Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 | 12:03

Χρηματοδότηση 21,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω των EAA & Norway Grants για πράσινη και γαλάζια οικονομία

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να αναπτύξουν νέες καινοτομίες ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους προκειμένου για να κάνουν την επιχείρησή τους περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον να ταξιδέψουν στη Νορβηγία με τα έξοδα καλυμμένα για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με Νορβηγικές επιχειρήσεις, απευθύνει η νορβηγική πρεσβεία.

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να αναπτύξουν νέες καινοτομίες ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους προκειμένου για να κάνουν την επιχείρησή τους περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον να ταξιδέψουν στη Νορβηγία με τα έξοδα καλυμμένα για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με Νορβηγικές επιχειρήσεις, απευθύνει η νορβηγική πρεσβεία.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που θα επιλεγούν θα ταξιδέψουν στο Όσλο για να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τη «Πράσινη Βιομηχανική Καινοτομία, τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας και τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες».

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για συγκεκριμένες ευκαιρίες χρηματοδότησης συνεταιρικών έργων καθώς και για την πλατφόρμα αντιστοίχισης δυνητικών εταίρων για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων ΕΟΧ και Νορβηγίας (EEA & Norway Grants).

Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων των EAA & Norway Grants (Χρηματοδότηση από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, δηλαδή Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) ονομάζεται «Business Innovation in Greece» θα λανσαριστεί στις 27 Μαρτίου στη χώρα μας.

Το Business Innovation Norway in Greece έχει ως στόχο την στήριξη του ιδιωτικού τομέα και για τον λόγο αυτό θα προσφέρει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 21.500.000 ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης βιομηχανίας, της γαλάζιας / θαλάσσιας / ναυτιλιακής οικονομίας και των ΤΠΕ.

Νορβηγός πρέσβης: μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μέσω της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μια κρίσιμη φάση αναδιάρθρωσης της οικονομίας της, πολλές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το νέο πρόγραμμα των EEA & Norway Grants θα προσφέρει χρηματοδότηση σε ελληνικές επιχειρήσεις. Βλέπουμε μεγάλες ανάγκες αλλά και μεγάλες δυνατότητες σε αυτό τον κλάδο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά μέσω της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρησεων», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νορβηγός Πρέσβης στην Ελλάδα, Jorn Gjelstad.

Οι επιχορηγήσεις παρέχονται από τις χώρες του ΕΟΧ (EEA) μέσω μιας μη γραφειοκρατικής διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. Διαχειριστής κι αποκλειστικός αρμόδιος για την αξιολόγηση, επιλογή και εποπτεία των έργων καθόλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος καθώς και για την εκταμίευση της χρηματοδότησης είναι ο οργανισμός Innovation Norway.

«Η ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης εξαρτάται από την ικανότητά της να ενσωματώσει την καινοτομία στις μεθόδους, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στην καινοτομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για να εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά κάνοντας την επιχείρησή τους πιο φιλική στο περιβάλλον. Με την χρηματοδότηση αυτή θα μπορέσουν να εφαρμόσουν λύσεις ICT στην παραγωγική τους διαδικασία ή να εμπορευματοποιήσουν τα ήδη αναπτυγμένα προϊόντα κι υπηρεσίες τους. Η καινοτομία μπορεί να έχει εφαρμογή σε τοπικό, κλαδικό, εθνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κυρία Anne Lise Rognlidalen, Επιφαλής του Προγράμματος για την Ελλάδα του Innovation Norway.

Μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να λάβει χρηματοδότηση για το 50% του κόστους υλοποίησης του υποβληθέντος έργου, ενώ μια μεγάλη επιχείρηση θα λάβει κάτω του 50%. Το εύρος της χρηματοδότησης που μπορεί να αιτηθεί μια μεγάλη επιχείρηση είναι από 200.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ ανά έργο, ωστόσο στην περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το ποσό κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000.

«Η χρηματοδότηση απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις, ωστόσο οι επιχειρήσεις που έχουν συνεργάτη σε μια από τις δωρήτριες χώρες θα λάβουν πρόσθετη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων τους» συμπληρώνει η κα. Rognlidalen. «Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση δικτύωσης, ώστε να δώσουμε στις επιχειρήσεις της Ελλάδας την ευκαιρία να συναντήσουν επιχειρήσεις της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες της αγοράς αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας» .

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση για να ταξιδέψουν στο Όσλο μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα:

https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/greece–business-development-innovation-and-smes/

Το πρόγραμμα και η ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσουν στον Πειραιά στις 27 Μαρτίου.

Ο οργανισμός Innovation Norway, διαχειριστής των κονδυλίων, θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης για να ενημερώσει για τις ευκαιρίες που προσφέρουν αυτές οι χρηματοδοτήσεις στις εκεί ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι σχετικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν. Για περισσότερες πληροφορίες,μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με την κ. Anne Lise Rognlidalen στη διεύθυνση: : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.euractiv.gr/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.