Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 | 13:57

Αυστραλιανός συνελήφθη για την πώληση ενός εκατομμυρίου κλεμμένων κωδικών πρόσβασης σε Netflix, Spotify, Hulu

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο στο Σίδνεϋ, ο οποίος φέρεται να κέρδισε AU$ 300.000 (€187.000) πουλώντας κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες όπως οι Netflix, Spotify, Hulu, PSN και Origin. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από μια διεθνή έρευνα για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο στο Σίδνεϋ, ο οποίος φέρεται να κέρδισε AU$ 300.000 (€187.000) πουλώντας κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες όπως οι Netflix, Spotify, Hulu, PSN και Origin.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από μια διεθνή έρευνα για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) και το FBI, που αφορούσε κλεμμένα διαπιστευτήρια πρόσβασης σε υπηρεσίες online, από πελάτες στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν το FBI απέστειλε πληροφορίες στην αυστραλιανή αστυνομία AFP τον Μάιο του 2018 που αφορούσαν έναν ιστότοπο δημιουργίας λογαριασμών, με ονομασία WickedGen.com.

Το WickedGen λειτούργησε περίπου για δύο χρόνια και πωλούσε κλεμμένα στοιχεία λογαριασμών για υπηρεσίες ηλεκτρονικής συνδρομής, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Spotify και Hulu. Τα στοιχεία των λογαριασμών είχαν αποκτηθεί μέσω κυβερνοεπιθέσεων τύπου credential stuffing, όπου μια λίστα με ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης που είχαν ήδη κλαπεί ή διαρρεύσει, ξαναχρησιμοποιήθηκαν και πωλήθηκαν για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Οι λεπτομέρειες των λογαριασμών αυτών ανήκαν σε ανυποψίαστα θύματα από την Αυστραλία και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 12 Μαρτίου 2019, η AFP εκτέλεσε ένταλμα έρευνας στο Dee Why, στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϋ. Ηλεκτρονικά υλικά και ποσότητες κρυπτονομισμάτων κατασχέθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Πριν από το κλείσιμο του WickedGen, ο ιστότοπος είχε ανακοινώσει ότι είχε πάνω από 120.000 χρήστες και σχεδόν ένα εκατομμύριο σετ με στοιχεία λογαριασμών. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο διαχειριστής του WickedGen κέρδσε κατ 'εκτίμηση 300,000 δολάρια Αυστραλία από τις πωλήσεις των κλεμμένων λογαριασμών μέσω αυτού του ιστοτόπου και άλλους παρόμοιους ιστότοπους που εντοπίστηκαν κατά την πορεία των ερευνών.

https://www.broadbandtvnews.com/2019/03/14/australian-man-arrested-for-selling-one-million-netflix-spotify-hulu-passwords/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.