Ειδήσεις . News
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 | 12:25

H Roscosmos σχεδιάζει την κατασκευή ενός αστερισμού δορυφόρων για το IoT

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT). Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT).

Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που σχεδιάζει η Ρωσία, το οποίο απαιτεί 640 δορυφόρους και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2026.

Το μέλος της ρωσική Ακαδημία Κοσμοναυτικής, Andrei Ionin, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ήταν απαραίτητο να εμπλακούν διεθνείς εταίροι στη δημιουργία του Marathon, καθώς το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνέχισε λέγοντας ότι η Roscosmos θα πρέπει να συνεργαστεί με παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες ικανούς να παράγουν εξοπλισμό για τους δορυφόρους και τους τερματικούς σταθμούς πελατών.

"Υπάρχουν πολλά τμήματα δορυφορικών επικοινωνιών. Ενώ το [Αμερικανικό] Iridium λειτουργεί πολύ καιρό με επιτυχία στην αγορά δορυφορικών επικοινωνιών φωνής, ... τα [Αμερικανικά] OneWeb και Starlink θα κυριαρχήσουν στο τμήμα του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι ο τρίτος τομέας. Η εργασία σε αυτόν τον τομέα θα είναι επιτυχής αν οι υπηρεσίες παρέχονται στις χαμηλότερες τιμές, καθώς τα συστήματα που ανέφερα θα παρέχουν και αυτές τις υπηρεσίες", δήλωσε ο Ionin στην Sputnik.

https://advanced-television.com/2018/12/03/russia-to-build-iot-satellite-constellation/

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.