Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 6 Μαϊος 2019 | 20:15

COSMOTE: Μεγάλη αύξηση στην κίνηση data κινητής & σταθερής το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Σημαντική αύξηση στην κίνηση δεδομένων κατέγραψαν τα δίκτυα κινητής και σταθερής COSMOTE τις ημέρες των γιορτών, καθώς οι συνδρομητές επέλεξαν να ανταλλάξουν πασχαλινές ευχές και εορταστικές στιγμές μέσω Internet και social media.
Γράφτηκε από: N.D
  • Στα 3,7 PB η συνολική κίνηση δεδομένων κινητής - Σχεδόν διπλασιάστηκε η κίνηση μέσω 4G/4G+
  • Στα 53 PB η συνολική κίνηση data σταθερής, +74% η κίνηση μέσω νέων δικτύων οπτικών ινών

Σημαντική αύξηση στην κίνηση δεδομένων κατέγραψαν τα δίκτυα κινητής και σταθερής COSMOTE τις ημέρες των γιορτών, καθώς οι συνδρομητές επέλεξαν να ανταλλάξουν πασχαλινές ευχές και εορταστικές στιγμές μέσω Internet και social media.

Η συνολική κίνηση στο δίκτυο κινητής COSMOTEτην περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς άγγιξε τα 3,7 petabytes[1], σημειώνοντας αύξηση 42% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την κίνησηmobile data μέσω 4G/4G+ σχεδόν να διπλασιάζεται (3,1 petabyte). Βάσει της κίνησης, τη μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση mobile data σημείωσαν οι νησιωτικές περιοχές, ειδικότερα η Σάμος (+900%), οι Κυκλάδες (+300%), η Κρήτη (+240% Λασίθι, +180% Ηράκλειο, +110% Χανιά), η Κέρκυρα (+160%) και οι Σποράδες (+130%). Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στην Πελοπόννησο, ιδίως στην Ηλεία (600%), την Αχαΐα (400%) και τη Μεσσηνία (200%).

Για άλλη μια χρονιά, το Instagram μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των χρηστών κινητής, συγκεντρώνοντας το 29% της κίνησης, ενώ ακολουθήσαν το YouTube με 26%, το Facebook με 19% και το web browsing με 10%. Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ακολούθησαν Ιταλία και Γαλλία.

Όσον αφορά στη σταθερή, η κίνηση data άγγιξε τα 53 petabytes, αυξημένη κατά36% σε σχέση με πέρσι. Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή αύξηση κατά 74% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, της κίνησης μέσω των νέων δικτύων οπτικών ινών - VDSL και Vectoring. Η μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση data μέσω δικτύων σταθερής σημειώθηκε σε Ημαθία, Γρεβενά, Κυκλάδες, Χαλκιδική και Κέρκυρα.

Η κάλυψη και η ποιότητα των δικτύων COSMOTE εκτόξευσαν την κίνηση δεδομένων

Επενδύοντας συστηματικά σε υποδομές νέας γενιάς, ο Όμιλος ΟΤΕ αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του, έχοντας ως στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αξεπέραστη εμπειρία σταθερού και mobile Internet.

Χάρη στις επενδύσεις του Ομίλου σε δίκτυα οπτικών ινών, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες Internet έως και 200Mbps ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια. Επιπλέον, έως το τέλος του 2019, η κάλυψη του δικτύου FTTH (Fiber To The Home) θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ έως το 2022, αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Παράλληλα, το δίκτυο κινητής COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη[2] 98% και 95% αντίστοιχα, ενώ η θαλάσσια κάλυψη 4G ξεπερνά το 97%. Για να προσφέρει ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Mobile Internet στους πελάτες της, η COSMOTE έχει αυξήσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 46% και τη χωρητικότητα του δικτύου κατά 40%.

Το δίκτυο της COSMOTE έχει λάβει για 5η συνεχόμενη χρονιά την πιστοποίηση «Best in Test» για τις υπηρεσίες δεδομένων και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications. Ακόμη, έχει βραβευτεί από τον ανεξάρτητο φορέα Ookla[3] ως το πιο γρήγορο δίκτυο Mobile Internet στην Ελλάδα.[1]1 petabyte=1000 terabytes

[2] Η πληθυσμιακή κάλυψη αφορά σε Κάλυψη Εξωτερικών Χώρων (Outdoor Population Coverage).

[3] Η COSMOTE, διακρίθηκε ως “Greece’s Fastest Mobile Network 2018” στα “SpeedTest Awards” του ανεξάρτητου φορέα Ookla, της διεθνώς αναγνωρισμένης και εξειδικευμένης εταιρείας σε μετρήσεις και επιδόσεις Internet. Διεθνώς αναγνωρισμένη και εξειδικευμένη εταιρεία σε μετρήσεις και επιδόσεις Internet.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.