31/01/2019

Η Arianespace προετοιμάζεται για την εκτόξευση του Hellas Sat 4 στις 5 Φεβρουαρίου

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η Arianespace σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη της αποστολή για το νέο έτος. Στις 5 Φεβρουαρίου, πύραυλος Ariane 5 θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας στο Κουρού για να τοποθετήσει σε τροχιά δύο τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους: Τον από κοινού δορυφόρο Saudi Geostationary Satellite 1/Hellas Sat 4...

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η Arianespace σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη της αποστολή για το νέο έτος.

Στις 5 Φεβρουαρίου, πύραυλος Ariane 5 θα εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας στο Κουρού για να τοποθετήσει σε τροχιά δύο τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους: Τον από κοινού δορυφόρο Saudi Geostationary Satellite 1/Hellas Sat 4 για λογαριασμό των KACST και Hellas Sat, και τον δορυφόρ GSAT-31 για την ινδική διαστημική υπηρεσία ISRO αντίστοιχα.

Το ωφέλιμο φορτίο "Saudi Geostationary Satellite 1" θα παρέχει προηγμένες υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω στενής δέσμης Ka-band, για λογαριασμό της KACST καθώς και ασφαλείς επικοινωνίες για το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου. Ταυτόχρονα, ο Hellas Sat 4 θα παρέχει προηγμένες περιφερειακές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες μέσω της Ku-band για λογαριασμό της θυγατρικής της Arabsat, Hellas Sat, ελληνικού και κυπριακού δορυφορικού φορέα που εξυπηρετεί περισσότερα από τρία εκατομμύρια νοικοκυριά με υπηρεσίες άμεσης δορυφορικής τηλεοπτικής λήψης (DTH).

https://www.telesatellite.com/actu/52789-arianespace-prepare-sa-premiere-mission-de-annee.html

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.