Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
18 Δεκεμβρίου 2018 13:44

Η Huawei παρουσιάζει το Facing Emotions. Η δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης βοηθά τους τυφλούς να «δουν» συναισθήματα.

9d33a55be2563eb82f713c78d011edc4 XL b2d1ba80

Τα 2/3 της επικοινωνίας μας είναι χωρίς λέξεις και τα συναισθήματά μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις εκφράσεις του προσώπου μας. Φανταστείτε όμως έναν κόσμο όπου τα συναισθήματα δεν είναι ορατά. Για τους τυφλούς και τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, αυτή είναι η καθημερινότητα. Τώρα, για πρώτη φορά, η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει να «δουν» ένα χαμόγελο.

Τα 2/3 της επικοινωνίας μας είναι χωρίς λέξεις και τα συναισθήματά μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις εκφράσεις του προσώπου μας. Φανταστείτε όμως έναν κόσμο όπου τα συναισθήματα δεν είναι ορατά. Για τους τυφλούς και τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, αυτή είναι η καθημερινότητα. Τώρα, για πρώτη φορά, η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει  να «δουν» ένα χαμόγελο.

Η HUAWEI δημιούργησε  μια εφαρμογή που επιτρέπει σε τυφλούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης να «δουν» τα συναισθήματα στα πρόσωπα των συνομιλητών τους. Η εφαρμογή Facing Emotions χρησιμοποιεί την ισχυρή κάμερα και την Τεχνητή Νοημοσύνη του HUAWEI Mate 20 Pro για να μεταφράσει 7 συναισθήματα σε 7 μοναδικούς ήχους προσφέροντας στους τυφλούς, μια πιο πλούσια εμπειρία και κατανόηση κατά την επικοινωνία με τους άλλους.

Μια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Facing Emotions φτιάχτηκε για να δοκιμάσει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ρωτώντας  «πώς μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να βοηθήσει τυφλούς και  άτομα με προβλήματα όρασης να «δουν» περισσότερα από τον κόσμο;», ανακαλύψαμε μια νέα χρήση για την  δύναμη της εκπαιδεύοντας την  να αναλύει εκφράσεις και συναισθήματα του προσώπου και να τα  μεταφράζει σε ήχους δημιουργώντας μια νέα γλώσσα ώστε οι τυφλοί να «βιώσουν» τα συναισθήματα όπως ποτέ άλλοτε.

Χρησιμοποιώντας την πίσω κάμερα του Mate 20 Pro, η εφαρμογή σαρώνει το πρόσωπο του συνομιλητή και αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του και την θέση που έχει το καθένα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη συνέχεια μετατρέπει   το αναγνωρισμένο συναίσθημα σε έναν συγκεκριμένο ήχο που ακούγεται στο τηλέφωνο (ή στο ακουστικό). Αυτό συμβαίνει  σε πραγματικό χρόνο χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και είναι εφικτό λόγω του ισχυρού επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης του HUAWEI Mate 20 Pro.

Ενώνοντας τους ανθρώπους με την τεχνολογία

Το Facing Emotions αναπτύχθηκε σε συνεργασία με  την κοινότητα τυφλών και  ατόμων με προβλήματα όρασης καθώς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Σε συνεργασία με την Πολωνική Ένωση Τυφλών δημιουργήθηκε ένας πυρήνας τυφλών ανθρώπων που ανέλαβαν τις δοκιμές και ενεπλάκησαν σε κάθε σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της εφαρμογής. Από συνεντεύξεις με εκπροσώπους της κοινότητας αντιληφθήκαμε τις ανάγκες τους και με τις παρατηρήσεις τους αναπτύχθηκαν λύσεις που δοκιμάστηκαν και πάλι από  τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης. Η δική τους  συνεισφορά διαμόρφωσε την τελική εμπειρία χρήσης, καθώς και τις λειτουργίες, τα χρώματα και τους ήχους.

 

«Εξεπλάγην από το πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην εφαρμογή. Είναι φανταστικό και η θήκη επίσης αποτελεί μεγάλη επιτυχία». – Monika Woznialis, Τυφλό μέλος της ομάδας ελέγχου της εφαρμογής.

