων σταδίων των Falcon και τα fairing του φορτίου. Το έγγραφο μιλά ειδικά για τη διαχείριση έως και 54 προσγειώσεων ετησίως, είτε απευθείας στο διαστημικό κέντρο, είτε στην πλωτή εξέδρα της SpaceX.

Μέρος της νέας εγκατάστασης είναι ένα νέο κέντρο ελέγχου. "Το κέντρο ελέγχου εκτόξευσης προβλέπεται να είναι παγκόσμιας κλάσης, αρχιτεκτονικά διακριτικό και εξοπλισμένο για δορυφόρους, φορτία και αποστολές πληρώματος", λέει το έγγραφο της NASA.

Ωστόσο, το έγγραφο μιλά μόνο για τους πυραύλους Falcon 9 και Falcon 'Heavy' της SpaceX και δεν κάνει καμία αναφορά στο προτεινόμενο έργο Falcon BFR 'Mars Mission'. Ο ίδιος ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η διαχείριση του πυραύλου «BFR» θα γίνεται αρχικά από έναν νέο χώρο εκτόξευσης στο Τέξας.

https://advanced-television.com/2018/06/13/spacex-to-expand-florida-base/
https://eu.floridatoday.com/story/tech/science/space/2018/06/08/spacex-plans-major-expansion-kennedy-space-center/685098002/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.