Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 | 11:05

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κουβέιτ στους τομείς των ΜΜΕ και οπτικοακουστικών παραγωγών

Συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης στους τομείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των οπτικοακουστικών παραγωγών υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδος και του Κουβέιτ, στο πλαίσιο της 1ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κουβέιτ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 13-15 Μαρτίου 2019.

Συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης στους τομείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των οπτικοακουστικών παραγωγών υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδος και του Κουβέιτ, στο πλαίσιο της 1ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κουβέιτ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 13-15 Μαρτίου 2019.  

Την συμφωνία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης υπέγραψε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος και για την κυβέρνηση του Κουβέιτ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ναΐφ Αλ Χαζράφ.

Στην συμφωνία προβλέπεται ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των ΜΜΕ και της οπτικοακουστικής παραγωγής, επισκέψεις επαγγελματιών από τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και των Πρακτορείων ειδήσεων, των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων των δυο χωρών.  

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παραγωγής και των οπτικοακουστικών έργων (κινηματογράφος, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια και βιντεοπαιχνίδια), λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη νομοθεσία και τα οικονομικά κίνητρα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 1ης ΜΔΕ Ελλάδας-Κουβέιτ, η αντιπροσωπεία του Υ.Ψη.Π.Τ.Ε. με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ.Γιώργο Φλωρεντή, παρουσίασε τους άξονες δραστηριότητας του Υπουργείου και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ψηφιακής πολιτικής και το χώρο του διαστήματος. 

Οι κκ. Κρέτσος και Αλ Χαζράφ τόνισαν  το θετικό αποτύπωμα που αφήνει η συνεργασία στους τομείς των ΜΜΕ και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες τους για στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.