Ειδήσεις . News
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 | 13:28

Το τέλος του 2018 βρήκε την Ιταλία με 421 εθνικά κανάλια

Συνολικά 421 εθνικά τηλεοπτικά κανάλια ήταν διαθέσιμα στην Ιταλία στα τέλη του 2018, που ανήκαν σε 128 ομίλους μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με έρευνα της Confindustria Radio Televisioni. Ο αριθμός περιλαμβάνει τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν από δορυφόρο, την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT), χρονικά μετατοπισμένα κανάλια (time-shifted), HD, 3D, 4K, PPV, και τα λεγόμενα προσωρινά κανάλια.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Συνολικά 421 εθνικά τηλεοπτικά κανάλια ήταν διαθέσιμα στην Ιταλία στα τέλη του 2018, που ανήκαν σε 128 ομίλους μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με έρευνα της Confindustria Radio Televisioni.

Ο αριθμός περιλαμβάνει τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν από δορυφόρο, την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT), χρονικά μετατοπισμένα κανάλια (time-shifted), HD, 3D, 4K, PPV, και τα λεγόμενα προσωρινά κανάλια.

Οι ιταλικοί όμιλοι μέσων ενημέρωσης διαθέτουν 360 τηλεοπτικά κανάλια, από τα οποία 129 διανέμονται μέσω της πλατφόρμας DTT και 307 μέσω δορυφόρου (δωρεάν και συνδρομητικά). Υπάρχουν 31 εκδόσεις με μετατόπιση χρόνου (+1, +24) και 35 υπηρεσίες PPV. Η συνολική προσφορά μητρικών τηλεοπτικών καναλιών (εξαιρουμένων των διπλών εκδόσεων καναλιών HD και των καναλιών μετατόπισης χρόνου) ανέρχεται σε 216.

Από το σύνολο των καναλιών, τα 138 είναι FTA (διαθέσιμα σε DTT και TivùSat) και 222 συνδρομητικά. Υπήρχαν 112 κανάλια HD (31% του συνόλου), εκ των οποίων τα 13 είναι εγγενή (μόνο HD).

Οι μεγαλύτεροι όμιλοι μέσων ενημέρωσης, που έχουν παρουσία σε όλες τις τεχνολογικές πλατφόρμες είναι η Sky Italia (115 κανάλια), η Mediaset (36), η RAI (26), η Discovery Italia (26) και η Fox Italia (22). Οι πέντε πρώτοι όμιλοι εκπέμπουν 225 τηλεοπτικά κανάλια, ή το 65% του συνόλου.

Στην πλατφόρμα DTT, οι ηγέτες είναι η Mediaset με 27 τηλεοπτικά κανάλια, ακολουθούμενα από την RAI (19), την Sky Italia (14) και την Discovery Italia (11).

Η Mediaset μείωσε την παρουσία της στην DTT από 42 σε 27 τηλεοπτικά κανάλια μετά τη σμίκρυνση της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας Premium. Από την άλλη πλευρά, η Sky Italia ενίσχυσε την παρουσία της από 3 σε 14 τηλεοπτικά κανάλια.

Η πλατφόρμα DTT συνέχισε να προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, με τη δρομολόγηση 8 νέων τηλεοπτικών καναλιών το 2018 (Zelig TV, Motor Trend, IBox65, IBox.it, Οικονομία Pop, Deejay TV, Virgin Radio TV και Rete 4 HD).

Στη μετάδοση μέσω δορυφόρων, η Sky Italia εξακολουθεί να κυριαρχεί με 115 τηλεοπτικά κανάλια, μπροστά από τις RAI (26), Mediaset (26), Discovery Italia (24) και Fox Italia (22). Πολλά από τα κανάλια (76) εκπέμπονται επίσης και από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTT).

Όσον αφορά τον προγραμματισμό, τα κανάλια για τις τηλεοπτικές σειρές και ταινίες αντιπροσωπεύουν το 27% του συνόλου, ενώ ακολουθούν η ψυχαγωγία (17%), το ποδόσφαιρο (9%) και τα παιδικά προγράμματα (9%).

https://advanced-television.com/2019/03/04/italy-ends-2018-with-421-national-tv-channels/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.