Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 13:03

Έξι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν δραστικές αλλαγές

Έξι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία, δύο από τους οποίους λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, αναζητούν ένα μερίδιο του φόρου που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH. Σύμφωνα με την Balkan Insight, θα ήθελαν να αλλάξει ο νόμος για να τους διατεθεί το 50% των €9,2 εκατομμυρίων που λαμβάνει κάθε χρόνο...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Έξι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία, δύο από τους οποίους λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, αναζητούν ένα μερίδιο του φόρου που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH.

Σύμφωνα με την Balkan Insight, θα ήθελαν να αλλάξει ο νόμος για να τους διατεθεί το 50% των €9,2 εκατομμυρίων που λαμβάνει κάθε χρόνο η RTSH από τον τηλεοπτικό φόρο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Η RTSH από την άλλη πλευρά έχει προτείνει νωρίτερα φέτος την αύξηση του φόρου αυτού κατά 50%.

Οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την πρόσθετη χρηματοδότηση για την ενίσχυση της δημοσιογραφικής έρευνας και την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Θα ήθελαν επίσης να δουν την RTSH να σταματήσει να μεταδίδει διαφημίσεις, οι οποίες πέρυσι έφεραν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα έσοδα ύψους €500.000.

Οι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης είχαν συνδυασμένα έσοδα ύψους 32 εκατ. ευρώ το 2017, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από τη διαφήμιση

Ωστόσο, στην αγορά κυριαρχούσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Top Channel και TV Klan, των οποίων το μερίδιο από αυτά τα έσοδα φτάνει το 67% του συνόλου.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/06/13/albanian-stations-call-for-radical-change/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.