Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 12:46

Η SpaceX σχεδιάζει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Φλόριντα

Η Florida Today αναφέρει ότι η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει το μέγεθος των εγκαταστάσεων της στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τα σχέδια, που περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Kennedy Space Center (KSC), η SpaceX θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επέκταση των...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η Florida Today αναφέρει ότι η SpaceX σκοπεύει να αυξήσει το μέγεθος των εγκαταστάσεων της στο διαστημικό κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, που περιγράφονται λεπτομερώς σε ένα σχέδιο περιβαλλοντικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Kennedy Space Center (KSC), η SpaceX θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεών της στο διαστημικό κέντρο κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Η έκθεση αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εκτοξεύσεων πυραύλων Falcon, που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και συντήρηση των επαναχρησιμοποιούμενων σταδίων των Falcon και τα fairing του φορτίου. Το έγγραφο μιλά ειδικά για τη διαχείριση έως και 54 προσγειώσεων ετησίως, είτε απευθείας στο διαστημικό κέντρο, είτε στην πλωτή εξέδρα της SpaceX.

Μέρος της νέας εγκατάστασης είναι ένα νέο κέντρο ελέγχου. "Το κέντρο ελέγχου εκτόξευσης προβλέπεται να είναι παγκόσμιας κλάσης, αρχιτεκτονικά διακριτικό και εξοπλισμένο για δορυφόρους, φορτία και αποστολές πληρώματος", λέει το έγγραφο της NASA.

Ωστόσο, το έγγραφο μιλά μόνο για τους πυραύλους Falcon 9 και Falcon 'Heavy' της SpaceX και δεν κάνει καμία αναφορά στο προτεινόμενο έργο Falcon BFR 'Mars Mission'. Ο ίδιος ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η διαχείριση του πυραύλου «BFR» θα γίνεται αρχικά από έναν νέο χώρο εκτόξευσης στο Τέξας.

https://advanced-television.com/2018/06/13/spacex-to-expand-florida-base/
https://eu.floridatoday.com/story/tech/science/space/2018/06/08/spacex-plans-major-expansion-kennedy-space-center/685098002/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR AMB 800 series

Η αγορά σήμερα

22-06-2018

FAGOR AMB 800 series

Διατίθεται από την AMF Electronics η νέα σειρά AMB 800 ενισχυτών ιστού της Fagor, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ατομικές ή μικρές κεντρικές εγκαταστάσεις. Οι ενισχυτές ιστού της σειράς AMB 800 είναι θωρακισμένοι, ενώ διαθέτουν διέλευση DC και μπορούν να τροφοδοτήσουν κεραία (ενεργό δίπολο ή προ-ενισχυτή). Διαθέτουν τρία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Τεύχος 118

18-06-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα, τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα και όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Anga Com. Φυσικά, το κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού δεν θα μπορούσε να μην αφορά το Mundial. Ο Χάρης Ματθαίου σας ξεναγεί στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, η οποία σας προσφέρει δωρεάν έναν ξεχωριστό τρόπο θέασης του σπουδαιότερου ποδοσφαιρικού γεγονότος. Οι πληροφορίες για το Μundial, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς μέσα από αυτό το τεύχος μπορείτε να ενημερωθείτε για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το πολυσυζητημένο VAR (Video Assistant Referee). Με έντονες επιρροές από τον καλοκαιρινό ήλιο, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας ενημερώσει γ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.