05/09/2018

Η DVB θα παρουσιάσει νέες τεχνικές μετάδοσης στην IBC

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η βιομηχανική κοινοπραξία DVB ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση IBC στο Άμστερνταμ νέες τεχνολογίες για την μετάδοση γραμμικού βίντεο και βίντεο on-demand μέσω του Διαδικτύου, καθώς και τα τελευταία πρότυπα για την επίγεια και δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση. Αυτά θα περιλαμβάνουν τα DVB-T2, DVB-DASH και DVB-CSS (Companion Screens and Streams), που ενισχύονται...

Η βιομηχανική κοινοπραξία DVB ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση IBC στο Άμστερνταμ νέες τεχνολογίες για την μετάδοση γραμμικού βίντεο και βίντεο on-demand μέσω του Διαδικτύου, καθώς και τα τελευταία πρότυπα για την επίγεια και δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση. Αυτά θα περιλαμβάνουν τα DVB-T2, DVB-DASH και DVB-CSS (Companion Screens and Streams), που ενισχύονται με υπηρεσίες βασισμένες στο HbbTV. Συνεργάτες στην επίδειξη θα είναι οι IRT, HbbTV Association και Panasonic.

Η γραμμική HDTV θα μεταδίδεται μέσω DVB-T2 και DVB-DASH, με παρουσίαση μέσα από το ίδιο EPG για να εξασφαλιστεί μια απρόσκοπτη εμπειρία προβολής για τους τελικούς χρήστες. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, η DVB θα επισημάνει τον τρόπο με τον οποίο οι τελικοί χρήστες έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο UHD μέσω μιας εφαρμογής HbbTV, σε συγχρονισμένα κανάλια ήχου μέσω μιας δεύτερης οθόνης που χρησιμοποιεί DVB-CSS, καθώς και μέσω διαδραστικών εφαρμογών HbbTV.

Το DVB-I είναι μια νέα σουίτα προδιαγραφών DVB που θα κάνει την εμπειρία προβολής OTT παρόμοια με εκείνη της γραμμικής εκπομπής τηλεόρασης και θα παράσχει μια πρόσθετη επιλογή ανάπτυξης για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης. Το DVB-DASH, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης χαμηλής καθυστέρησης, θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του DVB-I, όπως και η προσαρμοστική ροή πολυμέσων μέσω IP multicast, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα κλιμάκωσης της μετάδοσης σε διαχειριζόμενα και OTT δίκτυα.

Το περίπτερο της DVB θα φιλοξενήσει μια δοκιμή διαλειτουργικότητας του συστήματος DVB-SIS (DVB Single Illumination System), μιας νέας προδιαγραφής που θα επιτρέπει την παραγωγή επίγειων σημάτων από μια δορυφορική τροφοδοσία DTH, επιτρέποντας αποτελεσματικότερη χρήση της χωρητικότητας των δορυφορικών αναμεταδοτών. Η επίδειξη του DVB-SIS συνδυάζει τη διανομή DVB-S2 με τη συμβολή του DVB-T2 για να παρουσιάσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων των συνεργατών Enensys Technologies και Nevion. Πρόσθετη υποστήριξη για το demo θα παρέχεται από την Ateme, την LG και την Panasonic.

Το DVB θα φιλοξενήσει επίσης μια εννοιολογική επίδειξη από την Harmonic για να υπογραμμίσει τα πιθανά οφέλη της DASH χαμηλής καθυστέρησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ως προδιαγραφή DVB.

https://www.telecompaper.com/news/dvb-to-demo-new-broadcast-techniques-at-ibc--1259367

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.