Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 | 14:46

Νέα συμβόλαια προμήθειας Ξένου και Κρυπτού σε πελάτες της διαστημικής βιομηχανίας και του τομέα ηλεκτρονικής

Πλήθος νέων μακροχρόνιων συμβάσεων έχει υπογράψει η Air Liquide, που συνολικά αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, και έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018 να προμηθεύει με ξένο και κρυπτό τις βιομηχανίες κατασκευής ημιαγωγών και δορυφόρων σε τρεις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία. Οι πελάτες της Air Liquide αξιοποιούν το σύστημα διακίνησης παγκόσμιου...

Πλήθος νέων μακροχρόνιων συμβάσεων έχει υπογράψει η Air Liquide, που συνολικά αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, και έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018 να προμηθεύει με ξένο και κρυπτό τις βιομηχανίες κατασκευής ημιαγωγών και δορυφόρων σε τρεις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Οι πελάτες της Air Liquide αξιοποιούν το σύστημα διακίνησης παγκόσμιου βεληνεκούς του Ομίλου, που εξαπλώνεται σε 30 χώρες. Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει τη διακίνηση μορίων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία εξάγονται από ατμοσφαιρικά αέρια στις μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής του Ομίλου.

Στη βιομηχανία ημιαγωγών, το ξένο και το κρυπτό χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής μνημών flash, που χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και χαμηλότερο κόστος, υποστηρίζοντας έτσι την αυξανόμενη ανάγκη αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων σε μαζικές ποσότητες.

Στη διαστημική βιομηχανία, το ξένο χρησιμοποιείται για την ηλεκτρική πρόωση των δορυφόρων. Για την ηλεκτρική πρόωση χρησιμοποιείται ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ των δορυφόρων για να εξαχθεί ένα αέριο (ξένο), προκαλώντας έτσι την κίνηση του δορυφόρου υπό την επίδραση της παραγόμενης ώθησης. Οι πλήρως ηλεκτρικοί κινητήρες μειώνουν το βάρος του δορυφόρου κατά 35%, γεγονός που ελαττώνει σημαντικά το κόστος εκτόξευσης. Τα επόμενα χρόνια, η μισή τουλάχιστον αγορά θα έχει υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που κατασκευαστές από τον τομέα ημιαγωγών καθώς και από τον ανερχόμενο τομέα δορυφόρων ηλεκτρικής πρόωσης, μας έχουν επιλέξει για την προμήθεια ξένου και κρυπτού υψηλής καθαρότητας. Η τεχνογνωσία της Air Liquide στην κρυογονική τεχνολογία και η ικανότητά της να διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα διακίνησης την έχουν αναδείξει ηγέτη της αγοράς για το ξένο και το κρυπτό. Ως αποτέλεσμα, η Air Liquide αποτελεί ένα αξιόπιστο συνεργάτη που προμηθεύει μόρια υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες του, ειδικά στον τομέα υψηλής τεχνολογίας».

--

Η δραστηριότητα Global Markets & Technologies
Η δραστηριότητα Global Markets & Technologies (GM&T) στοχεύει στην επιτάχυνση της αειφόρου ανάπτυξης της Air Liquide, μέσα από την παροχή τεχνολογικών λύσεων (μόρια, εξοπλισμός και υπηρεσίες) που στηρίζουν τις νέες αγορές: ενεργειακή μετάβαση, υποστήριξη των θαλάσσιων μεταφορών μέσω κρυογονικής μεταφοράς και τεχνολογίες «deep tech». Η δραστηριότητα GM & T απασχολεί παγκοσμίως 1.800 εργαζόμενους και κατέγραψε έσοδα 372 εκατ. ευρώ το 2017.

Σχετικά με την Air Liquide
Παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τις τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη Βιομηχανία και την Υγεία η Air Liquide είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 65.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί περισσότερους από 3,5 εκατ. πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο, τα βασικά μικρά μόρια για τη ζωή, την ύλη και την ενέργεια, αποτελούν το επιστημονικό πεδίο της Air Liquide και βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.

Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να αποτελεί τον ηγέτη της βιομηχανίας της, εξασφαλίζοντας διαχρονική απόδοση και ενεργώντας υπεύθυνα. Η επικεντρωμένη στις ανάγκες των πελατών στρατηγική της, αποσκοπεί διαχρονικά στην κερδοφόρο ανάπτυξη. Βασίζεται στην υψηλή λειτουργική απόδοση, στις ποιοτικές επενδύσεις, στην καινοτομία και στην διαδικτυακή οργάνωση που υιοθετείται από τον Όμιλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Χάρη στη δέσμευση και την εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου, η Air Liquide μπορεί να απαντά στις προκλήσεις που προέρχονται από τους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, υγείας και ψηφιακού μετασχηματισμού, και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της.

Ο κύκλος εργασιών της Air Liquide το 2017 ήταν 20,3 δις ευρώ. Οι λύσεις που προτείνει για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των πωλήσεών της. Η Air Liquide είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση) και η μετοχή της συμμετέχει στους δείκτες CAC 40, EURO STOXX 50 και FTSE4Good.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.