Ειδήσεις . News
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 | 12:52

Η Κροατία επανεξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρεμβολών από την Ιταλία

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία. Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία.

Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται για το αναλογικό ραδιόφωνο FM και το ψηφιακό T-DAB, καθώς και την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Οι μετρήσεις θα καλύψουν περιοχές της Κροατίας που αποτελούν το τμήμα της ακτής της Αδριατικής και των νησιών.

Η HAKOM αναφέρει ότι πραγματοποιεί αυτές τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι παρεμβολές είναι στο υψηλότερο επίπεδο, στο πλαίσιο μιας γενικής προσπάθειας που επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος μέσω διμερών διαπραγματεύσεων και διεθνών οργανισμών όπως η ITU και η EC.

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στο κλείσιμο το περασμένο έτος τους περισσότερους πομπούς στην Ιταλία που προκαλούσαν παρεμβολές στα τηλεοπτικά σήματα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη λήψη στις ψηφιακές περιοχές 5, 7, 8 και 9 στην Κροατία.

Ωστόσο, οι πομποί δεν έχουν αφαιρεθεί πλήρως και το κλείσιμό τους είναι σημαντικό για τον μελλοντικό επανασχεδιασμό του δικτύου της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT) στην Κροατία, προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή μίας νέας υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 700MHz.

Η HAKOM σημειώνει επίσης ότι η Ιταλία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε ενέργειες για περιορισμό των παρεμβολών στα ραδιοφωνικά σήματα, που επηρεάζουν σημαντικά τη λήψη σταθμών FM της Κροατίας για αρκετές δεκαετίες.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/07/10/croatia-revisits-italian-tv-interference-problem/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

GLOBO GL 1000PLUS

Η αγορά σήμερα

16-07-2018

GLOBO GL 1000PLUS

Η εταιρία AMF Electronics διαθέτει την νέα κεραία επίγειας λήψης Globo GL 1000Plus. Πρόκειται για επαγγελματική κεραία υψηλής απόδοσης, η οποία προορίζεται για εξωτερική εγκατάσταση και είναι ανθεκτική στο νερό και την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι ιδανική για περιοχές με δύσκολες συνθήκες λήψης, έχει απολαβή 16,5dB και είναι συμβατή με το...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Τεύχος 119

17-07-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό SecurityReport, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του. Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της Wind ήρθε για να ταράξει τα νερά στην αγορά. Στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού θα δείτε τι κάνει τη Wind Vision να ξεχωρίζει από τις παρόμοιες υπηρεσίες των άλλων εταιρειών. Ο Χάρης Ματθαίου σας αναλύει τους 10 λόγους, για τους οποίους πρέπει να την επιλέξετε. Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μουσική ηχεί από παντού. Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας παρουσιάσει τα μουσικά δορυφορικά κανάλια, προκειμένου να κάνετε λήψεις γεμάτες νότες. Τον μήνα αυτό, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε είναι ο επίγειος ψηφιακός δέκτης της Technisat, DIGIPAL ISI...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.