Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019 | 13:16

Θα εξεγερθούν οι θεατές στις επικείμενες αλλαγές στις υπηρεσίες ροής βίντεο;

Θα μπορούσε η αύξηση του ανταγωνισμού από την Warner Media και τη Disney να φέρουν κάποιες δυσάρεστες αλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών ροής βίντεο; Και αν ναι, θα μπορούσαν οι αλλαγές αυτές να οδηγήσουν σε αύξηση των θεατών που στρέφονται σε πειρατικές "υπηρεσίες";
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Θα μπορούσε η αύξηση του ανταγωνισμού από την Warner Media και τη Disney να φέρουν κάποιες δυσάρεστες αλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών ροής βίντεο; Και αν ναι, θα μπορούσαν οι αλλαγές αυτές να οδηγήσουν σε αύξηση των θεατών που στρέφονται σε πειρατικές "υπηρεσίες";

Αν και η σκέψη μοιάζει να είναι φαινομενικά ένα υπερβολικό άλμα λογικής, ας εξετάσουμε τις πιθανές συνέπειες εάν οι συνδρομητικές υπηρεσίες ροής αυξήσουν τη διαφήμιση, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα συνδρομητών που έχουν στη διάθεση τους. Εξάλλου, οι νεοεισερχόμενοι προσδοκούν κάποιο κέρδος που η Netflix, ηγέτης στην αγορά, έχει χάσει με την υψηλή κεφαλαιοποίηση αγοράς και το τεράστιο χρέος της (πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι νεοσύστατοι vMVPDs πωλούν τις υπηρεσίες τους με απώλειες για να κερδίσουν συνδρομητές. Τώρα προσπαθούν να αυξήσουν το κόστος της συνδρομής, και να υιοθετήσουν πιο επιθετικές διαφημιστικές πρακτικές. Τα σημάδια από παίκτες όπως οι Warner Media και Hulu της AT & T δείχνουν ότι περισσότερη διαφήμιση είναι κοντά. Η Netflix έχει επίσης αυξήσει το κόστος της συνδρομής και πειραματίζεται επίσης με διαφημίσεις.

Αλλά γιατί οι εξελίξεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες "συνδρομές" στις πειρατικές υπηρεσίες; Οι παράνομες υπηρεσίες παρέχουν ήδη άφθονα προγράμματα on-demand, εύκολη πρόσβαση, χαμηλό κόστος και χωρίς διαφημίσεις, σε πακέτα που μιμούνται τις νόμιμες υπηρεσίες ροής. Οι καταναλωτές ρισκάρουν όμως την διακοπή της παράνομης υπηρεσίας, η οποία συνήθως συμβαίνει ακριβώς την στιγμή που η ομάδα τους πρόκειται να σκοράρει ή να κερδίσει ένα πρωτάθλημα!

Περισσότεροι θεατές ενδέχεται να είναι ανοικτοί στο να αναλάβουν αυτόν τον κίνδυνο αν οι νόμιμες υπηρεσίες προσθέσουν μια ενόχληση με περισσότερη διαφήμιση, χορηγίες προεπισκόπησης και άλλες δράσεις που δημιουργούν έσοδα. Οι πρώτες προσπάθειες μπορεί να είναι αποδεκτές για τους περισσότερους θεατές, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών θα εισαγάγουν προσεκτικά τις αλλαγές. Και είναι αλήθεια ότι η σταδιακή εμφάνιση της διαφήμισης έχει μακρά ιστορία αποδοχής. Εξάλλου, όλο και περισσότερα ραδιοφωνικά σποτ ανά ώρα, μεγαλύτερες και πιο συχνές τηλεοπτικές διαφημίσεις, διαφήμιση σε κινηματογράφους και άλλες διαφημιστικές προσπάθειες έχουν γίνει ανεκτές με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά κατά το παρελθόν η παράνομη απόκτηση υπηρεσιών ήταν δύσκολη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, επικίνδυνη (όπως για παράδειγμα η αναρρίχηση σε στύλο για την εκμετάλλευση ενός σήματος σήμα καλωδιακής τηλεόρασης). Επιπλέον, οι παράνομες υπηρεσίες πρόσφεραν κακή ποιότητα. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι αποδεχόντουσαν την ενόχληση της διαφήμισης αντί να μπουν στον κόπο να ψάξουν αλλού το περιεχόμενο. Στη συνέχεια ήρθε το DVR και οι θεατές συνήθισαν το fast-forward στη διάρκεια των διαφημιστικών μηνυμάτων. Και στη συνέχεια ήρθαν οι δημοφιλείς υπηρεσίες ροής χωρίς διαφήμιση.