 

Εμπνευσμένη αίσθηση

Βασικός συντελεστής ήταν οι ίδιοι οι ήχοι. Δημιουργήθηκαν από τον τυφλό συνθέτη Tomasz Bilecki, γνωστό μεταξύ άλλων και για την έκθεση “Invisible Exhibition”, εμπνευσμένη από τα  7 συναισθήματα. Οι ήχοι έπρεπε να είναι σύντομοι, περιεκτικοί, απλοί και διακριτικοί για το χρήστη και  το περιβάλλον του. Η αντίληψή του Tomasz Bilecki για τη φύση των ήχων του επέτρεψαν να μεταφέρει τα συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Τα δείγματα ήχου ελέγχθηκαν στη συνέχεια από την ομάδα τυφλών συμβούλων που τους αξιολόγησαν ως κατανοητούς και εύκολους να απομνημονευθούν.

«Ήθελα να φτιάξω ήχους ξεχωριστούς που δεν  αποσπούν τους χρήστες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους». – Tomasz Bilecki

Εξελίσσοντας  την εφαρμογή, μάθαμε πως οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, θα ήθελαν ιδανικά μια εύκολη στο χειρισμό συσκευή που θα τους επέτρεπε να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα για να μπορούν να κυκλοφορήσουν ή να κρατούν το μπαστούνι τους. Έτσι, ο πολυβραβευμένος σχεδιαστής Janek Kochanski δημιούργησε μια ειδική θήκη  με 3D εκτύπωση για το Mate 20 Pro, διευκολύνοντας τους χρήστες στην χρήση της εφαρμογής και του κινητού τους γενικότερα.

«Για μένα, και μιλώ ως σχεδιαστής, η λειτουργικότητα προηγείται και το σχέδιο απορρέει από αυτήν. Καλύπτουμε πρώτα τις χρηστικές απαιτήσεις και έπειτα προχωράμε στο αισθητικό κομμάτι. Το τηλέφωνο για το οποίο σχεδιάστηκε η θήκη, το Huawei Mate 20 Pro, είναι σύγχρονο και πολύ κομψό και έτσι είναι και η θήκη του».Janek Kochanski, Σχεδιαστής Θήκης τηλεφώνου

Αυτές οι 3D θήκες είναι διαθέσιμες στο κοινό για εκτύπωση με ένα κλικ και παράδοση στην πόρτα σας μέσω του website shapeways.com, ενώ πολλές διατίθενται δωρεάν στους συνεργαζόμενους οργανισμούς τυφλών.

Facing Emotions – Το Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

Για να δείξουμε την επιρροή της εφαρμογής Facing Emotions στις ζωές των ανθρώπων, δημιουργήσαμε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το φιλμ ενσωματώνει στιγμές από τις ζωές τριών τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης καθώς αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στα πρόσωπα των αγαπημένων τους και την σημασία που έχει για αυτούς.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι η Mirjana από τη Σουηδία, ο Robert από την Πολωνία και ο Mustafa από την Τουρκία και επιλέχθηκαν μέσα από τις συνεργασίες μας με τοπικές οργανώσεις  ΜΚΟ τυφλών από διάφορες χώρες. Οι ιστορίες τους και οι αντιδράσεις τους ήταν απίστευτα συγκινητικές, κάνοντας αυτό το ντοκιμαντέρ κάτι που θα μείνει για καιρό στην σκέψη μας.

Facing Emotions – Τα πρόσωπα

Οι προσωπικές συζητήσεις των ανθρώπων που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, είναι αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές που μας ενέπνευσαν για αυτή καμπάνια.

