Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 13:03

Έξι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν δραστικές αλλαγές

Έξι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία, δύο από τους οποίους λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, αναζητούν ένα μερίδιο του φόρου που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH. Σύμφωνα με την Balkan Insight, θα ήθελαν να αλλάξει ο νόμος για να τους διατεθεί το 50% των €9,2 εκατομμυρίων που λαμβάνει κάθε χρόνο...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Έξι εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία, δύο από τους οποίους λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, αναζητούν ένα μερίδιο του φόρου που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH.

Σύμφωνα με την Balkan Insight, θα ήθελαν να αλλάξει ο νόμος για να τους διατεθεί το 50% των €9,2 εκατομμυρίων που λαμβάνει κάθε χρόνο η RTSH από τον τηλεοπτικό φόρο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Η RTSH από την άλλη πλευρά έχει προτείνει νωρίτερα φέτος την αύξηση του φόρου αυτού κατά 50%.

Οι έξι τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την πρόσθετη χρηματοδότηση για την ενίσχυση της δημοσιογραφικής έρευνας και την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Θα ήθελαν επίσης να δουν την RTSH να σταματήσει να μεταδίδει διαφημίσεις, οι οποίες πέρυσι έφεραν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα έσοδα ύψους €500.000.

Οι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης είχαν συνδυασμένα έσοδα ύψους 32 εκατ. ευρώ το 2017, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από τη διαφήμιση

Ωστόσο, στην αγορά κυριαρχούσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Top Channel και TV Klan, των οποίων το μερίδιο από αυτά τα έσοδα φτάνει το 67% του συνόλου.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/06/13/albanian-stations-call-for-radical-change/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR AMB 800 series

Η αγορά σήμερα

22-06-2018

FAGOR AMB 800 series

Διατίθεται από την AMF Electronics η νέα σειρά AMB 800 ενισχυτών ιστού της Fagor, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ατομικές ή μικρές κεντρικές εγκαταστάσεις. Οι ενισχυτές ιστού της σειράς AMB 800 είναι θωρακισμένοι, ενώ διαθέτουν διέλευση DC και μπορούν να τροφοδοτήσουν κεραία (ενεργό δίπολο ή προ-ενισχυτή). Διαθέτουν τρία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Τεύχος 118

18-06-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 118

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα, τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα και όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Anga Com. Φυσικά, το κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού δεν θα μπορούσε να μην αφορά το Mundial. Ο Χάρης Ματθαίου σας ξεναγεί στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, η οποία σας προσφέρει δωρεάν έναν ξεχωριστό τρόπο θέασης του σπουδαιότερου ποδοσφαιρικού γεγονότος. Οι πληροφορίες για το Μundial, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς μέσα από αυτό το τεύχος μπορείτε να ενημερωθείτε για την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το πολυσυζητημένο VAR (Video Assistant Referee). Με έντονες επιρροές από τον καλοκαιρινό ήλιο, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας ενημερώσει γ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.