Ειδήσεις . News
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 | 12:52

Η Κροατία επανεξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρεμβολών από την Ιταλία

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία. Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η κροατική ρυθμιστική αρχή για τα δίκτυα HAKOM άρχισε να καταγράφει τις παρεμβολές σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα στη χώρα από πομπούς από τη γειτονική Ιταλία.

Σε δήλωση της, λέει ότι από αυτό τον μήνα έως τον Σεπτέμβριο θα εκτελέσει εκτεταμένες μετρήσεις των διαταραχών που προέρχονται από την Ιταλία σε συχνότητες VHF και UHF, που προορίζονται για το αναλογικό ραδιόφωνο FM και το ψηφιακό T-DAB, καθώς και την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Οι μετρήσεις θα καλύψουν περιοχές της Κροατίας που αποτελούν το τμήμα της ακτής της Αδριατικής και των νησιών.

Η HAKOM αναφέρει ότι πραγματοποιεί αυτές τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι παρεμβολές είναι στο υψηλότερο επίπεδο, στο πλαίσιο μιας γενικής προσπάθειας που επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος μέσω διμερών διαπραγματεύσεων και διεθνών οργανισμών όπως η ITU και η EC.

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στο κλείσιμο το περασμένο έτος τους περισσότερους πομπούς στην Ιταλία που προκαλούσαν παρεμβολές στα τηλεοπτικά σήματα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη λήψη στις ψηφιακές περιοχές 5, 7, 8 και 9 στην Κροατία.

Ωστόσο, οι πομποί δεν έχουν αφαιρεθεί πλήρως και το κλείσιμό τους είναι σημαντικό για τον μελλοντικό επανασχεδιασμό του δικτύου της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT) στην Κροατία, προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή μίας νέας υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 700MHz.

Η HAKOM σημειώνει επίσης ότι η Ιταλία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε ενέργειες για περιορισμό των παρεμβολών στα ραδιοφωνικά σήματα, που επηρεάζουν σημαντικά τη λήψη σταθμών FM της Κροατίας για αρκετές δεκαετίες.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/07/10/croatia-revisits-italian-tv-interference-problem/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.