 

Robert, Πολωνία

Ο Robert είναι 37 ετών από την Πολωνία. Γεννήθηκε με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια (retinitis pigmentosa), μια πάθηση κατά την οποία η όραση του μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Ο γιός του, που γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια, παρακολουθεί τον πατέρα του να χάνει βαθμιαία την όρασή του. Ο Robert κατά τη βρεφική ηλικία του γιού του, ανταποκρίθηκε σε όλες του τις ανάγκες, παρά το γεγονός ότι τότε είχε ήδη σημαντικότατη απώλεια περιφερικής όρασης. Ο δεσμός τους είναι πολύ ισχυρός, και ο γιος του, ο οποίος τον βοηθάει στις καθημερινές εργασίες σε πολλές περιπτώσεις «γίνεται» τα μάτια του. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν στις ζωές τους, τα περισσότερα παραμένοντας σιωπηλά, είναι το επίκεντρο της ιστορίας τους.

Mustafa, Τουρκία

Ο Mustafa, ο οποίος είναι επίσης 37, είναι από την Κωνσταντινούπολη. Μασέρ στο επάγγελμα, τον ελεύθερό του χρόνο αρέσκεται στο να παίζει ένα τούρκικο παραδοσιακό είδος φλάουτου. Αφού υπέφερε αρκετά με τα μάτια του όταν ήταν μικρός, έχασε ολοκληρωτικά την όρασή του στην ηλικία των 19. Δεν έχει δει ποτέ το πρόσωπο της γυναίκας του. Η ιστορία του Mustafa είναι γεμάτη ευτυχία και βαθιά ειλικρινή αγάπη.

Mirjana, Σουηδία

Η Mirjana είναι 25 ετών από τη Σουηδία και έχασε την όρασή της στην ηλικία των 10. Εργάζεται ως ηθοποιός και παραγωγός και στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να αναρριχάται. Έχει ήδη ανέβει στα Ιμαλάια και στο Κιλιμάντζαρο. Όνειρό της είναι να καταφέρει να πάρει μέρος σε μια διεθνή ταινία αλλά αυτή είναι μόνο μία από τις προκλήσεις στη ζωή της. Πολύ σύντομα θα κληθεί να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν πολλά περισσότερα από το δικό της μέλλον, αλλά για να το κάνει αυτό, θα χρειαστεί την υποστήριξη της μητέρας της.

Περισσότερα για τους Robert, Mustafa, Mirjana και την καμπάνια Facing Emotions, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο κανάλι της HUAWEI στο YouTube: http://bit.ly/YTHuaweiMobileGR

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Facebook Profile: https://www.facebook.com/HuaweimobileGR/

Instagram Profile: https://www.instagram.com/huaweimobilegr/

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ HUAWEI

«Έπειτα από την πρόσφατη επιτυχία του «Sound of Light», όπου εικόνες από το Βόρειο Σέλας της Νορβηγίας μετουσιώθηκαν μέσα από την Τεχνητή Νοημοσύνη του HUAWEI Mate 20 Pro σε μουσική, η οποία  ερμηνεύτηκε από την Ορχήστρα Synchron Stage στη Βιέννη, φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το HUAWEI Mate 20 Pro είναι το πιο ισχυρό smartphone της αγοράς. Βρεθήκαμε  αντιμέτωποι με μια πρόκληση που τέθηκε από κοινού με την κοινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι τυφλοί και οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσες προκλήσεις  θα έχουν την ευκαιρία να «νιώσουν» λίγο πιο κοντά στους αγαπημένους τους.

Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την εφαρμογή Facing Emotions της HUAWEI που βοηθάει τυφλούς να «δουν» συναισθήματα. Η καμπάνια Facing Emotions κάνει πράξη την αποστολή της HUAWEI να διαθέσει την τεχνολογία της προς όφελος όλων, ειδικά  όσων την έχουν περισσότερο ανάγκη. Η νέα μας συσκευή, το HUAWEI Mate 20 Pro, με την προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, μας έδωσε μία μοναδική ευκαιρία να βοηθήσουμε τυφλούς ανθρώπους να «δουν» συναισθήματα. Είμαστε σίγουροι ότι η εφαρμογή θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης. Είμαι περήφανος που η τεχνολογία μας επιτρέπει να δημιουργούμε τέτοιες λύσεις για έναν τόσο καλό σκοπό.», Linbing, Country ManagerHuawei Devices, Ελλάδος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...