Έτσι, ναι, μερικά πράγματα έχουν αλλάξει. Και, όπως σημειώνει ο αναλυτής Greg Scoblete της DTC, η κατακερματισμένη πλέον αγορά διανομής δυσκολεύει την εύρεση του συνόλου του επιθυμητού περιεχομένου σε ένα σημείο. Αυτό μπορεί να είναι μία ευκαιρία για τους one-stop shop παρόχους παράνομων υπηρεσιών. Σε αντίθεση με το παρελθόν, τα εμπόδια για τους καταναλωτές δεν είναι πλέον τόσο μεγάλα, αν δεν τους ενοχλεί να καταναλώνουν παρανόμως αποκτημένο υλικό.

Η επίπτωση είναι ότι οι καταναλωτές έχουν τώρα μια πιο αποδεκτή επιλογή μαύρης αγοράς. Εξάλλου, αρκετοί έχουν υιοθετήσει τις νέες δυνατότητες ροής, λόγω των χαμηλότερων τιμών και της on-demand ευκολίας.

Μία μικρή δόση διαφημιστικών και προωθητικών μηνυμάτων κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μεταφέρει τους συνδρομητές των υπηρεσιών συνεχούς ροής στη μαύρη αγορά, αλλά εάν η γενική εμπειρία από το διαδίκτυο (χωρίς λογισμικό ad-blocking για τον αποκλεισμό των διαφημίσεων ή την βελτιστοποίηση των προγραμμάτων περιήγησης) δίνει κάποια εικόνα, μπορεί να δούμε μια εξέγερση.

Οι πάροχοι υπηρεσιών ροής εξακολουθούν να πειραματίζονται με τα επιχειρηματικά μοντέλα και τη δομή των τιμών. Το εγγύς μέλλον θα φέρει υψηλότερο κόστος συνδρομής, ενδεχομένως λιγότερο περιεχόμενο και νέες δράσεις δημιουργίας εσόδων. Οι θεατές θα επαναστατήσουν; Μείνετε συντονισμένοι!

http://www.dtcreports.com/weeklyriff/2018/12/27/will-viewers-rebel-against-video-streaming-changes/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS VMAT3424AT

Η αγορά σήμερα

14-01-2019

NEDIS VMAT3424AT

HDMI Matrix Switch 6 θυρών με λειτουργία EDID και υποστήριξη 4K/2K & 3D Συνδέστε 2 διαφορετικές συσκευές HDMI, όπως κονσόλες παιχνιδιών ή Blu-ray players, σε 4 διαφορετικές οθόνες. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την κάθε είσοδο σε συγκεκριμένη έξοδο, χειροκίνητα ή με το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται. Το NEDIS VMAT3424AT διαθέτει...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Τεύχος 124

19-12-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα λίγο πριν από τις γιορτές το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, με ένα «αθλητικό ρεπορτάζ» του Νίκου Μποζιονέλου για την ομάδα Novasports Running Team, και την ιστορία της, και μία συνέντευξη με τον Περικλή Ιακωβάκη, αρχηγό της ομάδας! Στα θέματα του νέου τεύχους μπορούμε να διαβάσουμε ένα αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση BISS, και τα κλειδιά με τα οποία «ανοίγουν» στις οθόνες! Τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων της δορυφορικής λήψης. Η αποκρυπτογράφησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή στο δορυφορικό δέκτη κατάλληλων BISS κλειδιών που ξεκλειδώνουν την εικόνα του...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.