Ειδήσεις . News
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 | 12:52

Η Κροατία επανεξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρεμβολών από την Ιταλία

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία. Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία.

Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται για το αναλογικό ραδιόφωνο FM και το ψηφιακό T-DAB, καθώς και την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Οι μετρήσεις θα καλύψουν περιοχές της Κροατίας που αποτελούν το τμήμα της ακτής της Αδριατικής και των νησιών.

Η HAKOM αναφέρει ότι πραγματοποιεί αυτές τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι παρεμβολές είναι στο υψηλότερο επίπεδο, στο πλαίσιο μιας γενικής προσπάθειας που επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος μέσω διμερών διαπραγματεύσεων και διεθνών οργανισμών όπως η ITU και η EC.

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στο κλείσιμο το περασμένο έτος τους περισσότερους πομπούς στην Ιταλία που προκαλούσαν παρεμβολές στα τηλεοπτικά σήματα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη λήψη στις ψηφιακές περιοχές 5, 7, 8 και 9 στην Κροατία.

Ωστόσο, οι πομποί δεν έχουν αφαιρεθεί πλήρως και το κλείσιμό τους είναι σημαντικό για τον μελλοντικό επανασχεδιασμό του δικτύου της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT) στην Κροατία, προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή μίας νέας υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 700MHz.

Η HAKOM σημειώνει επίσης ότι η Ιταλία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε ενέργειες για περιορισμό των παρεμβολών στα ραδιοφωνικά σήματα, που επηρεάζουν σημαντικά τη λήψη σταθμών FM της Κροατίας για αρκετές δεκαετίες.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/07/10/croatia-revisits-italian-tv-interference-problem/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.