Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 13:03

Έξι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν δραστικές αλλαγές

Έξι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία, δύο από τους οποίους λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, αναζητούν ένα μερίδιο του φόρου που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH. Σύμφωνα με την Balkan Insight, θα ήθελαν να αλλάξει ο νόμος για να τους διατεθεί το 50% των €9,2 εκατομμυρίων που λαμβάνει κάθε χρόνο...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Έξι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία, δύο από τους οποίους λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, αναζητούν ένα μερίδιο του φόρου που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH.

Σύμφωνα με την Balkan Insight, θα ήθελαν να αλλάξει ο νόμος για να τους διατεθεί το 50% των €9,2 εκατομμυρίων που λαμβάνει κάθε χρόνο η RTSH από τον τηλεοπτικό φόρο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Η RTSH από την άλλη πλευρά έχει προτείνει νωρίτερα φέτος την αύξηση του φόρου αυτού κατά 50%.

Οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την πρόσθετη χρηματοδότηση για την ενίσχυση της δημοσιογραφικής έρευνας και την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Θα ήθελαν επίσης να δουν την RTSH να σταματήσει να μεταδίδει διαφημίσεις, οι οποίες πέρυσι έφεραν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα έσοδα ύψους €500.000.

Οι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης είχαν συνδυασμένα έσοδα ύψους 32 εκατ. ευρώ το 2017, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από τη διαφήμιση

Ωστόσο, στην αγορά κυριαρχούσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Top Channel και TV Klan, των οποίων το μερίδιο από αυτά τα έσοδα φτάνει το 67% του συνόλου.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/06/13/albanian-stations-call-for-radical-change/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.