QM 3190 - 3500 likes
Ειδήσεις . News
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 | 12:52

Η Κροατία επανεξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρεμβολών από την Ιταλία

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία. Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία.

Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται για το αναλογικό ραδιόφωνο FM και το ψηφιακό T-DAB, καθώς και την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Οι μετρήσεις θα καλύψουν περιοχές της Κροατίας που αποτελούν το τμήμα της ακτής της Αδριατικής και των νησιών.

Η HAKOM αναφέρει ότι πραγματοποιεί αυτές τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι παρεμβολές είναι στο υψηλότερο επίπεδο, στο πλαίσιο μιας γενικής προσπάθειας που επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος μέσω διμερών διαπραγματεύσεων και διεθνών οργανισμών όπως η ITU και η EC.

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στο κλείσιμο το περασμένο έτος τους περισσότερους πομπούς στην Ιταλία που προκαλούσαν παρεμβολές στα τηλεοπτικά σήματα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη λήψη στις ψηφιακές περιοχές 5, 7, 8 και 9 στην Κροατία.

Ωστόσο, οι πομποί δεν έχουν αφαιρεθεί πλήρως και το κλείσιμό τους είναι σημαντικό για τον μελλοντικό επανασχεδιασμό του δικτύου της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT) στην Κροατία, προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή μίας νέας υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 700MHz.

Η HAKOM σημειώνει επίσης ότι η Ιταλία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε ενέργειες για περιορισμό των παρεμβολών στα ραδιοφωνικά σήματα, που επηρεάζουν σημαντικά τη λήψη σταθμών FM της Κροατίας για αρκετές δεκαετίες.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/07/10/croatia-revisits-italian-tv-interference-problem/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

GOLDEN INTERSTAR ALPHA X

Η αγορά σήμερα

26-09-2018

GOLDEN INTERSTAR ALPHA X

Ένας νέος Full HD δορυφορικός δέκτης κυκλοφορεί στη αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία, ο οποίος είναι οικονομικός και διαθέτει δυνατότητες που εντυπωσιάζουν. Πρόκειται για τον Golden Interstar Alpha X που διαθέτει DVB-S2 multistream tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC με ανάλυση HD. Διαθέτει πολύγλωσσο μενού και με ελληνικά, ενώ είναι εύκολος...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Τεύχος 121

18-09-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία PLC. Καθώς το internet γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο σε κάθε έναν από εμάς, ο δημοσιογράφος Σώτηρης Χατζηστρατής, έκρινε χρήσιμο να μας πληροφορήσει αναλυτικά για τον πιο εξελιγμένο και εύκολο τρόπο μετάδοσης των σημάτων internet, την τεχνολογία PLC. Τα ουκ ολίγα προϊόντα που πέρασαν από τα χέρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, πραγματικά ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της αγοράς με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, ο A5 Combo δέκτης της Amiko αποτελεί έναν από τους πρώτους 4K δέκτες της αγοράς με δυνατότητα υποστήριξης διπλού λειτουργικού συστήματος. Aπό την άλλη, η Golden Media παρου...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.