Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 | 12:43

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε το νέο πλάνο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πλάνο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT) που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος τον επόμενο μήνα και να ολοκληρωθεί πριν από τις 30 Ιουνίου 2020. Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου DTT, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει να αποδεσμεύσουν την τρέχουσα ζώνη συχνοτήτων από 694-790 MHz προς όφελος των υπηρεσιών 5G...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πλάνο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT) που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος τον επόμενο μήνα και να ολοκληρωθεί πριν από τις 30 Ιουνίου 2020.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου DTT, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει να αποδεσμεύσουν την τρέχουσα ζώνη συχνοτήτων από 694-790 MHz προς όφελος των υπηρεσιών 5G και να χρησιμοποιήσουν τη ζώνη 470-694 MHz, στα κανάλια UHF από 21 έως 48. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τρέχουσες 8 ψηφιακές πολυπλεξίες (RGE1, RGE2, MPE1, MPE2, MPE3, MPE4, MPE5 και MAUT) και θα διατηρήσουν την κάλυψη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο - αλλά η μετάβαση σε ανάλυση HD θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Το νέο σχέδιο DTT προβλέπει ότι κάθε ψηφιακή πολυπλεξία θα έχει χωρητικότητα 4 καναλιών HD. Επιβάλλει σε όλους τους κατασκευαστές δεκτών επίγειας ψηφιακής λήψης να διαθέτουν στο εμπόριο συσκευών με υποστήριξη HD από τον έκτο μήνα μετά την έγκριση του βασιλικού διατάγματος, ενώ οι ισχυρότερες από αυτές θα πρέπει να ενσωματώνουν λειτουργίες λήψης UHD και DVB-T2 καθώς και υποστήριξη υπηρεσιών HbbTV. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να προσδιορίζουν με σαφήνεια τις προδιαγραφές των STB για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση.

Η ισπανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με το νέο πλάνο εξασφαλίζεται η συνέχεια της DTT μέχρι το 2030, όμως στο πλάνο δεν προβλέπεται επιδότηση για τη μετάβαση, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αφού στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ.

https://advanced-television.com/2019/01/23/spain-approves-new-dtt-plan/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.