24/01/2019

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε το νέο πλάνο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πλάνο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT) που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος τον επόμενο μήνα και να ολοκληρωθεί πριν από τις 30 Ιουνίου 2020. Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου DTT, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει να αποδεσμεύσουν την τρέχουσα ζώνη συχνοτήτων από 694-790 MHz προς όφελος των υπηρεσιών 5G...

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πλάνο για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT) που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος τον επόμενο μήνα και να ολοκληρωθεί πριν από τις 30 Ιουνίου 2020.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου DTT, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει να αποδεσμεύσουν την τρέχουσα ζώνη συχνοτήτων από 694-790 MHz προς όφελος των υπηρεσιών 5G και να χρησιμοποιήσουν τη ζώνη 470-694 MHz, στα κανάλια UHF από 21 έως 48. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τρέχουσες 8 ψηφιακές πολυπλεξίες (RGE1, RGE2, MPE1, MPE2, MPE3, MPE4, MPE5 και MAUT) και θα διατηρήσουν την κάλυψη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο - αλλά η μετάβαση σε ανάλυση HD θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Το νέο σχέδιο DTT προβλέπει ότι κάθε ψηφιακή πολυπλεξία θα έχει χωρητικότητα 4 καναλιών HD. Επιβάλλει σε όλους τους κατασκευαστές δεκτών επίγειας ψηφιακής λήψης να διαθέτουν στο εμπόριο συσκευών με υποστήριξη HD από τον έκτο μήνα μετά την έγκριση του βασιλικού διατάγματος, ενώ οι ισχυρότερες από αυτές θα πρέπει να ενσωματώνουν λειτουργίες λήψης UHD και DVB-T2 καθώς και υποστήριξη υπηρεσιών HbbTV. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να προσδιορίζουν με σαφήνεια τις προδιαγραφές των STB για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση.

Η ισπανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με το νέο πλάνο εξασφαλίζεται η συνέχεια της DTT μέχρι το 2030, όμως στο πλάνο δεν προβλέπεται επιδότηση για τη μετάβαση, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αφού στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ.

https://advanced-television.com/2019/01/23/spain-approves-new-dtt-plan/

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.