Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
winlink | 25-February-2020 | 10:53:25

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 25-February-2020 | 10:04:25

Δορυφορικές λήψεις γενικά
tasos.cz | 25-February-2020 | 9:08:25

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ | 25-February-2020 | 8:31:25

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
speed-jim | 25-February-2020 | 7:50:25

Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:12

Η DVB θα παρουσιάσει νέες τεχνικές μετάδοσης στην IBC

Η βιομηχανική κοινοπραξία DVB ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση IBC στο Άμστερνταμ νέες τεχνολογίες για την μετάδοση γραμμικού βίντεο και βίντεο on-demand μέσω του Διαδικτύου, καθώς και τα τελευταία πρότυπα για την επίγεια και δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση. Αυτά θα περιλαμβάνουν τα DVB-T2, DVB-DASH και DVB-CSS (Companion Screens and Streams), που ενισχύονται...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η βιομηχανική κοινοπραξία DVB ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση IBC στο Άμστερνταμ νέες τεχνολογίες για την μετάδοση γραμμικού βίντεο και βίντεο on-demand μέσω του Διαδικτύου, καθώς και τα τελευταία πρότυπα για την επίγεια και δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση. Αυτά θα περιλαμβάνουν τα DVB-T2, DVB-DASH και DVB-CSS (Companion Screens and Streams), που ενισχύονται με υπηρεσίες βασισμένες στο HbbTV. Συνεργάτες στην επίδειξη θα είναι οι IRT, HbbTV Association και Panasonic.

Η γραμμική HDTV θα μεταδίδεται μέσω DVB-T2 και DVB-DASH, με παρουσίαση μέσα από το ίδιο EPG για να εξασφαλιστεί μια απρόσκοπτη εμπειρία προβολής για τους τελικούς χρήστες. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, η DVB θα επισημάνει τον τρόπο με τον οποίο οι τελικοί χρήστες έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο UHD μέσω μιας εφαρμογής HbbTV, σε συγχρονισμένα κανάλια ήχου μέσω μιας δεύτερης οθόνης που χρησιμοποιεί DVB-CSS, καθώς και μέσω διαδραστικών εφαρμογών HbbTV.

Το DVB-I είναι μια νέα σουίτα προδιαγραφών DVB που θα κάνει την εμπειρία προβολής OTT παρόμοια με εκείνη της γραμμικής εκπομπής τηλεόρασης και θα παράσχει μια πρόσθετη επιλογή ανάπτυξης για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης. Το DVB-DASH, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης χαμηλής καθυστέρησης, θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του DVB-I, όπως και η προσαρμοστική ροή πολυμέσων μέσω IP multicast, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα κλιμάκωσης της μετάδοσης σε διαχειριζόμενα και OTT δίκτυα.

Το περίπτερο της DVB θα φιλοξενήσει μια δοκιμή διαλειτουργικότητας του συστήματος DVB-SIS (DVB Single Illumination System), μιας νέας προδιαγραφής που θα επιτρέπει την παραγωγή επίγειων σημάτων από μια δορυφορική τροφοδοσία DTH, επιτρέποντας αποτελεσματικότερη χρήση της χωρητικότητας των δορυφορικών αναμεταδοτών. Η επίδειξη του DVB-SIS συνδυάζει τη διανομή DVB-S2 με τη συμβολή του DVB-T2 για να παρουσιάσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων των συνεργατών Enensys Technologies και Nevion. Πρόσθετη υποστήριξη για το demo θα παρέχεται από την Ateme, την LG και την Panasonic.

Το DVB θα φιλοξενήσει επίσης μια εννοιολογική επίδειξη από την Harmonic για να υπογραμμίσει τα πιθανά οφέλη της DASH χαμηλής καθυστέρησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ως προδιαγραφή DVB.

https://www.telecompaper.com/news/dvb-to-demo-new-broadcast-techniques-at-ibc--1259367

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS VSWI2404BK

Η αγορά σήμερα

18-02-2020

NEDIS VSWI2404BK

Συνδέστε 4 διαφορετικές συσκευές με εξόδους RCA και S-Video, όπως το VCR ή άλλες πηγές video/audio, στην τηλεόραση σας και επιλέξτε χειροκίνητα μέσω διακόπτη στο μπροστινό μέρος την πηγή που θέλετε να προβάλλετε στην τηλεόρασή σας. Επίσης, υπάρχει υποδοχή σύνδεσης ακουστικών και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Τεύχος 138

18-02-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχει αποκτήσει σήμερα γιγαντιαίο μέγεθος, καθώς εταιρίες-κολοσσοί των streaming μεταδόσεων επενδύουν τεράστια ποσά με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους πελάτες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μια κατηγορία περιεχομένου με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον πλανήτη κι εμείς συγκεντρώσαμε για να σας παρουσιάσουμε 25 από τις καλύτερες που μπορείτε να παρακολουθήσετε εντός της ελληνικής επικράτειας μέσα από τα Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video και Disney+. Η καναδέζικη Tvi...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.