Ειδήσεις . News
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 | 14:01

Νομοσχέδιο που απαιτεί τα πραγματικά στοιχεία των χρηστών για σχόλια στο διαδίκτυο, ετοιμάζει η Αυστρία

Δεν είναι μόνο η Κίνα που θέλει να μειώσει την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Η κυβέρνηση της Αυστρίας εισήγαγε ένα σχέδιο νόμου που απαιτεί από τους χρήστες να δίνουν το πραγματικό τους όνομα και τη διεύθυνση στα μεγαλύτερα site, προτού έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν ένα ψευδώνυμο δημόσια, αλλά οι αρχές θα έχουν έναν εύκολο τρόπο να τους βρουν...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Δεν είναι μόνο η Κίνα που θέλει να μειώσει την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Η κυβέρνηση της Αυστρίας εισήγαγε ένα σχέδιο νόμου που απαιτεί από τους χρήστες να δίνουν το πραγματικό τους όνομα και τη διεύθυνση στα μεγαλύτερα site, προτού έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν ένα ψευδώνυμο δημόσια, αλλά οι αρχές θα έχουν έναν εύκολο τρόπο να τους βρουν αν πιστεύουν ότι παρενοχλούν άλλους χρήστες ή παραβιάζουν με άλλο τρόπο τον νόμο. Στις εταιρείες που δεν θα εφαρμόσουν το νόμο θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα μέχρι € 500.000, ενώ το πρόστιμο θα διπλασιάζεται αν επαναλάβουν το αδίκημα.

Το σχέδιο νόμου επηρεάζει μόνο ιστότοπους με περισσότερους από 100.000 εγγεγραμμένους χρήστες, που έχουν έσοδα άνω των 500.000 ευρώ ετησίως ή λαμβάνουν επιδοτήσεις τύπου μεγαλύτερες από 50.000 ευρώ. Θα υπάρχουν επίσης εξαιρέσεις για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και για εκείνες που δεν κερδίζουν χρήματα ούτε από διαφημίσεις ούτε από το ίδιο το περιεχόμενο.

Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ το 2020.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο, και πολλοί επικαλούνται τις εξαιρέσεις αυτές. Σκοπός τους είναι να δώσουν στους νέους ιστότοπους την ευκαιρία να αναπτυχθούν προτού αστυνομεύσουν τους χρήστες τους, αλλά ενδέχεται να προστατεύσουν online κοινότητες που είναι πιθανότερο να εμπλέκονται σε προσβλητικά/υβριστικά σχόλια, όπως ομάδες μίσους που μπορεί να έχουν μικρές βάσεις χρηστών και καμία διαφήμιση. Υπάρχει μάλιστα πιθανή σύγκρουση συμφερόντων - ο νόμος μπορεί να προστατεύει το μικρότερο κόμμα-εταίρο του κυβερνώντος κόμματος στην κυβέρνηση, το λαϊκιστικό Κόμμα Ελευθερίας, από την ανάγκη να περιορίσει την ρητορική μίσους στους ιστοτόπους του.

Η ΕΕ μπορεί επίσης να εναντιωθεί στο νόμο, καθώς θα μπορούσε να τιμωρήσει ευρωπαϊκές εταιρείες πιο σκληρά από ό, τι στις χώρες της καταγωγής τους.

Όπως πάντα, υπάρχει και το απλό ζήτημα της ιδιωτικής ζωής. Αν και η απαίτηση για ονόματα και διευθύνσεις θα μπορούσε να αποθαρρύνει την παρενόχληση και την ρητορική του μίσους, μπορεί επίσης να αποθαρρύνει τους χρήστες να δημοσιεύουν καίρια άρθρα και απόψεις. Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει τα site αυτά σε πραγματικά χρυσωρυχεία για χάκερς - ​​αν θα μπορούσαν να παραβιάσουν μια βάση δεδομένων, θα μπορούσαν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες για χιλιάδες ή εκατομμύρια χρήστες. Με απλά λόγια, η ελευθερία της έκφρασης θα μπορούσε να επηρεαστεί, ακόμη και αν η Αυστρία προσπαθεί να την διατηρήσει.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.