Ειδήσεις . News
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 | 12:25

H Roscosmos σχεδιάζει την κατασκευή ενός αστερισμού δορυφόρων για το IoT

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT). Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT).

Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που σχεδιάζει η Ρωσία, το οποίο απαιτεί 640 δορυφόρους και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2026.

Το μέλος της ρωσική Ακαδημία Κοσμοναυτικής, Andrei Ionin, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ήταν απαραίτητο να εμπλακούν διεθνείς εταίροι στη δημιουργία του Marathon, καθώς το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνέχισε λέγοντας ότι η Roscosmos θα πρέπει να συνεργαστεί με παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες ικανούς να παράγουν εξοπλισμό για τους δορυφόρους και τους τερματικούς σταθμούς πελατών.

"Υπάρχουν πολλά τμήματα δορυφορικών επικοινωνιών. Ενώ το [Αμερικανικό] Iridium λειτουργεί πολύ καιρό με επιτυχία στην αγορά δορυφορικών επικοινωνιών φωνής, ... τα [Αμερικανικά] OneWeb και Starlink θα κυριαρχήσουν στο τμήμα του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι ο τρίτος τομέας. Η εργασία σε αυτόν τον τομέα θα είναι επιτυχής αν οι υπηρεσίες παρέχονται στις χαμηλότερες τιμές, καθώς τα συστήματα που ανέφερα θα παρέχουν και αυτές τις υπηρεσίες", δήλωσε ο Ionin στην Sputnik.

https://advanced-television.com/2018/12/03/russia-to-build-iot-satellite-constellation/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Η αγορά σήμερα

14-02-2019

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Διαθέσιμο από την AMF Electronics το Digimeter S4 Touch της Technisat. Πρόκειται για ένα εύκολο, ακριβές και πλήρες όργανο μέτρησης DVB σημάτων, το οποίο διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT 4,3” οθόνη. Μετράει δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά σήματα, ενώ μετράει και ραδιοφωνικά FM, DAB σήματα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Τεύχος 125

23-01-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές και παρουσιάσεις του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή του νέου δέκτη Vu+ DUO 4K της VU, ενός Hi-End δορυφορικού δέκτη με προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Ο ολοκαίνουργιος Vu+ Duo 4K, ο  ταχύτερος Enigma2 δέκτης που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.1GHz, εξοπλίζεται με διπλά FBC tuners, χάρη στα οποία διαθέτει προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Με ενσωματωμένα Wi-Fi και Bluetooth interfaces, αλλά και υποστήριξη Kodi, HbbTV, διπλού transcoding και multiboot, ο Vu+ Duo 4K θα ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους των Enigma2 δορυφορικών δεκτών. Ακ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.