Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 | 12:03

Χρηματοδότηση 21,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω των EAA & Norway Grants για πράσινη και γαλάζια οικονομία

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να αναπτύξουν νέες καινοτομίες ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους προκειμένου για να κάνουν την επιχείρησή τους περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον να ταξιδέψουν στη Νορβηγία με τα έξοδα καλυμμένα για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με Νορβηγικές επιχειρήσεις, απευθύνει η νορβηγική πρεσβεία.

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να αναπτύξουν νέες καινοτομίες ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους προκειμένου για να κάνουν την επιχείρησή τους περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον να ταξιδέψουν στη Νορβηγία με τα έξοδα καλυμμένα για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με Νορβηγικές επιχειρήσεις, απευθύνει η νορβηγική πρεσβεία.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που θα επιλεγούν θα ταξιδέψουν στο Όσλο για να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τη «Πράσινη Βιομηχανική Καινοτομία, τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας και τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες».

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για συγκεκριμένες ευκαιρίες χρηματοδότησης συνεταιρικών έργων καθώς και για την πλατφόρμα αντιστοίχισης δυνητικών εταίρων για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων ΕΟΧ και Νορβηγίας (EEA & Norway Grants).

Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων των EAA & Norway Grants (Χρηματοδότηση από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, δηλαδή Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) ονομάζεται «Business Innovation in Greece» θα λανσαριστεί στις 27 Μαρτίου στη χώρα μας.

Το Business Innovation Norway in Greece έχει ως στόχο την στήριξη του ιδιωτικού τομέα και για τον λόγο αυτό θα προσφέρει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 21.500.000 ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης βιομηχανίας, της γαλάζιας / θαλάσσιας / ναυτιλιακής οικονομίας και των ΤΠΕ.

Νορβηγός πρέσβης: μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μέσω της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μια κρίσιμη φάση αναδιάρθρωσης της οικονομίας της, πολλές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το νέο πρόγραμμα των EEA & Norway Grants θα προσφέρει χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις. Βλέπουμε μεγάλες ανάγκες αλλά και μεγάλες δυνατότητες σε αυτό τον κλάδο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μέσω της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρησεων», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νορβηγός Πρέσβης στην Ελλάδα, Jorn Gjelstad.

Οι επιχορηγήσεις παρέχονται από τις χώρες του ΕΟΧ (EEA) μέσω μιας μη γραφειοκρατικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Διαχειριστής κι αποκλειστικός αρμόδιος για την αξιολόγηση, επιλογή και εποπτεία των έργων καθόλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος καθώς και για την εκταμίευση της χρηματοδότησης είναι ο οργανισμός Innovation Norway.

«Η ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης εξαρτάται από την ικανότητά της να ενσωματώσει την καινοτομία στις μεθόδους, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στην καινοτομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για να εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά κάνοντας την επιχείρησή τους πιο φιλική στο περιβάλλον. Με την χρηματοδότηση αυτή θα μπορέσουν να εφαρμόσουν λύσεις ICT στην παραγωγική τους διαδικασία ή να εμπορευματοποιήσουν τα ήδη αναπτυγμένα προϊόντα κι υπηρεσίες τους. Η καινοτομία μπορεί να έχει εφαρμογή σε τοπικό, κλαδικό, εθνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κυρία Anne Lise Rognlidalen, Επιφαλής του Προγράμματος για την Ελλάδα του Innovation Norway.

Μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να λάβει χρηματοδότηση για το 50% του κόστους υλοποίησης του υποβληθέντος έργου, ενώ μια μεγάλη επιχείρηση θα λάβει κάτω του 50%. Το εύρος της χρηματοδότησης που μπορεί να αιτηθεί μια μεγάλη επιχείρηση είναι από 200.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ ανά έργο, ωστόσο στην περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το ποσό κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000.

«Η χρηματοδότηση απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις, ωστόσο οι επιχειρήσεις που έχουν συνεργάτη σε μια από τις δωρήτριες χώρες θα λάβουν πρόσθετη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων τους» συμπληρώνει η κα. Rognlidalen. «Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση δικτύωσης, ώστε να δώσουμε στις επιχειρήσεις της Ελλάδας την ευκαιρία να συναντήσουν επιχειρήσεις της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες της αγοράς αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας» .

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση για να ταξιδέψουν στο Όσλο μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα:

https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/greece–business-development-innovation-and-smes/

Το πρόγραμμα και η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσουν στον Πειραιά στις 27 Μαρτίου.

Ο οργανισμός Innovation Norway, διαχειριστής των κονδυλίων, θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης για να ενημερώσει για τις ευκαιρίες που προσφέρουν αυτές οι χρηματοδοτήσεις στις εκεί ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι σχετικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν. Για περισσότερες πληροφορίες,μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με την κ. Anne Lise Rognlidalen στη διεύθυνση: : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.euractiv.gr/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.