Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 | 14:55

Greek Start Up System Scales Up - Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας

Las Vegas, 10 Ιανουαρίου 2019. Η ελληνική επιχειρηματική τεχνολογία βρίσκεται στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας του κόσμου, στη CES2019 στο Las Vegas. H ελληνική αποστολή συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Las Vegas, 10 Ιανουαρίου 2019. Η ελληνική επιχειρηματική τεχνολογία βρίσκεται στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας του κόσμου, στη CES2019 στο Las Vegas.
H ελληνική αποστολή συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
 
Το ελληνικό περίπτερο βρίσκεται στο Eureka Park ανάμεσα σε 1200 startups από 40 χώρες. Οι ελληνικές Startups:
SpotlightPOS: H εταιρεία προσφέρει μια λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στον χώρο του HORECA με ανέπαφες πληρωμές και wallet.
Ridemind: H Startup προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
OramaVR: Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ακριβείας – υψηλού επιπέδου, η οποία απευθύνεται σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR).
TEKMON: Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.
CityCrop: Η Startup προσφέρει ένα μικρό θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια βοτάνων, φρούτων και λαχανικών μέσω υδροπονίας.
Norbloc: Δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τις τράπεζες.
PlantBox: Μία φορητή τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως.
Robotics Academy: Ακαδημία εκπαιδευτικής ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Bubbllz: Προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσβασης και επιβράβευσης micro-influencers για εταιρείες.
Oviview: Μια πλατφόρμα επιλογής υποψηφίων μέσω σύντομων συνεντεύξεων βίντεο.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε τα εξής:

«Ο Οργανισμός Enterprise Greece στηρίζει την προσπάθεια νέων ταλαντούχων Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και τα προϊόντα τους σε μεγάλες εκθέσεις του κλάδου, όπως η CES που διεξάγεται τώρα στο Λας Βεγκας και που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. Αποσκοπώντας εκτός από την προώθηση των παραδοσιακών προιόντων και υπηρεσιών και στην προβολή των ελληνικών καινοτόμων ιδεών, ο Οργανισμός υποστηρίζει έμπρακτα  την προσπάθειa των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας να δικτυωθούν με διεθνείς εταιρείες ώστε να επιτύχουν να συνάψουν στρατηγικές συνεργασίες που θα συμβάλλουν στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης. Συγχαρητήρια στους εκθέτες μας».

Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας δήλωσε: «Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο αποδεικνύει τόσο με την ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρείχε στην ελληνική αποστολή στη CES, όσο και τη συνεργασία με τους φορείς και το start-up οικοσύστημα με ουσιαστικό τρόπο τον σαφή προσανατολισμό του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και διείσδυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές με έμφαση σε εκείνη των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος της Helexpo για τη διοργάνωση του θεματικού πάρκου «Digital Greece» σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε τα εξής: «Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο. Η δομημένη στρατηγική του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥπΨΗΠΤΕ) για την υποστήριξη της ελληνικής startup κοινότητας έλαβε σάρκα και οστά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην 83η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώθηκε το περίπτερο 12 #DigitalGreece και το Υπουργείο φιλοξένησε 128 startuppers. Συνεχίστηκε με τη διοργάνωση συνάντησης των 128 startuppers του #DigitalGreece με τον Υπουργό, Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη. Το περίπτερο 12 #DigitalGreece θα είναι παρόν, πλέον, σε όλες τις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις της Helexpo. Η αρχή έγινε με τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Philoxenia (9-11/11/18), στην οποία φιλοξενήθηκαν 16 startups του τουριστικού τομέα. Οι δράσεις υποστήριξης των startuppers παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση το 2019. Το αύριο, σήμερα για όλους... έρχεται».

Δελτίο Τύπου

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.