Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
NetSurfer_g7 | 29-March-2020 | 23:46:29

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
vasilisp | 29-March-2020 | 23:19:29


Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 29-March-2020 | 18:55:29

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
NetSurfer_g7 | 29-March-2020 | 14:21:29

Ειδήσεις . News
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 | 12:25

H Roscosmos σχεδιάζει την κατασκευή ενός αστερισμού δορυφόρων για το IoT

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT). Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT).

Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που σχεδιάζει η Ρωσία, το οποίο απαιτεί 640 δορυφόρους και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2026.

Το μέλος της ρωσική Ακαδημία Κοσμοναυτικής, Andrei Ionin, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ήταν απαραίτητο να εμπλακούν διεθνείς εταίροι στη δημιουργία του Marathon, καθώς το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνέχισε λέγοντας ότι η Roscosmos θα πρέπει να συνεργαστεί με παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες ικανούς να παράγουν εξοπλισμό για τους δορυφόρους και τους τερματικούς σταθμούς πελατών.

"Υπάρχουν πολλά τμήματα δορυφορικών επικοινωνιών. Ενώ το [Αμερικανικό] Iridium λειτουργεί πολύ καιρό με επιτυχία στην αγορά δορυφορικών επικοινωνιών φωνής, ... τα [Αμερικανικά] OneWeb και Starlink θα κυριαρχήσουν στο τμήμα του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι ο τρίτος τομέας. Η εργασία σε αυτόν τον τομέα θα είναι επιτυχής αν οι υπηρεσίες παρέχονται στις χαμηλότερες τιμές, καθώς τα συστήματα που ανέφερα θα παρέχουν και αυτές τις υπηρεσίες", δήλωσε ο Ionin στην Sputnik.

https://advanced-television.com/2018/12/03/russia-to-build-iot-satellite-constellation/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Redline Red 360

Η αγορά σήμερα

11-03-2020

Redline Red 360

Η εταιρία Astra Sat διαθέτει στην ελληνική αγορά ένα νέο TV Box που μετατρέπει την τηλεόραση του χρήστη σε Smart TV. Πρόκειται για τo Red 360 της Redline, τo οποίo βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K UHF με συμπίεση H.265/HEVC και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.