Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 | 13:57

Αυστραλιανός συνελήφθη για την πώληση ενός εκατομμυρίου κλεμμένων κωδικών πρόσβασης σε Netflix, Spotify, Hulu

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο στο Σίδνεϋ, ο οποίος φέρεται να κέρδισε AU$ 300.000 (€187.000) πουλώντας κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες όπως οι Netflix, Spotify, Hulu, PSN και Origin. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από μια διεθνή έρευνα για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο στο Σίδνεϋ, ο οποίος φέρεται να κέρδισε AU$ 300.000 (€187.000) πουλώντας κωδικούς πρόσβασης για υπηρεσίες όπως οι Netflix, Spotify, Hulu, PSN και Origin.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από μια διεθνή έρευνα για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) και το FBI, που αφορούσε κλεμμένα διαπιστευτήρια πρόσβασης σε υπηρεσίες online, από πελάτες στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν το FBI απέστειλε πληροφορίες στην αυστραλιανή αστυνομία AFP τον Μάιο του 2018 που αφορούσαν έναν ιστότοπο δημιουργίας λογαριασμών, με ονομασία WickedGen.com.

Το WickedGen λειτούργησε περίπου για δύο χρόνια και πωλούσε κλεμμένα στοιχεία λογαριασμών για υπηρεσίες ηλεκτρονικής συνδρομής, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Spotify και Hulu. Τα στοιχεία των λογαριασμών είχαν αποκτηθεί μέσω κυβερνοεπιθέσεων τύπου credential stuffing, όπου μια λίστα με ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης που είχαν ήδη κλαπεί ή διαρρεύσει, ξαναχρησιμοποιήθηκαν και πωλήθηκαν για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Οι λεπτομέρειες των λογαριασμών αυτών ανήκαν σε ανυποψίαστα θύματα από την Αυστραλία και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 12 Μαρτίου 2019, η AFP εκτέλεσε ένταλμα έρευνας στο Dee Why, στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϋ. Ηλεκτρονικά υλικά και ποσότητες κρυπτονομισμάτων κατασχέθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Πριν από το κλείσιμο του WickedGen, ο ιστότοπος είχε ανακοινώσει ότι είχε πάνω από 120.000 χρήστες και σχεδόν ένα εκατομμύριο σετ με στοιχεία λογαριασμών. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο διαχειριστής του WickedGen κέρδσε κατ 'εκτίμηση 300,000 δολάρια Αυστραλία από τις πωλήσεις των κλεμμένων λογαριασμών μέσω αυτού του ιστοτόπου και άλλους παρόμοιους ιστότοπους που εντοπίστηκαν κατά την πορεία των ερευνών.

https://www.broadbandtvnews.com/2019/03/14/australian-man-arrested-for-selling-one-million-netflix-spotify-hulu-passwords/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Η αγορά σήμερα

17-05-2019

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Ο πολύ επιτυχημένος εκτυπωτής επαγγελματικής σήμανσης εγκαταστάσεων BRADY BMP21Plus αναβαθμίστηκε στη version 2.0 και έγινε ακόμη καλύτερος. Ο εκτυπωτής σήμανσης εγκαταστάσεων διαθέτει πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα κεφαλαία, μικρά και με τόνους. Περιλαμβάνει επιπλέον σύμβολα (συνολικά 215) για ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές, εργαστηριακές σημάνσεις, ενώ επίσης εκτυπώνει Barcode 39...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.