Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
winlink | 25-February-2020 | 10:53:25

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 25-February-2020 | 10:04:25

Δορυφορικές λήψεις γενικά
tasos.cz | 25-February-2020 | 9:08:25

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ΣΠΥΡΟΣ-ΔΥΤ.ΦΘΙΩΤΙΔΑ | 25-February-2020 | 8:31:25

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
speed-jim | 25-February-2020 | 7:50:25

Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 | 12:27

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ώθησε τις πωλήσεις των τηλεοράσεων στα 221 εκατομμύρια μονάδες το 2018

Η παγκόσμια αγορά τηλεοπτικών συσκευών αυξήθηκε κατά 2,9% το 2018, φθάνοντας τα 221 εκατομμύρια μονάδες, λόγω της αύξησης των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς πολλοί καταναλωτές αναβάθμισαν τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Οι αποστολές τηλεοράσεων με πλούσια χαρακτηριστικά συνέχισαν να αυξάνονται...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η παγκόσμια αγορά τηλεοπτικών συσκευών αυξήθηκε κατά 2,9% το 2018, φθάνοντας τα 221 εκατομμύρια μονάδες, λόγω της αύξησης των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς πολλοί καταναλωτές αναβάθμισαν τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Οι αποστολές τηλεοράσεων με πλούσια χαρακτηριστικά συνέχισαν να αυξάνονται. Έτσι, το τέταρτο τρίμηνο του 2018, και για πρώτη φορά, περισσότερο από το ήμισυ όλων των αποστολών ήταν τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας (UHD) και τα μεγέθη οθόνης εξακολούθησαν να διογκώνονται, σύμφωνα με την IHS Markit.

"Τα μεγέθη της οθόνης της τηλεόρασης εξακολουθούν να αυξάνονται τουλάχιστον κατά μία ίντσα το χρόνο κατά μέσο όρο", δήλωσε ο Paul Gray, διευθυντής έρευνας, της IHS Markit.

"Ειδικότερα, η Δυτική Ευρώπη και η Λατινική Αμερική ξεπέρασαν αυτό το σημείο αναφοράς το 2018. Με την πτώση των τιμών των πάνελ LCD, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται σαφώς περισσότερο για την αναβάθμιση σε μέγεθος, παρά να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα. Ακόμη και στην Ιαπωνία, όπου οι καταναλωτές ήταν απρόθυμοι να αγοράσουν μεγάλες τηλεοράσεις, το μέσο μέγεθος της οθόνης αυξήθηκε σε ετήσια βάση."

Οι αποστολές τηλεοράσεων UHD έφτασαν τα 99 εκατομμύρια μονάδες, προωθούμενες από τα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης. Η Κίνα οδήγησε την παγκόσμια αγορά με 30,1 εκατομμύρια τηλεοράσεις που απεστάλησαν το 2018, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική με 24,7 εκατομμύρια. Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των τηλεοράσεων στη Δυτική Ευρώπη που απεστάλησαν, ήταν με ανάλυση UHD το τέταρτο τρίμηνο του 2018, το μεγαλύτερο μερίδιο σε οποιαδήποτε παγκόσμια περιοχή. Οι αποστολές τηλεοράσεων 8Κ έφτασαν μόλις τιςς 18.600 παγκοσμίως το 2018.

"Το ξεκίνημα ενός καναλιού 8K από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Ιαπωνίας, NHK, ήταν ένα σημαντικό ορόσημο πέρυσι, το οποίο οδήγησε σε επιτάχυνση των αποστολών τηλεοράσεων 8K στην Ιαπωνία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018", δήλωσε ο Gray.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν UHD μέσω υπηρεσιών συνεχούς ροής συνεχίζουν να αυξάνονται σε όγκο στις αποστολές το 2018. Περισσότερες από τα τρία τέταρτα των τηλεοράσεων που αποστάλθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2018 ήταν έξυπνες τηλεοράσεις. Στη Βόρεια Αμερική, περισσότερες από το 85% όλων των τηλεοράσεων ήταν έξυπνες τηλεοράσεις, ένα ποσοστό κατά 10 μονάδες υψηλότερο από το προηγούμενο έτος.

Με τις αποστολές ρεκόρ στην Ιαπωνία και τη Δυτική Ευρώπη, οι αποστολές τηλεοράσεων OLED έφτασαν τις 900.000 το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Χάρη στον αυξανόμενο ανταγωνισμό, οι τηλεοράσεις OLED μεγάλης οθόνης των 55 ιντσών κατέκτησαν νέα επίπεδα οικονομικής προσιτότητας στη Δυτική Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, οι αποστολές τηλεοράσεων OLED στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 26%, σε ετήσια βάση, εν μέρει λόγω της επιθετικής μείωσης των τιμών στα πολύ μεγάλα μεγέθη τηλεοράσεων LCD.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMIKO PLN-502

Η αγορά σήμερα

25-02-2020

AMIKO PLN-502

Σε διαθεσιμότητα από την εταιρία Astra Sat το PLC kit PLN-502 της Amiko. Πρόκειται για ένα ζεύγος μονάδων Powerline που συνδέονται απευθείας σε πρίζες ρεύματος και μέσω της υπάρχουσας καλωδίωσης δημιουργούν ένα δίκτυο μεταφοράς δεδομένων. Είναι ένα ιδανικό kit για την αναμετάδοση του internet σε δωμάτια σπιτιών...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Τεύχος 138

18-02-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχει αποκτήσει σήμερα γιγαντιαίο μέγεθος, καθώς εταιρίες-κολοσσοί των streaming μεταδόσεων επενδύουν τεράστια ποσά με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους πελάτες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μια κατηγορία περιεχομένου με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον πλανήτη κι εμείς συγκεντρώσαμε για να σας παρουσιάσουμε 25 από τις καλύτερες που μπορείτε να παρακολουθήσετε εντός της ελληνικής επικράτειας μέσα από τα Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video και Disney+. Η καναδέζικη Tvi...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.