Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 12:46

Η SpaceX σχεδιάζει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Φλόριντα

Η Florida Today αναφέρει ότι η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει το μέγεθος των εγκαταστάσεων της στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τα σχέδια, που περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Kennedy Space Center (KSC), η SpaceX θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επέκταση των...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η Florida Today αναφέρει ότι η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει το μέγεθος των εγκαταστάσεων της στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, που περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Kennedy Space Center (KSC), η SpaceX θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεών της στο διαστημικό κέντρο κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Η έκθεση αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εκτοξεύσεων πυραύλων Falcon, που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και συντήρηση των επαναχρησιμοποιούμενων σταδίων των Falcon και τα fairing του φορτίου. Το έγγραφο μιλά ειδικά για τη διαχείριση έως και 54 προσγειώσεων ετησίως, είτε απευθείας στο διαστημικό κέντρο, είτε στην πλωτή εξέδρα της SpaceX.

Μέρος της νέας εγκατάστασης είναι ένα νέο κέντρο ελέγχου. "Το κέντρο ελέγχου εκτόξευσης προβλέπεται να είναι παγκόσμιας κλάσης, αρχιτεκτονικά διακριτικό και εξοπλισμένο για δορυφόρους, φορτία και αποστολές πληρώματος", λέει το έγγραφο της NASA.

Ωστόσο, το έγγραφο μιλά μόνο για τους πυραύλους Falcon 9 και Falcon 'Heavy' της SpaceX και δεν κάνει καμία αναφορά στο προτεινόμενο έργο Falcon BFR 'Mars Mission'. Ο ίδιος ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η διαχείριση του πυραύλου «BFR» θα γίνεται αρχικά από έναν νέο χώρο εκτόξευσης στο Τέξας.

https://advanced-television.com/2018/06/13/spacex-to-expand-florida-base/
https://eu.floridatoday.com/story/tech/science/space/2018/06/08/spacex-plans-major-expansion-kennedy-space-center/685098002/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.