Ειδήσεις . News
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 | 12:25

H Roscosmos σχεδιάζει την κατασκευή ενός αστερισμού δορυφόρων για το IoT

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT). Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos αναφέρει ότι θα δημιουργήσει έναν νέο μεγα-αστερισμό δορυφόρων για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση του Internet of Things (IoT).

Ο αστερισμός «Μαραθώνας» (Marathon) πιθανότατα θα αποτελείται από εκατοντάδες σκάφη και θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα GPS Glonass της Ρωσίας και ως μέρος του σχεδίου «Sphere» που σχεδιάζει η Ρωσία, το οποίο απαιτεί 640 δορυφόρους και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2026.

Το μέλος της ρωσική Ακαδημία Κοσμοναυτικής, Andrei Ionin, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ήταν απαραίτητο να εμπλακούν διεθνείς εταίροι στη δημιουργία του Marathon, καθώς το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνέχισε λέγοντας ότι η Roscosmos θα πρέπει να συνεργαστεί με παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες ικανούς να παράγουν εξοπλισμό για τους δορυφόρους και τους τερματικούς σταθμούς πελατών.

"Υπάρχουν πολλά τμήματα δορυφορικών επικοινωνιών. Ενώ το [Αμερικανικό] Iridium λειτουργεί πολύ καιρό με επιτυχία στην αγορά δορυφορικών επικοινωνιών φωνής, ... τα [Αμερικανικά] OneWeb και Starlink θα κυριαρχήσουν στο τμήμα του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι ο τρίτος τομέας. Η εργασία σε αυτόν τον τομέα θα είναι επιτυχής αν οι υπηρεσίες παρέχονται στις χαμηλότερες τιμές, καθώς τα συστήματα που ανέφερα θα παρέχουν και αυτές τις υπηρεσίες", δήλωσε ο Ionin στην Sputnik.

https://advanced-television.com/2018/12/03/russia-to-build-iot-satellite-constellation/

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Η αγορά σήμερα

17-05-2019

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Ο πολύ επιτυχημένος εκτυπωτής επαγγελματικής σήμανσης εγκαταστάσεων BRADY BMP21Plus αναβαθμίστηκε στη version 2.0 και έγινε ακόμη καλύτερος. Ο εκτυπωτής σήμανσης εγκαταστάσεων διαθέτει πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα κεφαλαία, μικρά και με τόνους. Περιλαμβάνει επιπλέον σύμβολα (συνολικά 215) για ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές, εργαστηριακές σημάνσεις, ενώ επίσης εκτυπώνει Barcode 39...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.