Ειδήσεις . News
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 | 12:54

Επιφυλακτική η Ε.Ι.Ε.Τ. για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου που εξαγγέλθηκαν

Με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και στον υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο. Η Ε.Ι.Ε.Τ., αφού επισημαίνει ότι δεν προσκλήθηκε ποτέ στον διάλογο...

Με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για τα μέτρα στήριξης του έντυπου Τύπου, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και στον υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο.

Η Ε.Ι.Ε.Τ., αφού επισημαίνει ότι δεν προσκλήθηκε ποτέ στον διάλογο που προηγήθηκε της εξαγγελίας των μέτρων στήριξης (όπως και οι άλλες Ενώσεις περιφερειακού, τοπικού και κλαδικού Τύπου), διατηρεί επιφυλάξεις όσον αφορά τα εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης, ενώ διερωτάται γιατί δεν ελήφθησαν υπ' όψιν του Υπουργείου οι προτάσεις που είχαν καταθέσει με σχετικό υπόμνημα οι Ενώσεις.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο περιμέναμε την εξαγγελία των μέτρων ενίσχυσης του έντυπου τύπου, που μας είχε υποσχεθεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Παρ' ότι δεν κληθήκαμε ποτέ να διατυπώσουμε τις θέσεις μας ως Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (όπως και οι άλλες Ενώσεις Ιδιοκτητών), παρ' ότι ζητήσαμε πολλές φορές συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η πρόσφατη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας θεωρούμε ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενίσχυση των περιφερειακών εφημερίδων.

Να τονίσουμε επίσης ότι η Ε.Ι.Ε.Τ., σας είχε αποστείλει εδώ και αρκετό καιρό κοινό υπόμνημα (μαζί με τον ΣΗΠΕ και την ΕΔΙΠΤ), με τις προτάσεις των τριών Ενώσεων για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου, ωστόσο -ως φαίνεται- οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές, με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το σχετικό άρθρο της τροπολογίας που όπως αναφέρεται από το Υπουργείο "διαμορφώνει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου", δεν αποσαφηνίζει το ποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα θα ληφθούν για την ενίσχυση του περιφερειακού έντυπου τύπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία "προβλέπεται η δυνατότητα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανάλογα με την προέλευση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων".

Με βάση τα παραπάνω, αποκρυσταλλωμένη άποψη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων θα έχουμε όταν μας γίνουν γνωστά τα προγράμματα στήριξης, οπότε και θα αποδειχθεί στην πράξη η κυβερνητική βούληση για άμεση και πράγματι αποτελεσματική υλοποίηση.

Για το λόγο αυτό περιμένουμε να μας γίνει γνωστό το περιεχόμενο, οι όροι και τις προϋποθέσεις ένταξης των εφημερίδων στα υπό κατάρτιση προγράμματα, και αναμένουμε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος της Ε.Ι.Ε.Τ. με τα συναρμόδια υπουργεία.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ.

Ο πρόεδρος: Αντώνης Μουντάκης

Ο γενικός γραμματέας: Γιώργος Αμβροσίου

https://www.eiet.gr/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.